dissabte, 21 de juny del 2008

Perles del Polònia 80 19-06-08

LES PERLES
- Lʼaugment del preu del petroli.... el transportista que es queixa a Zapatero i Solbes... per què té pinta fatxa? Altres afectats que sʼhi solidaritzen: Dani Pedrosa, un activista de la kale borroka, la repartidora de pizzes...

- Rajoy obre el Congrés del PP: ˮAmigos, amigas, Esperanza, gracias por venir al Congreso del PPˮ. Sembla un malson amb diferents versions. Possibilitat A: Rajoy aconsegueix esquivar un tret que va dirigit cap a ell. Possibilitat B: Rajoy posseït per les veus dʼAznar, Espe, Acebes... Possibilitat C: Hi ha un candidat opositor sorpresa dʼultima hora, algú amb ganes de tornar a pillar, vaja, el Càrod-Rovira. Possibilitat D: Angelito com a representant del sector aznarista i amb la col·laboració necessària dʼEspe li clava una patada en els piiiiiiiiiii.

EL MILLOR
- Ha sigut ˮel Obamàsˮ. Artur Mas ja no sap què fer per guanyar alguna cosa, així que assaja un canvi de ˮlookˮ, tenyir-se de negre i convertir-se en Obasmàs! ˮCatalans, he tingut un somni, arribar a presidir els Estats Units de Catalunya." El nou himne ˮCatalunya triomfantˮ té la música de lʼStar-Spangled Banner americà. El que ha quedat planxat és en Montilla que va apostar pel candidat equivocat... ˮi mira que mʼhi assemblavaˮ.


EL PITJOR
- PSOceanʼs eleven, o la patètica estratègia del govern espanyol de pillar pasta. Davant la crisi [ui, perdó, no es pot dir la paraula] la gran proposta de Solbes: ˮla única solución es robar el Banco de España..." A Clos li encanta: ˮcomo en Semen [sic] Eleven." La banda està formada per ZP, Clos, Maleni, Chacón i Solbes. Lʼestètica del gag està currada, però vamos...

ARXIU HISTÒRIC
(fa un any...)
- La reconquesta de Montjuïc. ZP dalt del castell lliurant la clau a un solícit Jordi Hereu, al peu del canó, mai millor dit. Les condicions del lliurament, cap problema: "La bandera española tiene que ondear siempre en la cima, las antenas militares se quedan, y en el jardín siempre tiene que haber un enanito (esta es una condición de la época de Bono)." Llàstima que les salves d'honor per celebrar l'acord acaben carregant-se la Torre Agbar.

LA PICADA D’ULLET
- La sentència sobre Jiménez Losantos. Parlen els bisbes: ˮSi alguien quiere ayudar a pagar sus querellas, que ponga la crucecita en la declaración."

KA FORT
- Puigcercós marcant territori (és a dir, pixant) al despatx de Carod. Lʼhome sembla disposat a tot, fins i tot a allò del ˮferro roentˮ, que una senyoreta com jo no ho pot reproduir. Això sí, entendridora la manera que té Carod (via castells) de pujar al despatx.

EL MONÒLEG DEL PRESIDENT MARAGALL

Ai, ai, ai. Ei, catalans, bona nit. Sempre mʼha agradat estar sol. Els genis ja ho tenim això. Però una cosa és que mʼagradi estar sol i lʼaltre és que et deixin sol. Que és el que em va passar quan manava. I això ja no mola tant. [Sona el telèfon] ... Sí, no ja en tenim dʼinternet... No, no sé quantes megues... Aquest tema el porta el Pujol i ara no hi és... Jo sóc el Maragall... Sí, dona, el dels Jocs Olímpics... No, aquell era el Cobi... convergent! [Torna a soanr el telèfon] ... No, no hi és el senyor de la casa. Jo sóc el seu fill... 15, acabadets de complir... Sí, sempre he tingut la veu ronca, què passa? [I torna] ... Miri, no hi ha ningú... Ah, com diu, una enquesta... sobre el govern?... he heeeee, encantat de la vida... Esperi que em poso còmode... Quan vulgui... Que què penso de la gestió del Govern en el tema de lʼaigua? Quina gestió? He heee que cabrón. Va, la següent, que això em diverteix... Que puntui sobre els consellers? Som-hi... zero... un u... zero i mig... Catalans us deixo que tinc feina... Aquest un 8 que és el tete. He heeee, que cabrooon.

Talleu, és bona!