dilluns, 16 de juliol del 2007

Perles del Polònia 9 (16/11/2006)

Estimats Poloniaddictes, bona noch


Idea: si una setmana són bons i l'altra super-bons, pq no fan el programa cada quinze dies amb The Very Best Of?


EL MILLOR
- El traspàs de poder Maragall-Montilla. Al despatx Presidencial, Maragall posa tot de coses en una caixa... però li deixa a Montilla: a) records (segons Maragall) o b) rècords (segons Montilla) [el mandat més curt, amb més marrons, etc.]. S'ho emporta tot? Nooo, li deixa coses que li poden fer servei: "un exemplar de l'Estatut aprovat al Parlament [en paper mullat, és clar], uns daus molt útils per ajudar a prendre decisions, una calculadora (que ja era de Pujol) molt útil per calcular.... no sé... el 3% d'alguna cosa!, uns auriculars per posar-te'ls a les reunions de Govern quan parlin els d'Esquerra, i un llibre de poesia... bé, potser això no et cal". Montilla: "Eh, que jo no tindré un avui poeta però sóc un lletracremat" [No cal que ho juri, ja ja]. Comiat de Maragall: "Tornarem a lluitar i tornarem a vèncer". Montilla: "Parlant de tornar... torna'm la còpia de les claus".... Curteu, és bona!

LES PERLES (per ordre d'aparició)
- Els de CiU han hagut de muntar un restaurant per fer calerons... Mas de mâitre i Duran de cambrer. A la cuina, Felip Puig i Oriol Pujol, i fregant els plats... David Madí. El plat del dia és l'estofat de DVD "Com queens n'hem de menjar tants ha sortit bé de preu" ;)- Carod i Puigcercós davant la visita de Mas (el real) "ai, quina sorpresa més agradable". Mas brillant en la rèplica "vaja, doncs no ho semblava tant d'agradable quan no volíeu pactar amb mi...". Es d'ERC intenten fer-se fonedissos l'abans possible i Carod s'acomida "Artur, truca'm fes-me una perdi". [Sembla que Mas no hi està massa disposat]
- La nova generació de Mossos bon rotllo sota el comandament de Saura. Ara porten mocadors palestins i rastes, fumen porros, van en bici i s'apunten a festes il·legals a cases okupades... "Parla'm sense jerarquies", diu un agent. El que s'ha de sentir, Consellera...
- Puigcercós enfeinadíssim oferint alts càrrecs per a la seva Conselleria de Governació intenta convèncer Carod que no és cert que el seu càrrec de Vicepresident no tingui competències i per demostrar-li li diu que li ha de portar a ell els cafès i que podrà decidir si són sols o tallats. Perfavooor
- La reunió secreta de Piqué que resulta ser una reunió... trampa. Mas intenta convènce'l que al PP no hi fa res, que se'n vagi amb ell a CiU.... però resulta que Mas és en realitat Acebes disfressat! Teatre dins el teatre. Bruno Oro és una mina.
- El monòleg presidencial, com no. "Què bo el gag d'en Saura i els mossos... és com si Montilla es fes càrrec de Política Lingüística... a mi no em va la politiqueta de vol gallinaci... no em quedaré amb els braços creuats, ja m'han ofert una plaça al grup que juga a la botifarra de Rupià i fer unes classes d'estoicisme a l'Institut del Teatre amb el Bieitio [sic].... i una editorial m'ha demanat que escrigui les meves memòries... ja tinc el títol La vaca no era cega però sí una mica dura d'oïda: memòries d'un President diferent..." Bo, eh?

EL PITJOR
- No acabem d'encertar-la amb la Família Reial últimament. M'ha fet bastanta pena l'episodi de l'ecògraf per saber si és nen o nena el bebè de Letizia "es que si es niño no podremos aprovechar ni la ropita ni la Constitución", i el suposat mètode Stanislavski del Rei per no sobreactuar.

KA FORT
- L'últim crit en esports d'aventura. El viatge en Rodalies Renfe entre Barcelona i Castelldefels. El de l'agència Aunmal Viatges diu que el bitllet costa 500 €, que t'hi pots passar 4 hores dret, amb 300 persones que no s'han dutxat i que més val que t'hi enduguis una llinterna.
- Les crítiques dels militants d'ERC a Carod per el pacte amb Montilla que emmudeixen a cop de.... càrrec :(

LA PICADA D'ULLET
- M'ha agradat l'acte de desgreuge a Mas (el real) que demana que Mas (l'imitador) no es posi laca ja que ell no se'n posa mai. Valent i amb taules artístiques en Mas (el real) demanant-li a Toni Soler que el despentini per comprovar que no porta laca... pubriku diu "ja que em feu passar per presumit al menys treieu-me això de la laca". Molt tendre.

SURREALISTA
- Per demostrar que Montilla no serà el primer president andalús, veiem una escena de 1677 a Palau. El President Alfonso de Sotomayor amb un accent andalús inequívoc canta en castellà "Ehtamos aquí tan aguhtito, en el Palacito de la Cheneralitá".

LA IMATGE
- Franco amb samarreta imperi i càntir queixant-se del canvi.... climàtic "en mi época si alguien tenía calor lo poníamos... a la sombra".

ELS ACUDITS DEL MATÍAS
- El mosquit tigre és el primer immigrant que aconsegeuix integrar-se a la zona alta de Barcelona.
- El nou Carril Vici (no Bici) que ens proposa el Matías pel carrer Aragó, al costat del Carril Rosa per a gais i lesbianes, el Carril per als Busos Anglesos que inverteix el sentit de la circulació, etc. En fi, el deliri circulatori.

Ostres, he trobat a faltar la Ruscalleda!!!