dilluns, 16 de juliol del 2007

Perles del Polònia 21 (15/2/2007)

Estimats Poloniaddictes,


Ahir vespre el veritable Polònia era a Td8 amb el primer debat dels portaveus parlamentaris de la nova legislatura. Si no ho vau veure, intenteu imaginar-vos-els amb un nas vermell de pallasso. Increïble.


LES PERLES (per ordre d'aparició)
- La judicialització de la política o la politització de la justícia. Rajoy sorprèn el secretari del jutjat però aquest es justifica: "juez, político... son matices... es que estoy substituyendo a un amigo a quien debo algunos favores". I "casualment" Acebes fa de fiscal perquè també deu alguns favors. Fiscal i jutge estan d'acord en què cal reformar el codi penal per enviar a galeres un nen de 5 anys... com no!
- Aznar y sus melenas té la frase a punt per qualsevol ocasió: "Ya lo sé. Ahora. Tengo el problema de no ser tan listo como para saberlo antes"
- Carod fa la roda de premsa després del Consell de Govern: "Perdonin el retard però és que ens estàvem insultant.... bé, comencem, avui el Govern ha decidit... res..." i a partir d'aquí l'home es va escalfant tipus Eto'o... Sort que al final descobrim que és només un assaig.
- Montilla al despatx estudiant la història de Catalunya; se li apareix Macià [vostè no es deia abans Calvo Sotelo?]. "Vinc per injectar-los catalanisme, que a mi em sobra..." Intenta entrar al cos de Montilla tipus "L'excorcista" sense èxit i Macià s'acomiada amb un... "Bona noch". Qui diríeu que ha infiltrat qui?
- La memòria històrica: Diálogo para besugos en blanc i negre entre el general Franco i el coronel Macià. El Coronel Macià va morir al 1933 així que s'ha perdut alguns fets històrics.... li diu a Franco: "t'has fet gran punyeteru!" Franco: "no sabes hasta que punto". Macià: "Vam coincidir a l'Acadèmia de Saragossa, oi? Tu eres una mica de dretes... I què, com t'ha anat?" Franco: "Muy bien, sobre todo después del 36." Macià: "Escolta, per l'època que parles tu devies coincidir amb Companys, no? Què se'n va fer del Companys?" Franco es fa fonedís...
- Montilla negociant amb ZP i M. Teresa: "Hemos tenido que recurrir la tercera hora del castellano.... son cosas del Carod". M. Teresa: "Esto con CiU no pasaría". [Trampa, no és M. Teresa, sinó Artur Mas que fa el que pot per estar al costat de ZP].

EL MILLOR
- El Carnestoltes de Polònia. Són uns cracks. No només són bons actors aquests polonesos, sinó que a sobre han sabut fer interpretar als seus personatges altres personatges. Quedarà per la història:

Rajoy fent de Ferran Adrià i Acebes fent de Ruscalleda:
* imatges per el record: Els secadors/segadors i el Naranjito
Ferran Adrià fent de Franco:
* imatges per el record: per la salut és molt millor el movimiento
Franco fent de Mateu Prados:
* imatges per el record: noticias "generales" i el desfile de la Victoria (Adams)
Nadal fent de Terribas, entrevista Montilla fent de Papa:
* imatges per el record: lliçó d'italià, Bona notti, nogensymenyi i la caracterització del Quim/Mònica

i Artur Mas fent el monòleg de Pasqual Maragall. Repeteixo, són uns cracks.

EL PITJOR
- L'embolicada explicació dels descomptes dels peatges que fa el Mateu Prados.

KA FORT
- El veritable "efecte Montilla". Desactivar una festa rave amb el to de veu estalviant a Saura d'enviar-hi els mossos.

ELS ACUDITS DE MATEU PRADOS
- Rebaixa de la pena a De Juana... menys mal, a diferència d'ell, nosaltres ja començàvem a estar tips.
- Homenatge dels andalusos al veritable artífex del seu Estatut, la fotocopiadora.

ELS MARCIANUS
- La polèmica és sobre Eto'o, no ET, perquè es veu que va dir de too.
- Els andalusos són "aliens" a la polèmica de l'Estatut.

EL MONÒLEG DEL PRESIDENT MARAGALL (avui, excepcionalment, és Artur Mas que com el Dr Jekill i Mr Hyde va canviant de personalitat)
- "Catalans, porto molts programes sortint amb aquesta bata de mercadillu i ja va sent hora de fer una mica d'autocrítica, perquè si l'Aznar ha admès que es va equivocar jo també, ei, que a mi l'Iraq ni fu ni fa. Sí, no a la guerra i tot això però vull dir que jo em vaig equivocar al 2003, quan vaig fer el pacte del tripartit, perquè va resultar que no era un gran pacte... el problema és no haver estat prou llest, perquè quan jo no ho sabia, ningú ho sabia, perquè el temps ha demostrat que qui té més diputats ha de ser el president i no hi ha dret a usurpar el poder al gunayador legítim [plorant] i sortir aquí cada setmana com fan el Maragall i el Montilla... només volia dir això, ja està... Ah, i Duran no te'n fiis, que a mi també em van trair, què cabrrooon. Visca Catalunya"

LA NOVETAT
- Enquesta sobre el canvi climàtic, monopoli Bruno Oro: el pijo (que haurà de deixar l'esquí), l'ama de casa (que diu que està subscrita al National Jiràfic), el psiquiatre argentí aficionat (el problema real del món és sexual, és clar) i el segurata (diuen que n'hi ha un calentón global).