dilluns, 16 de juliol del 2007

Perles del Polònia 19 (2/2/2007)

Estimats Poloniaddictes,

Una setmana més, aquí les teniu:

LES PERLES (per ordre d'aparició)
- El President Montilla també és víctima de la grip. Però Mas no el deixa respirar mentre assagen el seu gag: "Montilla, és que ni estudies ni governes! Si no fos perquè necessito els 9'80 € per gag..." "Arturu, estic a 41'5... a punt de perdre la vida". Mas: "L'estem perdent... eleccions anticipades! [al telèfon] David, el Montilla està a les acaballes." La metgessa/veterinària li recomana no perdre les energies parlant: "Això li dic sempre al Carod".
- Acebes al metge: "Hablemos de su tema". Acebes: "El gobierno socialista..." Metge: "No, no, de su lesión. Tendrá que operarse." Acebes: "Operarme yo? Y porqué no me opera él?"
- El Conseller d'Interior torna a casa després d'un dur dia de feina i es troba una pintada a la paret de la sala "Tornaré tard, hi ha macarrons a la nevera". És la seva dona que s'ha declarat antisistema i ha okupat el lavabo.
- Conclusió d'Artur Mas de la seva reunió amb Montilla: "Ha estat una reunió molt fructífera... Fins la propera Jose". I el tio tanca la porta.... per dintre!!! Montilla li ha de recordar: "Eh, si el President sóc jo".
- Duran i Lleida vestit de casc blau fent de mediador... entre qui? Entre Rajoy i ZP... Duran: "Tranquilo, Mariano, se acabó la pesadilla". Rajoy: "Oye, en tu casco pone UM, no debería decir UN?" Duran: "Es una reivindicación UM = un ministerio". Y dale!

EL MILLOR
- El Conseller Nadal va a Aena a demanar vols intercontinentals i és rebut molt amablement: "Ya me puede hablar en catalán, que no le entiendo..." Però aviat s'acaba el bon rotllo: "Quieren que de la nueva terminal salgan aviones? Usted se ha vuelto loco o qué? La T4 nos ha costado un huevo, así que tiene que tener todos los vuelos intercontinentales. No ve que el modelo centralista es el mejor del mundo?" Sort que li ofereix una alternativa: "Open your mind... Si se olvida del tema le prometo una T10". Nadal: "10 terminals?" Sr. Aena: "No, quiero decir 10 tarjetas de autobús".

EL MONÒLEG DEL PRESIDENT MARAGALL
- Catalans, que estic al decorat del Papa? Bah, és igual. Catalans, avui tinc poc temps perquè estic preparant una conferència. És que a un polític el fan fora perquè representa que ho ha fet malament. Però un cop plega li paguen una pasta perquè parli. Demà, sense anar més lluny, haig de pronunciar-ne una sobre "Reptes i desafiaments empresarials en el marc de la simbiosi de l'Europa de les regions de l'arc mediterrani?" I jo què sé.... pregunteu-li al Pujol! O que hi vagi aquest que m'imita, el Novell. A més, a mi només em criden a congressos de notaris, homes de negocis... gent avorrida. No podria anar a la convenció de dependentes del Zara?

EL PITJOR
- Adrià&Rusqui. Molt plasta i barellant-se incomprensiblement. "Sóc Ferran Adrià, el millor cuiner del mong (excepte de St Pol de Mar)". El que sí m'ha agradat és la versió millorada de Marina Rosell: "Oh, gallina ponedoraaaaa"

LA PICADA D'ULLET (ui, sí que n'hi ha!)
- Els okupes okupats que s'han kedat sense kasa.
- Montilla amb manteta de quadres a la falda truca al 061: "Llista d'espera? Això és indignant, per què no posen més personal?"
- M'ha agradat el símbol de la nova fornada de mossos procedents de la immigració. El paradigma, un mosso argentí que et posa la multa i et recepta ansiolítics.

KA FORT
- Otegui a peu de barra de bar: "Patxi, la tregua se ha ido al garete. Voy a llamar al Servicio de atención al cliente de ETA". Al telèfon: "Si quiere pagar el impuesto revolucionario marque uno, si quiere formar parte de un comando pulse dos." Amb l'operadora tampoc hi ha massa sort: "La tregua? En el ordenador me aparece como vigente".

LA CANÇÓ (canti's amb música de Manolos)

[Cor de monges i capellans] La COPE té molt poder
[Cor] La COPE té molt poder
[Cor] La cadena és poderosa
[Cor] La cadena té molt poder

[Papa] Jimenez Losanti
[Cor] té molt poder
[Papa] Cardenali Rouco
[Cor] té molt poder
[Papa] La pasta del Opus
[Cor] té molt poder
[Papa] Legionari di Cristi
[Cor] té molt poder

[Papa] Rodríguez Zapatero
[Cor] Tururú
[Papa] La memòria històrica
[Cor] Tururú
[Papa] El procés de pau
[Cor] Tururú
[Papa] Te lo digo io

[Papa] Si ets catalanisti
[Cor] Alla tú
[Papa] Ommossesuali
[Cor] Alla tú
[Papa] Si vols parlar amb ETA
[Cor] Alla tú
[Papa] Ja te l'han fotut

LA PERLA RECUPERADA
- El retorn dels marcianus que fan crítica televisiva com els avis del Muppet Show.

ELS ACUDITS DE MATEU PRADOS
- La Carmela diu que va enganyar als metges amb la seva edat. El que no sap és que els metges també la van enganyar a ella. Els seus bessons tenen, en realitat, 38 anys.