dilluns, 16 de juliol de 2007

Perles del Polònia 10 (23/11/2006)

Estimats Poloniaddictes,

Avui hauria de fer un número doble, perquè de perles també n'hi va haver moltes a l'especial "Al voltant de la plaça" sobre el President Maragall. Però millor no m'embolico. Em centraré en l'especial Maragall del Polònia, amb els millors gags del President. Alguns ja han estat objectes perlats aquesta temporada però repassem-los, i rapidet, que avui hi torna a haver Polònia, can't believe!


LES PERLES (per ordre d'aparició)

- Maragall amb Saura parlant de la crisi aviària. Cal crear un comissariat i Saura ho té clar, una gallina. Davant els dubtes del President Saura diu "ep, que no és una gallina qualsevol, és una gallina molt espavilada".
- El descobriment del President Maragall a Saura i Carod del passadís secret que porta al magatzem d'informes de CiU. N'hi ha per tothom, informes sobre periodistes, una carta a Spielberg demanant que el Yoda s'assembli a Pujol, un informe sobre la participació de Boadella en l'assassinat de JFK... i fins una enquesta sobre el serrell presidencial. "Calla, que aquesta és nostra!"
- El President Maragall escrivint al seu ordinador.... avorrit diu que navegarà una estona... pretén entrar a penthouse.com però en realitat és penthagon.com i ja la tenim armada (mai millor dit), doncs acaba enviant un míssil cap a la península. L'únic que se li ocorre és avisar ZP dient-li que li sembla que per fi ha trobat l'encaix perfecte per Catalunya i Espanya!
- El bodegó del Sant Sopar de Leonardo da Vinci. Aquí la qüestió no és si hi havia una dona o no al costat de Jesucrist, sinó trobar a qui el trairà.... sembla que al final seran tots i que es queda sol "Quin calvari" exclama.
- La introducció del personatge del net del President, que ja parla com ell, com el seu germà i com la seva secretària. El nen ha tingut un examen de mates i deixa anar una maragallada "M'ha anat molt bé, m'han posat un 3... per cent"
- El reportatge de la Terribles sobre el mobbing immobiliari. Aquest cop l'afectat és el President Maragall. El seu contracte era de 4 anys però ara ja el volen fer fora, els propietaris no li arreglen les avaries, li han tallat la llum, té goteres i fins i tot ratolins i psicofonies telefòniques...
- El ja mític gag de l'harakiri. El President dirigeix l'operació. Agenollat amb Saura i Carod dóna l'ordre "A la tres, i per Catalunya... un, dos i....." "Un moment, un moment" [és Carod que es vol escaquejar] ... però és massa tard, el conseller Saura ja s'ha clavat el punyal. Apareix Montilla enfadat perquè els actors s'han saltat el guió "us havíeu de suïcidar i sortir discretament de l'escenari", ja ja.
- Montilla, acollonit, abans de la intervenció del President Maragall per si de cas s'ho repensa i diu que s'hi torna a presentar, intenta distreure'l: "Mira quin quadru més macu, és un picatxu, vols que el posi al teu desptaxu?"
- Manuela i Montilla comencen a renovar els mobles del despatx presidencial davant la sorpresa de Maragall "Què feu?" "És per la foguera de Sant Joan". La Manuela per distreure'l li ensenya a ballar sevillanes: "Gafo la poma, la menjo i la tiro! Gafo la poma, la menjo i la tiro!"
- El pobre Maragall intentant, infructuosament, donar-se de baixa del PSC com si hagués entrat en un bucle de Telefònica o de qualsevol altra companyia de telefonia. "Un moment que li passo amb atenció al client "
- El President (impagable amb el batí) fent-se l'orni amb la Manuela i el Montilla que fan un "porta a porta": "Bé, si volen parlin amb la meva senyora.... [girant-se] Dianaaaaaaaa" [Montilla als periodistes: "Que això no surti, eh!"]