dilluns, 16 de juliol del 2007

Perles del Polònia 26 (5/04/2007)

Estimats Poloniaddictes,

Tenim mig equip de guionistes de vacances, i la Terribles també, però aprofito els avantatges de les noves tecnologies per fer-vos arribar puntualment el resum setmanal (fluixet, per cert).


LES PERLES (per ordre d'aparició)

- Franco: "Por qué dicen que la cárcel de Guantánamo es ilegal? acaso la dirigen judíos, masones, homosexuales o todos juntos? ... ah se refieren a la gente sin juicios, ni pruebas, pero... qué problema hay? no se puede estar por minucias y arriesgarse a tener celdas infrautilizadas... qué se tortura, me parece muy normal... será una protesta laboral de los torturadores... pues hay que mejorar sus condiciones, porque un tortuador tiene que trabajar alegre, motivado..."

- Montilla: "Castells t'ho demano per favor, ho hem de solucionar ja". Castells: "Ja ho tinc. Si sumem la taxa de l'Euribor i ho dividim per l'IPC interanual i no sé què més el resultat és.... 4". Montilla [al telèfon]: "Cariño dile a la niña que se ponga... sí son 4 pomes." Castells: "Merda m'he equivocat, m'he descuidat de sumar-hi el 3%."

- Adrià&Ruski, amb un convidat especial. En Max, suposat nebot Karlos Arguiñano i fillol de tots dos. Com que els padrins han de seguir la tradició i li han de refalar el palmó i la mona, a l'Adrià no se li ocorre res més que inventar-se una nova recepta, la Palmona.

EL MILLOR [Va a ser que no]

EL PITJOR
- Els tres capítols del colobrot "La Consellera s'enamora". Dept. Interior. Novembre 2003. Primera detenció d'"el perla". Tura: "Ja l'interrogaré jo mateixa... vine xato". Dept. Justícia. Novembre 2006. "Consellera, li portem el pres amb qui volia parlar... "el perla". Dept. Treball. Gener 2008. "Hola perlita, ja estàs a punt per rehabilitar-te?"

LA PREGUNTA DEL MILIÓ
- Qué passaria si Catalunya fos independent? "Els Pets anirien a Eurovisió"

LA PICADA D'ULLET
- Mateu Prados homologat: "En aquest país la pluja no sap ploure" com diria Raimon "de la comunitat valenciana"

ARXIU HISTÒRIC (o com repetir uns quants gags per estalviar-nos fenya)
- La reunió dels jutges del Suprem és una espiral de despropòsits, sobretot quan apliquen el codi penal de 1944 i el retrat de Franco comença a aplaudir.

- Mas convida Piqué a dinar per intentar fer oblidar el notari. El dinar és al seu despatx perquè, segons Mas "no cal abusar del Via Veneto", i el càtering és del xino Familia Feliz: "ells són els únics que ens fien perquè Pujol els va donar una subvenció per posar el menú en català". En un altre despatx hi ha el mateix notari, lligat i emmordassat. Mas li enxufa un rotllet de primavera a la boca i li diu: "Paciència, notari, quan tothom s'oblidi de tu podràs sortir". Però Mas hi té tirada en això del notari i li diu a Piqué: "No penso pactar amb ERC, ara mateix truco a un notari perquè en doni fe" [sona el mòbil del pobre notari a l'altra habitació]

- El disc dur del President Montilla es "penja". El Conseller Saura se n'adona i intenta el reset... res... caldrà reinstal·lar el sistema operatiu amb el nou Windows Vista! Molts bons els efectes especials de la trepanació cerebral.... però s'han passat, ara el President va massa espitat! El Conseller Maragall es tem el pijor: "Per mi que té un virus, com en Pasqual"

- El mític anunci de l'Acebes-Bruce Lee:

VO: Open your mind... free the forms... like acid boric... a one, a page, a garra adenauer... touch me the pinga, dominga... and it becooomes very big... but from loosers to the river you will be... the king of the Kentucky Fried Chicken... and now the river is the eye... the acid boric, my friend.

VOS: Obre la ment... allibera't de les formes... com l'acid bòric... l'àcid bòric serveix per tot... elimina la pudor de peus... mata insectes... però si apareix a casa.. d'un etarra i al pis d'un islamista... pot ser la bomba... sigues àcid bòric, amic.

No t'adaptis a la realitat, sigues la realitat.

- Otegui a peu de barra de bar: "Patxi, la tregua se ha ido al garete. Voy a llamar al Servicio de atención al cliente de ETA". Al telèfon: "Le atiende Nerea, alias palurda. Si quiere pagar el impuesto revolucionario marque uno, si quiere formar parte de un comando pulse dos." Amb l'operadora tampoc hi ha massa sort: "La tregua? En el ordenador me aparece como vigente". Otegui s'emprenya: "No me venga con matices, que soy vasco."

- "A por ellos, oe", el crit de celebració d'Espe, Rajoy, Acebes i Zaplana en sentir Carod anunciant l'acord de govern. Brindant amb un cava valencià "rico en cemento" que els porta el cambrer-Ciutadans. "Uña, uña, uña, se hunde Cataluña, nos vamos a ahorrar más en publicidad que Sharon Stone en bragas".

- Franco se solidaritza amb Montilla, que malgrat tenir menys vots serà President. Diu "bueno, yo no tuve ninguno y aguanté lo que aguanté.... y por cierto porqué le llaman Generalidad si no hay ningún General?".

LA NOVETAT
- La Sonsoles, dona del ZP. Trist paper de massatgista del seu marit, amb una tendinitis galopant a l'esquena a causa del problema d'ETA personificat en un encaputxat (res a veure amb la Setmana Santa) "que no me lo quito de encima". Sonsoles: "Jose, tu no has tocado el plato, pero... este señor va a querer algo más?"

LA IMATGE DEL DIA
- Mas i Duran amb sengles gorros de dutxa a la ídem.

EL CAMEO
- La Marta Marco, detinguda per error pel Comissari Setvalls, que en comptes de mirar les pantalles de seguretat, havia decidit mirar Ventdelplà. Incomprensiblement Saura se n'adona: "l'hem cagaaaaaat."

EL MONÒLEG DEL PRESIDENT MONTILLA ("Cabòries, s'han llargat tots de vacances!")
- Catalans, catalans?? Suposo que tothom està nogensymenys de vacances esquiant. A mi no m'agrada esquiar. És que jo sóc un socialista del Baix Llobregat. Si fos de Sant Gervasi, encara. I a més, després te cuentan que estaven esquiant i van xocar i resulta que era el rei.... a qui volen enganyar! Com l'altre dia, que va anar l'Iceta a Esparreguera i diu que va veure en Mas a la Passió. Ei, que no és que no m'agradi la passió però jo em passaré aquesta setmana santa llegint les declaracions d'Esquerra, que això sí que és un calvari... BUM! "Ay, perdón, me he salido de la pista." És Sa Majestat el Rei en persona... Catalans, catalanes, bona setmana santa i visca Catalunya. [Algú sap perquè en comptes de tenir la mà al cor la posa a la cartera?].

Talleu, és bona!