diumenge, 26 d’octubre del 2008

Perles del Polònia 90 23-10-08

LES PERLES
- Dʼaixò sí que seʼn pot dir evolucionar. Solbes gener 2008: "En ningún caso se puede hablar de crisis"; març 2008: "Desaleración transitoria"; maig 2008: "Fuerte desaceleración"; juliol 2008: "Crecimiento muy cerca de cero"; setembre 2008: "Riesgo de recesión". Què vindrà ara??? Febrer 2009: "Los bancos están en quiebra, la bolsa de ha unido y han bajado los cuatro jinetes del Apocalipsis, estamos cerca del Armaggedon pero yo prefiero no hablar de crisis..."

- El President Bono i la seva peculiar manera de corregir les votacions, jugar a marcianitus amb el marcador electrònic, i convertir en positius els vots negatius als Pressupostos, mireu, mireu.


EL PITJOR (per repetit)
- El triangle amorós ZP-Mas-Duran. Molt pesat.

EL PITJOR (per sinistre)
- Exclusiva, reunió del Constitucional. Són uns freakies sinistres als que no seʼls pot esmentar "Catalunya"

EL MILLOR
- Chicho Solbes i Groucho Rajoy a... "Una Nit a lʼÒpereta" dels germans Marx en versió "Retallem lʼEstatut". Amb lʼaparició estel·lar de Harpo Montilla.
- Solbes i Rajoy fan una lectura conjunta del que ells anomenen "Lestátut":
GR: La Comissió Mixta.... bilateral.... finançament autonòmic.
CS: No sé, quisiera volver a oirlo.
GR: La Comissió Mixta.... Oiga, si quiere lo recortamos.
CS: Perfecto, porque es muy largo. Qué nos queda ahora?
GR: LʼEstat ha de garantir... en lʼordenació de rendes per càpita...
CS: Esto sí que no me gusta nada.
GR: Pues no vamos a discutir por eso. [Toma retallada altre cop, i així successivament fins que lʼun per lʼaltre ja no queda re de re]
En aquest moment entra Harpo Montilla dient que això crearà "desapegu" a Catalunya, i Solbes li diu "tu no eras el mudo?". "Sí, sempre he estat amant dels fets, no paraules".

KA FORT

- La batalla per la memòria de Companys... Montilla intenta posar pau entre Carod i Saura amb una idea brillant, enviar el procés a Companys al Constitucional ..... peeeeeerò dins dʼunes tapes on hi posi "Estatut de Catalunya". Així lʼanul·laran "en menus que canta un gallu"

MALAGUANYAT
- Saura troba a les golfes dʼIniciative les relíquies del PSUC: "No mʼemocionava tant des que vaig aprendre a fer cuscús amb el wok". Hi és tot, la faç i el martell, el Nuclears no gràcies, les americanes de pana... La idea era bona però el gag decau amb lʼarició del Joan Herrera, la seva bici, i el Llamazares com si fos ET Mi caaaaaaasa.

POLONEWS
- El consell del Gran Tomàs Molina i la seva obsessió per la plaça major de Vic: "Si volen saber si plou o fa sol, facin el que sʼha fet sempre, treure el cap per la finestra."

SURREALISTA
- El Rei fa de cangur dels nets: "Portaros bien o vendrá el tito Marichalar." La Reina també es queixa "Somos abuelos estresados, gracias." I sobre el Monegal diu que la família reial és un símbol de la decadència del tripartit (?!)

LA IMATGE DE LA SETMANA (que no veurem mai)
- Franco arribant al jutjat citat per Garzón: "Soy inocente... tengo testigos, pregunten a Manuel Fraga... Masones, al paredón!"

ARXIU HISTÒRIC (fa un any...)
- La Terribas llegint un titular del Kyoto Times en japonès. Era una xorrada el gag, però ella s’ho val.

Talleu, és bona!