dilluns, 16 de juliol de 2007

Perles del Polònia 16 (11/1/2007)

Estimats Poloniaddictes,

Els nostres líders televisius comencen amb molt bon peu:


LES PERLES
(per ordre d'aparició)
- El President Montilla es queda sol defensant una interessantíssima moció al Parlament: "Bonas tards, proposo la derogació ad eternum dels pronoms febles. Que ningú es vegi obligat a referir-se a un informe dient, vaig demanar-li-lu-la. Vots a favor? Cap? No els hi heu la lu convençut? Bé, era el meu deure intentar-lu-hi."
- M'ha agradat el debut del Conseller Sex (perdó, Cesc) Baltasar. Rajoy es pensa que a Catalunya no hi ha Reis Mags sinó Consellers Mags i Acebes busca el rei negre, Baltasar, però resulta que Baltasar no és negre, sinó verd! El Conseller de Medi Ambient i Habitatge acaba manifestant a Toni Soler la seva preocupació "Toni, aquí veig poc reciclatge" No m'estranya....
- Els prínceps a les rebaixes, parla SAR Letizia: "Mira, Felipe, estos pantalones son ideales para Mari" SAR Felipe: "Mari, esa prima tuya tan hortera?" SAR Letizia: "No, para Mari-chalar, Felipe!"
- Franco no entén perquè li va malament al Madrid, "si tienen a ese entrenador tan simpático, Fascio Capello, que dice que conmigo vivíamos mejor.... al Barça, en cambio, le va mejor. A Laporta le pasa como a mí, que la oposición nunca reúne suficientes firmas para echarlo, claro que en mi caso lo tenían más difícil, desde la cárcel..."
- ZP: "El proceso de paz va viento en popa y a toda vela...". De la Vega se li acosta per informar-lo de l'atemptat: "Me informan que ha habido una explosión en Barajas pero no saquemos conclusiones precipitadas... Podría haber sido Al-Qaeda. De hecho, hay dos líneas de investigación."
- El vi que serveixen al Bulli està picat: "No pot ser, si és un Duque de Feria de 12 anys". És clar, és que l'havien d'haver servit amb gasosa... del Bulli.
- Franco s'apunta a la moda del polígraf. Però menteix tant que no parla de sortir-li el llum vermell i Franco marxa: "Estoy harto del juego este de la memoria histórica de los cojones, el próximo día me traen un Trivial".
- El partit de futbol al Vaticà amb Benet XVI d'entrenador. Impressionant el moment aspersor amb l'aigua beneïda i l'àrbitre-Déu argentí.
- La Terribas: "Connectem amb la Biblioteca de Sentmenat on s'havia de fer un acte chupi-guai. Chupi-guai? Ja deia jo que aquest becari era massa jove..." Gemma Ruiz parla a través de cartellets per no fer soroll. La Terribas es queixa a Soler que sempre la fa semblar agressiva... tot això amb les cadenes a la mà amb les que pensa rebre Tomàs Molina, és clar.

EL MILLOR
- El primer acte polític de.... periodisme d'investigació de primera:

* Pasqual Maragall el 1983: Igual però sense canes. Igual, o pitjor, perquè no recorda ni per quin partit es presenta, ni a què, ni on. "Perdonin, és que sóc una mica.... com se diu? ah, sí, despistat". Un militant l'anima: "no es preocupi, això es cura amb l'edat"
* Josep Piqué el 1976: Amb grenyes, en un acte del PSUC "Camarades, la revolució és a punt d'arribar. Cal que la classe obrera prepari el terreny per una nova societat... agh, perquè em tireu ous? Si no em faré del PP fins els anys 90 quan guanyi l'Aznar!"
* Artur Mas el 1989: "Està molt clar que el vot més assenyat ha de ser per Convergència i Unió!". La inconfusible veu del càsting és de Pujol "Gràcies, ja el trucarem". A Mas no li agrada gaire: "Doncs, ràpid, que tinc altres ofertes, eh".
* Duran i Lleida el 1980: Amb una espessa mata de cabell negre: "Nosaltres som una gent que no amaga res" Fins que una ventada se li endú la perruca, és clar...

EL PITJOR
- Montilla, encara que no s'ho pensi, també és capaç de ficar la pota... després de fer fora a Carod (Albà???) de l'entrevista amb el cònsul de Finlàndia per l'enèssima discussió sobre les seves competències i sota el pretext que li parla de tonteries que no interessen a ningú (com el sistema de sons vocàlics del català) resulta que al cònsul sí que li interessava molt perquè és filòleg! El cònsul s'emprenya i diu que Nokia no s'instal·larà a Sant Boi, ale. Montilla i Carod s'enreden en una patètica discussió a base de tut-tut, tut-tut...

SURREALISTA
- Rajoy i Acebes demanant dies lliures a Toni Soler: "Amigo mío, sin el diálogo no se va a ninguna parte" Però no eren taaaan de la patronal? I no eren taaaaan catòlics? Si fins li demanen al Papa que avanci la Pasqua! Llàstima que Benet no dóna el seu braç a tórcer: "no es pot fer Pasqua anti di rami"

JA CANSA
- El Duran altre cop demanant a ZP "Qué hay de lo mío?" Home, ja fa pena el pobre home deixat, demanant de canviar Cohibas per "un poco de pan con jamón", etc, etc. "Hombre Duran es que la plaza de Exteriores está cubierta". "Ya, pero yo podría hacértelo por la mitad, qué digo por la mitad, la mitad de la mitad..."

LA PICADA D'ULLET

- ZP deprimit davant la perspectiva de quedar-se al carrer, acaba plorant i imitant Charlie Rivel!

KA FORT
- Declaracions de Rajoy als periodistes després de l'atemptat: "Estamos gravemente preocupados, son momentos de recogimiento y reflexión". S'obre la porta de la sala de reunions i es veu a un Acebes eufòric en ple guateque: "Mariano, llama a Pedro J. y dile que ya le sacamos 3 puntos al PSOE". Rajoy no sap com sortir-se'n: "Disculpen a Ángel, está gravemente consternado.... bien, voy a por hielo, digo a por soluciones".

LA NOVETAT

- Qui tanca el programa avui és Montilla: "Catalanus, avui el president Maragall nogensmenys podrà venir perquè está ocupadu, ens sobreposarem a la cabòria i aprovecharé per parlar-vos-hu-li de la meva entrevista amb Zapatero. Jo li vaig demanar més calés i ell em va dir que d'aquí a un any estaríem millor que ara" Però se senten unes interferències, bé, de fet, sembla que és el President Maragall tancat en un armari!!!! "Montilla, cabrón, treu-me d'aquíiiiiiiii"