dilluns, 16 de juliol del 2007

Perles del Polònia 38 (28/06/2007)

Estimats Poloniaddictes,


Felicitats a tots els Peres i Paus i a la Terribles (de debò), que ahir en va fer 1.000!


LES PERLES
(per ordre d'aparició)

- Roda de premsa conjunta de Puigcercós i Castells sobre política econòmica. A Castells no se l'entén de res (balança fiscal, inputs inversors, expectatives, know-how...) així que Puigcercós el tradueix: que si volem un aeroport com Déu mana, que si l'Estatut se l'estan passant pel forru...

- ZP vs. Acebes simulant un combat de videojoc. Talante killer Sociata power contra Àcid bòric Santa Úrsula atac.

- L'Ajuntament freak de Cardapolls. L'alcalde socialista rep la visita del President Montilla i li explica que el seu és un tetrapartit. Integrants: l'alcalde + el líder del Partit d'Imitadors d'Elvis (ell mateix), el Grup d'Unitat Chewacka (ell mateix), Plataformas por Catalunya (una drag-queen) i el Partit Seriós de Catalunya (un pallasso) tots ells abillats per l'ocasió.

- Franco: "Cuando vuelva a invadir Barcelona, lo haré por San Juan, así con los petardos no me oyen, la gente baila al ritmo de la Boooooomba, consumen coca a espuertas, y hacen hogueras en homenaje a la Inquisición"

- De la Vega: "Cuanto peor nos van las cosas, más expectativas de voto tenemos!" Aquesta afirmació dóna idees a ZP i agafa el telèfon: "Oye, Joan, te verías de Vicepresidente?"


EL MILLOR

- Polònia en anglès!!! Maragall (Ernest) continua entusiasmat amb el model educatiu de Finlàndia i insisteix en la "TV in original version". Per això, ara tots parlen en anglès (en catinglish, més aviat). Alguns exemples: Justa la fusta està subtitulat com Equiliquá, I have a trip és Tinc un tripi... El millor, Puigcercós acomiadant-se de Carod: "You fots el camp? What a pity, diguem-ne... I per quants many months?"


EL PITJOR

- Documentos TV. Iván i Arcadi buscant castellanoparlants desesperadament a Catalunya. Han trobat un exemplar i l'han sedat. Encara se l'entenen unes paraules: "Petimetre, paupérrimo, a la sazón..."


SURREALISTA

- El repte Terribas, l'entrevista del futur a Felip VII, rei d'Espanya el 2097, és fill de Leonor I i Cristian Urdaci. "Catalunya seguirà igual, en una àrea temàtica de Port Aventura". La disfressa de Felip VII no és surrealista sinó directament ridícula.


KA FORT

- L'arribada d'una transferència, una, des de Madrid, ànima el cotarro al Consell de Govern... Montilla obra el sobre: "És sobre els aeroports. A partir d'ara la Generalitat podrà exigir que les bosses per bomitar (sic) estiguin en català: BOMITEU AQUÍ, ÀDHUC"


ARXIU HISTÒRIC

- Manuela i Montilla comencen a renovar els mobles del despatx presidencial (ull, abans que Maragall anuncii que no s'hi torna a presentar, eh) davant la sorpresa de Maragall "Què feu?" "És per la foguera de Sant Joan". La Manuela per distreure'l li ensenya a ballar sevillanes: "Gafo la poma, la menjo i la tiro! Gafo la poma, la menjo i la tiro!"


LA PICADA D'ULLET

- M. PPau... sembla que Déu no l'ha cridat pels camins de la política. Els ànims al PP han quedat "per terra", i tant a la inauguració d'una biblioteca balear, com signant exemplars del seu últim llibre, els edificis també queden, literalment, per terra.


LA CANÇÓ (poseu-hi música: Tens un amic en mi, de la pel·li Toy story)

[Mas] Tens un amic en mi
[Duran] Què dius, no m'ho crec
[Mas] Tens un amic en mi
[Duran] Sol estaria molt millor
[Mas] Què faria jo sense els d'Unió
[Duran] És interés
[Mas] No, que és convicció
[Mas] Tens un amic en mi
[Mas + Duran] Tens un amic en mi

[Carod] Tens un amic en mi
[Puigcercós] Tens un amic en mi
[Carod] Com li agrada treure pit
[Puigcercós] Ni se n'adona i li estic fent el llit
[Piqué] Amb tu manant, res va bé a Madrid
[Acebes] ¿Cómo?
[Piqué] Que hay un amigo en mi
[Acebes + Piqué] ¡Hay un amigo en mi!

[Montilla] Tens un amic en mi
[Montilla] Però ja n'hi ha prou de banalitzar
[Montilla] Poseu-vos firmes a treballar
[Rahola] Bon dia Josep
[Cuní] Bon dia a tu Pilar
[Rahola + Cuní] Tens un amic en mi

[Cuní] Prou, prou, prou, prou! Ja n'hi ha prou de tanta hipocresia
[Rahola] Home, Josep, que ho deia seriosament!


HOMENATGE TERRIBAS (EL MILLOR DE 1000, PER QUÈ?)

- Imatges captades per un videoaficionat de la seu de CiU. Duran i Mas discuteixen acaloradament (casualment, davant la finestra, com allò de l'edifici Windsor de Madrid). Duran estira dels cabells a Mas i oh, resulta que el tupè és fals i porta perruca! Mas s'emprenya encara més i tira Duran daltabaix de la finestra.

- Puigcercós intenta fer-nos creure que és el Carod, amb-sense bigoti, amb una corona d'espines al cap i intentant parlar amb la rrr, però no cola ni que intenti aixecar la Terribas d'anxeneta.

- La Terribas: "Connectem amb la Biblioteca de Sentmenat on s'havia de fer un acte chupi-guai. Chupi-guai? Ja deia jo que aquest becari era massa jove..." Gemma Ruiz parla a través de cartellets per no fer soroll. La Terribas es queixa a Soler que sempre la fa semblar agressiva... tot això amb les cadenes a la mà amb les que pensa rebre Tomàs Molina, és clar.

- Terribles entrevista alhora a Montserrat Tura, Lluís Llach i Carmen Sevilla!!!! Ella llença la pregunta i au, cada un a la seva bola... el kaos està servit.

Per mi ha faltat el més millor, el de l'entrevista interminable amb el Conseller Nadal ;)


EL MONÒLEG DEL PRESIDENT MARAGALL

- Catalans, avui us parlaré d'Europa... un moment! No canvieu de canal, seré breu. És que cada vegada que surt algú a la tele parlant del futur d'Europa la gent s'adorm. És com dir Flex zzzzzzz He heee, és broma. Jo volia parlar d'aquesta normativa que diu que els nens no podran tirar petards. A veure. Això va en contra de la nostra tradició de tirar petards per Sant Joan, o quan el Barça guanya algun títol.... bé aquesta tradició s'està perdent perquè ara els petards estan al camp. He heee, que cabrón. El tema és que els europeus volen que ens adaptem al que fan ells. Molt maco. I com hem de celebrar Sant Joan? Caçant guineus com els anglesos? Suïcidant-nos com els finlandesos? Perquè es comença prohibint els petards i s'acaba prohibint aparcar en doble fila. Això d'Europa és important, i hi hem de creure malgrat les contradiccions. Per això quan jo crei el Partit Demòcrata Europeu (mega badall) seguiré treballant per aconseguir una síntesi entre la identitat comuna i la identitat de l'Europa de les nacionzzzzzzzzzzzzzz Visca Catalunya!

Talleu, és bona! Cut, it's good!