dilluns, 16 de juliol del 2007

Perles del Polònia 32 (17/05/2007)

Estimats Poloniaddictes,


Cuní, on ets????? Rahola???


LES PERLES (per ordre d'aparició)

- Reunió de campanya a ca l'Hereu... l'assesor de torn que suggereix una visita a la Boqueria. L'alcalde: "un altre cop? ja l'hem inaugurat dos cops aquesta setmana!". L'assessora de torn: No, necessitem algú mediàtic, que sàpiga parlar". [picant a la porta] "Hombre, hablando del rey de Roma... buena sombra le cobija", és l'inigualable Clos amb unes idees descabellades de rètols lluminosos, floquets de neu... delirant. Postil·la: els marcianus s'ho miren des de la nau "Aquest Joan Clos és tremendo... calla, que vas ser tu qui el va enviar a la terra... sí, pensava que li aniria bé un canvi d'aires"


EL MILLOR

- Cimera de responsables al PSC. Montilla obre foc: "Algú vol opinar igual que jo"... Avui sembla que hi ha una estrella convidada, el President Maragall que ha vingut a recollir les seves coses, ara que plega del partit "Vosaltres feu, mentre joc vaig recollint, tranquils, però feu, eh!.... com si jo no hi fos, vaja, com quan era President. [caixa en mà i remenant pel despatx] Me voy..... que lástima però adiós.... Mira, un exemplar de l'Estatut. Bah, el deixo, no val la pena... Quim [a Nadal, en un dels seus interminables parlaments], et pots aixecar un moment, és que la cadira la vaig portar de casa els pares... Bé, em sembla que ja està tot. Algú vol venir amb mi? [ni Nadal, ni Tura no semblen massa predisposats i el mateix Maragall, Pasqual, ha d'empènyer a Maragall, Ernest a marxar]. Ah, i records al Zapatero. . . . pero no se vayan todavía, aún hay más. . . . Montilla fa que Castells recordi a Maragall, Pasqual, la seva clàusula de rescissió. Diu que si se'n va abans del Congrés haurà de pagar 500.000 €. Sembla que la Maragall, Ernest, és només de 30 €. Bonic veure els germans cridant a l'uníson "Què cabrooooooons"


EL PITJOR

- El de la família reial i el seu suposat llenguatge inventat.... pobre Leonor, si és una mo-na-da, jugant amb els micros, com emulant a la seva mare en temps periodístics ;) Guai del Paraguai????

- Y dale amb la tonyina! Per què ens ofereixen una segona part de l'enquesta sobre l'apassionant món de la tonyina que s'acaba quan ja la primera part va ser penoseta?


SURREALISTA

- El rap del candidat enrotllat sobre les propostes de mobilitat. Xavier Trias amb gorra, samarreta i monopatí cantant un rap: "feu-me cas a mi, per anar per Barcelona, millor el monopatí, patí, patí, patí, pamí"

- Primer va ser CSI Miami, després CSI Las Vegas, i ara... CSI Bulli! Adrià & Ruski en un impossible cas d'assassinat amb ketchup, pells de plàtan, souflé de polen i jo que sé.


LA PICADA D'ULLET

- La final de Glasgow: Hereu nerviós perquè Trias s'ha quedat a Barcelona "pescant vots"... el que està en la seva salsa és Carod "no sé si saps, Pepe, que aquí a Escòcia guanyen els independentistes". Montilla: "Però si encara no ha començat el partit!"


KA FORT

- Piqué entusiasmat davant les eleccions: "Los vamos a barrer, els escombrarem!". Rajoy també ho té clar: "Claro, claro, mira, aquí tienes una escoba y ya puedes empezar a barrer que este plató está hecho unos zorros".


LA IMATGE DEL DIA

- Els cartells electorals amb les fotos "retocades". Tots els candidats i les candidates s'han tret tantes arrugues que Trias apareix envoltat de nens i Hereu és una ecografia.


LA FRASE DE LA SETMANA

- Rajoy li dóna un petit "aguinaldu" a l'Espe pel seu bon comportament... "Es que sino no llego a fin de mes": Soler, brillant: "Hombre, depende de a dónde quiera ir!" [a Espe i Gallardón no se'ls veu gaire ocupats, Rajoy diu que és perquè per guanyar a Simancas i Sebastián no els cal... pobres de nos]


LA NOVETAT

- Rajoy en roda de premsa "Buenas noches y viva el Getafe. Si en Valencia Camps tiene la fórmula 1, aquí en Madrid tenemos preparada una bomba para que ganen Esperanza y Alberto. Ruiz Gallardón n'explica els detalls, és una bomba de veritat "y está programada para explotar el día siguiente de las elecciones, no quedará nada en pie entre Cáceres y Huesca". Només la desactivaran si guanyen les eleccions, així que tranquils ;)

- Montilla es reuneix amb el responsable de la mala maror d'aquests últims dies per clavar-li la bronca: "Tu ets un geni, d'acord, ets un visionari, d'acord, tens moltes idees de futur, d'acord, però no fas més que molestar, has provocat una crisi i per culpa teva estem fent el ridicle, m'entens? el ridicle. Estic fart de les teves maragallades." Quan jo ja era a punt de desmaiar-me veiem que l'interlocutor no és el President Maragall sinó Ronaldinho.


ELS ACUDITS DE MATEU PRADOS

- Sofia ha fet caqueta... pel que fa a la filla dels prínceps, cap novetat.

- El Barça s'assembla cada cop més a Catalunya, perquè ja no depèn d'ell per guanyar.


ARXIU HISTÒRIC (reciclatge de gags, Avui fa 1 any)

- Trobada ZP-Mas al banc del parc fent manetes. ZP: "Cariño, se acerca el momento en que estaremos juntos". Mas: "Y yo te defenderé... pero seguro que no me engañarás???" ZP: "Por quién me tomas? Desde cuándo he engañado yo a nadie? Bueno, Maragal sí, pero lo hice por ti. Mas: "Qué picarón...". ZP: "Y quién se lo dirá a nuestros padres? [que no son altres que González i Pujol]


EL MONÒLEG DEL PRESIDENT MARAGALL (amb tòpping de Ronaldinho)

- Catalans! Darrerament s'ha instal·lat entre nosaltres un clima de confusió i pessimisme. Els catalans se sentien representats per un grup de gent que aspirava a molt i al final potser acabarà aconseguint ben poc. I com sempre, a Madrid, se'n riuran de nosaltres. Catalans, si el Barça no guanya la lliga, l'esforç per reformar l'Estatut no haurà valgut la pena. Ara bé, dit això, també he de trencar una llança a favor d'una persona a qui se l'està culpabilitzant de tot el que passa. Vine. Eh, que passa. [és Ronaldinho]. Mireu, un jugador genial, com jo. Un jugador imprevisible, com jo. Capaç del millor i també del pitjor. Eu també faig maragallades, m'ho ha dit un senyor calvo. Ah, el Montilla. Ho veieu? Eu anuncio Natillas e tu te pegaste una nata! Que cabrooooon. Escolta, Ronaldito, i si et dediques a la política? Podríem fer un partit! Sí, un partido de fútbol. Som dos genis incompresos però sempre hem estat al servei del país. Niño, la mano. Visca Catalunya, i visca el Barça. Ah, i visca l'Espanyol. Espanyol ha ganau o perdiu? Ah, ni idea, es que esto está grabado. Ah, y lo de los romans que viene después también está grabado. Todo es decorado, no son romanos de verdad que viven en Tarragona.... es todo grabado.

Talleu, és bona!