dilluns, 16 de juliol del 2007

Perles del Polònia 30 (3/05/2007)

Estimats Poloniaddictes,


Doncs ja està, L'Avenç ja ha triomfat a Polònia. Com diria Puyal, "ja em puc moriiiiiiiiiiiiiiiiir". Llàstima que el capítol [del Polònia, vull dir] no ha estat d'aquells que passaran a la història.... m'hi han faltat els meus ídols, Cuní, Rajoy, Soler, Rahola (perdoneu la barreja...)


LES PERLES (per ordre d'aparició)

- Franco cau del cavall: No, no és un nou Sant Pau, sinó que cau literalment del cavall per intentar fer malabarismes amb un totxo. El totxo forma part del seu alegat per tranquilitzar el sector immobiliari amb els beneficis de la guerra per el mooolt que contribueix al sector de la construcció: "ya se sabe, después de la destrucción viene la reconstrucción. No hay mal que por bien no venga!"

- El making-off de l'entrevista de L'Avenç a Maragall [a la redacció ens ha agradat prou el nou fixatge]. Veiem fins i tot escenes inèdites: a la pregunta per la seva sortida de la Generalitat, Maragall revela, en exclusiva, que li agradava sortir per la porta de la plaça de Sant Jaume per veure com se li quadraven els mossos...

- Montilla demana al cap dels guionistes de Polònia [que no és altre que ZP] que no se'l pinti sempre de soso, que pugui demostrar que té "salero". ZP s'hi presta, "lo que pasa es que tendrás que escoger: o salero o el aeropuerto, o la oficina tributaria, o rodalies...". Montilla ha de recórrer al "comodín de la llamada".

- En el dia mundial de la llibertat de premsa, classe magistral del consell de redacció d'El Mundo. Lligant caps (o rumors o infàmies), es construeix el titular del dia sobre el judici de l'11-M: "El 11-M podría haber sido peor: Aznar y Boadella salvan a España del desastre por culpa de la conspiración de ZP y ETA contra Endesa".

- Eleccions municipals - L'opinió dels candidats sobre la neteja: Jordi Hereu crida sobre la selecció de residus o com fer la Tria, tries la merda, uiiiii; Xavi Trias, poma en mà, parla de rrreciclar i rrresidus: xove, xuga net; Imma Mayol, troba bon rotllo fins i tot en la pudor; Jordi Portabella, llimant-se les ungles i vacil·lant; Alberto Fernández Díaz, "Barcelona està bruta, pudenta i comunista", bona.

- El Papa llença els DVDs del "Digum, digum" per veure si qualla la seva idea de recuperar les misses en llatí. I de regal, la "Quetum" i la seva cançoneta: "parla el latinum, paaarla en libertate" [el gag s'ha salvat pels pèls perquè la Queta/Quetum m'encanta]


EL MILLOR

- El malson de Maragall.... veure com tot allò que li va dir ZP el juny del 2006 i que es pensava que era broma s'ha anat complint: que el líder del PSC sigui Montilla, que el president de la Generalitat sigui Montilla... Maragall es parteix de riure i de seguida segueix el fil a ZP: "Sí, y ahora me dirás que Carod, aquel a quien hice petar, sea vicepresidente y.... lo mejor... el Saura conseller d'Interior, noooooo". ZP s'ho apunta entusiasmat. "Oye, y si Montilla es President a quién podrás de Ministro de Industria, a Joan Clos? ja, ja, ja, que em pixo". ZP: "Pasqual, no pensaba que te lo tomarías tan bien". Maragall: "es que me encantan los chistes, y ahora.... me voooy.... que lástima pero adióooooos [és un catxondo]"


EL PITJOR

- Jordi Hereu, la màquina d'inaugurar. Ell i fotògrafs inaugurant cosetes pels puestus: "Cada família ha de tenir el seu hereu, voteu-me". Bona la d'Hereu a Maragall: "Ah, sí, tu vas ser alcalde després del Porcioles, no?"


SURREALISTA

- Terribles entrevista alhora a Montserrat Tura, Lluís Llach i Carmen Sevilla!!!! Ella llença la pregunta i au, cada un a la seva bola... el kaos està servit.


LA PICADA D'ULLET

- Roger de Gràcia, caçador de paraules aprèn el concepte "ehferificar", "hoho", "mindundi". A l'Adrià no se li ha escapat el misteri: el Mindundi el va deixar per fer de Roger de Gràcia al Caçadors de paraules. La Ruski què diu "Talleu" o "Calleu"???


LA NOVETAT


- Pedro J. Ramírez i la becària catalana que es diu Montserrat i cobreix el judici de l'11-M.


KA FORT

- Les declaracions del Rei amb motiu del 1r maig... no sabria com reproduir-les.


LA IMATGE DEL DIA

- Els Consellers a la Feria de Abril i el bailoteo del President Montilla.


ELS ACUDITS DE MATEU PRADOS

- La nova versió del MadeInMad inclou les seves grans obres: la recaptació d'impostos, la gestió dels aeroports o l'Estatut de Catalunya!


ARXIU HISTÒRIC (reciclatge de gags)

- Gag de l'harakiri (oportunament recuperat, eh). El President dirigeix l'operació. Agenollat amb Saura i Carod dóna l'ordre "A la de tres, i per Catalunya... un, dos i....." "Un moment, un moment" [és Carod que es vol escaquejar] ... però és massa tard, el conseller Saura ja s'ha clavat el punyal. Apareix Montilla enfadat perquè els actors s'han saltat el guió "us havíeu de suïcidar i sortir discretament de l'escenari", ja ja. [discretament, com està demostrat, continua no sent un qualificatiu adequat]. El pobre Maragall diu que se'n queixarà a ZP, perquè "si jo em suïcido, qui es presentarà a les eleccions? [silenci eloqüent] ah, que cabroons, m'esteu fent el llit", però Montilla el treu de l'error, "però si el guió l'ha escrit ZP!"


EL MONÒLEG DEL PRESIDENT MARAGALL

- Catalans! Sí, què passa, m'he canviat la bata. Resulta que per Sant Jordi em van regalar el Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans, que no és un llibre mediàtic, tot i que l'anunciava el Soler, i la M. de la PPau Janer, per cert. Coincidència? Aquests dies me l'he estat mirant i hi he trobat algunes absències destacades. A la p. 1074 hi surt maraca, maragda, maracujà [com el trinaranjus] però.... i maragallada? És una paraula d'ús vigent. La setmana passada, per exemple, quan va sortir aquell diari italià on jo deia que no valia la pena haver fet l'Estatut perquè, total, per la bírria que havia sortit, bla bla bla, bla bla bla. O aquesta setmana a la revista Avenç [L'Avenç, president, L'Avenç, no Avenç] on vaig rajar del Zapatero. I ja veurem la setmana vinent. Potser dic una altra maragallada a la revista dels Súpers. Que lo sepas. Hi han inclòs pírcing, lifting, progre, fins i tot hi han posat cabró, en homenatge al meu que cabroooon. Hi ha balena, que està a punt d'extingir-se i no hi posen maragallada, que cada cop n'hi ha més. No ho entenc. Per tant, des d'aquí em poso a fer una campanya de pressió. Catalans, reclamem que s'inclogui maragallada en la propera edició del Diccionari. Catalans, quan ens hem unit i hem anat a una hem aconseguit grans coses. Com l'Estatut. He, heee, que cabrooon. I ara direu, mira, una altra maragallada. Ho veiueu? Amb més motiu hi ha de ser. Vinga, tots junts, Visca Catalunya!


Talleu, és bona!