diumenge, 14 de desembre del 2008

Perles del Polònia 96 11-12-08

LES PERLES
- Monegal: "Un altre episodi de la sèrie Perdidos, Lots pels que la veuen en anglès"

- Mʼencanta la màquina de retornar al passat de Soler. Veiem a Aznar lʼany 1979 garlant contra la Constitució que ara es veu que és tan bona i que no es pot tocar.

- Monzó i Gimferrer (re)llegeixen la Constitució espanyola. Monzó: "Jo el trobo brillant, ja des del títol: Constitució espanyola.... també es podria haver titulat Guerra i pau, o Sodoma i Gomorra". Gimferrer: "És una de les perles de la literatura universal.... podríem comparar-la al Codi Penal o La filla del Ganges, dʼAsha Miró, per exemple"



- Lʼanunci de la CAMPANADES de Cap dʼAny: Molina vs. Molina. Segur que serà simpaticot!

EL PITJOR
- Doncs, mira, no!

EL MILLOR
- La nova estratègia de Duran per carregar-se Mas i ser ell el líder indiscutible. Oferir-se per ser el candidat a President de la Generalitat. Com??? Amb la llegenda del Breu, el Llarg, lʼAnodí i lʼAfusellat. Algoritme històric dʼalçada formulat per Duran i Lleida. Hi ha una seqüència històrica de quatre que es repeteix a Catalunya però sempre amb un ordre diferent. Si a un President Breu, el succeí un dʼAfusellat, després un dʼAnodí i un de Llarg, és a dir, Macià-Companys-Irla-Tarradellas.... la seqüència ara va així: Llarg-Breu-Anodí-Afusellat, és a dir, Pujol-Maragall-Montilla i........ qui serà lʼAfusellat? Duran, que sʼofereix a autoimmolar-se.



SURREALISTA
- Lʼactuació de final de curs de les ministres Chacón i De la Vega que munta Solbes per distreure Montilla i no donar-li LA NOSTRA PASTA, de la Grancaja de Hacienda, renoi!

ARXIU HISTÒRIC (fa un any...)
- La nit al dia. Pujol va a la Terribas a presentar el primer volum de les seves memòries. Veiem un flashback dels interrogatoris a la presó. Pujol ja era “genio y figura” i engalta unes lliçons als policies de por... recordeu que ell ho sap TOT de TOTHOM. Extraordinari quan diu mirant a càmera: “I recordeu, catalans són aquells croissants que es fan i es mengen a Catalunya”. Mira que ho fa bé el Latre!!!

LA PICADA D’ULLET
- La Reina al Rei per les ones Molinero: "La lavadora se pone llamando a la chica de servicio, gracias"

KA FORT
- La vacuna de la grip que subministra la consellera Geli aquest any té regust dʼescudella barrejada.

- El President Montilla diu que vol que els immigrants votin a les eleccions municipals. De moment, només en aquestes. "Si voten al PSC ja els deixarem que votin en les importants"

POLONEWS
- Efectes positius de la Kronya Borroka a Atenes: ara tenen més ruïnes per visitar que abans.

LA NOVETAT
- Joan Tardà troba la seva mitja taronja en la Reina: tots dos diuen el primer que seʼls passa pel cap ;)


- Paquita Molina, la iaia simpaticota.


LA PREVISIÓ DE LA SETMANA DE TOMÀS MOLINA
- La nit ha estat grisa, i fresca, no perdó, és broma, volia dir grisota i frescota! Ara sí, la previsió: neu, neu, neu, neu a cagar!


Talleu, és bona!