divendres, 3 de maig del 2013

Perles del Polònia 279, 2-5-13

[LES PERLES] 
- Paco Marhuenda i Pedro J. Ramírez jugant al “jo mai mai” quan resulta que “ells sempre sempre” (les fan de l’alçada d’un campanar).

[ARXIU HISTÒRIC] [26/4/12] La fi de la monarquia. El rei segueix l’evolució positiva (clar que encara no havia tornat a caure), i ja recuperat dispara contra un elefant de peluix. Ah, no, que és una escena del Museu. El guia explica que la monarquia no va caure per tot això de la caça sinó perquè la infanta Helena es va operar els pits… i a la reina “Corinna” no li va agradar. I va tenir efectes col·laterals: El jueves va haver de reinventar-se, la va comprar Pilar Rahola i va acabar dient-se Jueves.

[LA NOVETAT]
- Grandíssim debut de Ramon Gener amb el capítol d’Òpera en texans dedicat a la Polifonia Convergent. El president Mas marca el tempo i en Junqueras hi afegeix intensitat “a veure si espavila”. En Duran i Lleida hi posa un deix, no sé com de “bocata de calamares”. Quin pessigolleig als Nibelungs!

[RABIETA] 
- Adolf Hitler, el dictador de moda, entrevista per Bibiana Ballbè. Ui, millor ho deixem estar que d’això ja en parlen en massa mitjans. “El nazisme ja és mainstream”

[SURREALISTA] 
- Conversa entre Mariano Rajoy i Santiago Niño Becerra per veure si en treu l’entrellat. I amb Xavier Sala i Martín. I amb Leopoldo Abadía. i amb Josef Ajram. La crisis is in your minds.

[LA PICADA D’ULLET] 
- La consulta a CiU sobre què collons pensem de la consulta.

[LA IMATGE DE LA SETMANA] 
- Genial Mariano Rajoy intentant fer uns mots encreuats en una graella de sudoku. Així ens va. Mític “yunque de platero: tas”!

[QUE FORT] 
- Els russos ja han arribat al Palau de la Generalitat i ens compren la Sala Tàpies per un milió d’euros. En efectiu, és clar.

[LA FRASE DE LA SETMANA] 
- Ramon Gener: “Quan escolto una tenora em vénen ganes de cremar un toro d’Osborne”

[MALAGUANYAT] 
- La versió polonesomontyphytiana podria donar mooolt de sí, eh!

[L’ESTÀVEM ESPERANT] 
- Jordi Basté portant un ram de flors pel comiat de Manel Fuentes. 

- Llanos de Luna i la seva particular teòrica sobre la circulació de capital. (Bruno Oro es devia fregar les mans quan va sentir les decles)

Catalans, catalanes, Celler de Can Roca guardeu-me taula per diumenge, serem 18… Visca Catalunya! Amb il·lusió!