dissabte, 4 d’octubre del 2014

Perles del Polònia 325, 2-10-14

[LA PICADA D’ULLET] Molt gran que sigui Santi Faro qui faci la transmi de la fórmula 1 de la velocitat amb què les “estructures d’estat” es carreguen el decret de la conulta. Tanta, que Fernando Alonso els vol fitxar pel seu pit-stop. 


[LA IMATGE DE LA SETMANA] Gran “el gato que dice no”. L’últim crit. 



[PERLA] Extraordinari. Ara resulta que en realitat ningú no sap si la Constitució prohibeix o no prohibeix la consulta perquè ningú no se l’ha llegida! 



[TV3 RECOMANA]
* El crèdit, amb Cristóbal Montoro i Andreu Mas-Colell
* Lectura dramatitzada de les metàfores marineres d’Artur Mas, a càrrec de Carme Forcadell i Muriel Casals
* Mulla’t per l’esclerosi múltiple als túnels de l’AVE. 



[LES CATALINES] Esgotades de tantes emocions i convocatòries, decideixen externalitzar alguns serveis… com? Cridant Les Cataxines!


yī èr sān
Som Les Cataxines
les més sobiranistes
que podeu a tota l’Àsia trobar
sempre dispostes a copiar-te una pel·li
o a muntar-te una cadena de Hong Kong fins a Taiwan
Tenen fruiteries
i a les perruqueries
fan massatges però sense final feliç
Si els compres rollitos i arròs tres delícies
ens ajudaran a fer país
I si envien tancs les posarem
allà al mig!

[L’ESTÀVEM ESPERANT] Aquells segons de suspens a la pregunta de Mònica Terribas sobre la corrupció. Fins i tot en Quico Homs s’hi va amoïnar.

[AVUI FA 1 ANY] 

[COM VOLENT DIR…] Molt bo el gag del terratrèmol a la seu de Convergència provocat per l’article de Duran… l’epicentre diu que ha estat a la seu de La Vanguardia, i que miraculosament aquesta no ha estat afectada… “jo m’esperava un tsunami dels hippies al debat de política general, però això…”, primeres decles del MHMas. Es veu que els terretrèmols que sacesgen sovint Convergència es deuen a que la seu està construïda sobre una “falla”. Brutal el final amb la Raquel Sans donant el compte per fer donacions al afectats “ho diem perquè hi ha gent que s’està confonent i està fent donacions al Palau de la Música”. Que fort.
[PERLA] L’acompanyant del rei. Les acompanyants del rei. Exagerada la befa que fem de la Infanta Helena, però té gràcia la lliçó de castellà amb paraules com “abdicar” o “arpía”. M’ha encantat la naturalitat amb la que el metge parla a la reina en català i que ells va cada cop més crepada. O cremada. Tant és.
[LA NOVETAT] El tal Chicote, a qui no conec televisivament, protagonitza “Pesadilla en la Moncloa”. Crec que l’home intenta fer neteja, però entre coses caducades i congelades, veig que no troba cap producte fresc. Final amb Angela Guest Star, contenta de tenir 4 anys més per “fer neteja”
[PERLA] El monòleg shakespearià del president Mas europeïtzant-se a sobre mentre Rajoy “vacil·la” als seus homòlegs europeus, sobretot al letó, que simpatitza amb Catalunya “por lo bajinis”… hahaa… finalment surt tota l’artilleria de la #marcaEspanya per convènce’ls: pernil i sangria. Olé tu.
[EL MONÒLEG DE DURAN/MAS] Davant l’intent d’usurpació de l’espai polonès en prime time, Mas fa servir les armes contra Duran i una gran frase: “a cagar a la via… concretament a la tercera via”… Catalans, catalanes, fatxes de l’atac a Blanquerna que només pagareu una multa… Visca Catalunya! Amb il·lusió!

[ENTRANYABLE] En Mascu s’ha calat amb el seu eeeeeeeeehhhhh per culpa dels pressupostos de Montoro. Està diagnosticat amb “tensió de tresoreria”. Això només ho arreglen dues privatitzacions al mes i repòs d’IRPF. 



[LA NOVETAT] Pedrooooooooo Sánchez el formós.


[LA FRASE DE LA SETMANA] Pedro Sánchez a Míquel (sic) Iceta: “Preguntar? menuda memez! Uno tiene que tener claro lo que es. Mírame a mi, soy guapo y ya está”


[PERLA] Per astúcia la d’aquests adolescentes que saben com marejar la perdiu i tenir distrets els pares: treure’ls el tema de la consulta i que ens discuteixin mentre ells segueixen jugant amb la consola.


[CANGUELI] Alícia Sánchez Camacho amb el tricorni amonestant Toni Soler perquè es parla massa de la consulta i això va contra el Constitucional.


[POLÍTICAMENT INCORRECTE] El president Mas repartint tota aquesta “mandanga electoral” de les urnes als alcaldes. Sort de l’entusiasme de l’alcalde Trias que internacionalitza El procés™: “urnes typical catalan. Realment!!” 



[KONIEC] Catalans, catalanes, George Clooney que ja no ets l’home solter més guapo del món, sinó el 2n home casat més guapo del món… Visca Catalunya! Amb il·lusió!
-> vídeo