dilluns, 16 de juliol del 2007

Perles del Polònia 29 (26/04/2007)

Estimats Poloniaddictes,


Doncs sí, aquí les teniu, les Perles a punt enmig de l'huracà maragall de l'entrevista a L'Avenç, que fuerte que fuerte


LES PERLES (per ordre d'aparició)

- Reunió a CiU. Esquerra torrrrrna a proposar a Mas la presidència a canvi de declarar la independència de Catalunya. I aquest "cansat ja de menjar-me els mocs" accepta. Zaplana irrrromp en la reunió mort de l'ensurt però Mas ja li aclareix que només es tracta d'un gag. La pluja d'idees dels futurs estadistes no acaba de despenjar-se de l'Estat. Per què serà? Si fins Duran encara alberga esperances per la cartera d'afers exteriors!

- Eleccions municipals - L'opinió dels candidats sobre la inseguretat. Jordi Hereu diu que, després de 28 anys al govern, no tot es pot fer tan ràpid! Ah, i xillant, diu que vol acabar amb els lladres silenciosos; Xavi Trias, preocupat per trobar l'arrrrel del problema! Ah, i diu que Convergència et rrrobarà el cor; Imma Mayol, diu que si t'atraquen no has de patir perquè el Xuan t'envia els mossos "i parlen i tal"; Jordi Portabella, sobrat de preservatius; Alberto Fernández Díaz, embolicant-hi ETA pel mig, és clar.

- Per il·lustrar la notícia de l'acusació de Duran a Nadal i Puigcercós per intentar captar candidats, en Prados ens ofereix el cas de l'alcalde de Samarruga de la Punta, que pateix un estrany cas de mutació: des del PSUC, a CiU, a PSC i ara, fins amb els ovnis que han aterrat al seu poble. [Per cert que els ovnis no s'escapen del gran debat d'aquests dies, els regals de llibres i roses, eh penya]

- Franco: "Lo grave no es que la TV3 no vaya a verse en Valencia, lo grave es que se vea en Cataluña! 24 horas emitiendo, y en catalán!"

- El Príncep disfressat de metge, compareix davant els periodistes congregats a la clínica "Rubert". Grans preguntes i respostes "Ha roto aguas la princesa?" "No, ha roto un jarón, pero el médico ya la ha calmado". "Ya tienen nombre?" "Si es niño, Pelayo; si es niña, Rambla de Cataluña". "Cuantos kilos le gustaría que tuviera el bebé?" "Bueno, de momento ya tiene 500 en una cuenta de ahorro"

- Zaplana atrapat al polígraf que, saturat de mentides, és a punt d'autodestruir-se, i acaba explotant! M'ha encantat el Zaplana que per agafar el colom que per fi han atrapat deixa anar: "Suerte que siempre llevo guantes por si hay que contar dinero!". Ah, i sabeu com es diu el gos que protegeix el seu xalet de Marina d'Or? Portland!


EL MILLOR

- La pregunta del dia dels matins: "Creieu que a l'escola el català s'ha d'ensenyar en castellà?" Sóc taaan fan del Cuní, la Rahola i la Melero falses! Cuní acaba renyant carinyosament la Rahola: "Matins punt no, Pilar, matins punt no!"


EL PITJOR

- Míting d'Imma Mayol als okupes. Malo, malo. L'accent és més anglès que mallorquí amb tòpping d'accentosaura, no?? Quan el superconseller es presenta al lloc dels fets aquesta brama "no pots posar les esposes a la teva esposa" i gairebé s'arranca de nou a cantar el seu himne "Com m'agrada ser superconseller"


SURREALISTA

- "A tope, a tope, a tope con la COPE", el millor del gag sobre la nova manifestació de la dreta i els atacs a un pobre mosso a qui troben massa fluix, un "trilirí", perquè no els pega amb la porra!


LA PICADA D'ULLET

- La llei de la "dependència" comença a aplicar-se a Catalunya: Montilla li dóna a l'avi un pis tutelat, sí, però, "depèn" de que el seu vot sigui pel PSC. Zapatero s'apunta el tanto: "el piso es el mismo pero se lo da el Gobierno central, el de toda la vida".


LA IMATGE DEL DIA

- Franco sotmès a una particular versió de "Cambio radical", amb el seu cos i uns caps alternatiues: el de Carod, Losantos, la Pantoja...


ELS ACUDITS DE MATEU PRADOS

- Ségolène i Sarkozy hauran de fer com els malalts de Sant Boi, fer un esforç per semblar centrats. Tres pobles...


ARXIU HISTÒRIC (reciclatge de gags)

- Acebes entrevista les candidates a secretària. L'escollida és la més sexi, i la més tonta, i a sobre catalana! Montserrat Güell de Rocamora, del Garraf, amb una àmplia experiència a la Plataforma pro-seleccions catalanes, la Plataforma Catalunya-Montenegro, i el Club de Frans d'Oleguer Presas.


LA CANÇÓ [Every breath you take]

- El Govern en ple demana infructuosament entrades pel concert de Police. Saura, com sempre, s'ofereix per solucionar-ho: "El veritable líder de la Police sóc jo..."

Com m'agrada ser
superconseller
qui m'ho anava dir
que això de reprimir
se'm donaria bé

Quina sensació
tan gratificant
estovar els okupes
mentre la Imma a casa
s'ho va mirant

Ai collons Joan
no t'animis tant
tu eres un senyor
progre de debò

Jo sóc la Police
estic tan feliç
fer complir la norma
amb un uniforme
és el paradís

És el paradís!


EL MONÒLEG DEL PRESIDENT MARAGALL

- Catalans, ja ha passat Sant Jordi, la Diada dels socialistes. Sí, sí, no em mireu així. No vau veure l'Artur Mas arribant a casa seva [la la la] amb una rosa a la mà? he he... que cabrón! D'això s'endiu publicitat electoral subliminal. I a més a més Sant Jordi era del PSC, això ho sap tothom. Vaja, a mi m'ho van dir... I parlant de Sant Jordi, ja us van regalar força llibres? A mi sí, un munt: L'Estatut, història d'un canvi, L'Estatut els punts clau, L'Estatut, un pas més, Harry Potter i l'Estatut, La catedral del mar de l'Estatut... Ah, i el llibre mediàtic de Polònia. Aquest últim m'ha anat de conya per falcar la pota d'un armari que ballava. He, he.... buenu, és que això de Sant Jordi és bonic. Els escritors firmant llibres... per cert, a les parades de la Rambla només es parlava d'una cosa. És notícia bomba però no us ho puc explicar. Buenu, va, una pista: ensaïmada i gavina. Què, no? Us ho diré més clar, una escriptora mallorquina es fa d'un partit polític que no és molt molt d'esquerres. Però no puc dir més. Ultrasecreto. Cremallera. Total, que un any més ja ha passat Sant Jordi, la Diada socialista, que dic jo. I ara arriba la Mare de Déu de Montserrat, la Diada del balonmano, buenu sí, del handbol. Què passa, de què us exclameu? No us heu fixat amb la pilota que porta a la mà la Moreneta? Que si la tira no la para ni en Barrufet. Per això el Barça porta anys de glòria en aquest esport. Tenim els sants a favor. En fi, buenu que, ah, ja estan les lletres, pues a la de tres, un, dos, tres, visca Catalunya!

[què, us pensaveu que parlaria de l'Estatut eh, doncs no! ... he he que cabrón]


Ens han volgut dir alguna cosa amb això del colom que s'anava cagant en tots els personatges?

Talleu, és bona!