divendres, 29 de novembre del 2013

Perles del Polònia 298, 28-11-13


[MOLT BO] Vol 1714 cap a l’Estat Propi. Comandant Mas ferm en la destinació. Diu que només farà una escala, la de la consulta. L’auxiliar de vol Junqueras molt en el seu paper, ara t’ajudo ara em faig el distret. Pere Navarro a punt de provocar un aterratge forçós perquè baixa de l’avió en ple vol. El vol sobreviu a l’amenaça del suïcida Duran carregat de bombes que vol que el comandant emprengui la tercera via. I Herrera, que finalment ha aconseguit no pujar-hi tot i que se’n moria de ganes ;)

[PERLA] Franco denunciant a Fernández Díaz per plagi per la Llei de Seguretat Ciutadana. Clar que està disposat a renunciar-hi si li paguen drets d’autor… “Paco, Paquito, no me toques el paquete… como nos vas a denunciar a nosotros, que no te hemos denunciado jamás”.

[L’ESTÀVEM ESPERANT] La gira federalista de Pere Navarro, rollo Foraster però amb molta menys claca.

[#ZASCA] El PSC explicat al meu fill.

[EL MEU GAG PREFERIT] David Fernández tria el gag en què es va enfrontar a Felip Puig, és clar, de la seva època gloriosa de conseller d’Interior [20/12/12] Duel a l’OK Corral, trobada entre David Fernández i Felip Puig al bar del Parlament. El pobre Fernández surt decebut perquè es veu que les baralles, allà, són sempre de broma, molta cridòria i tal, però res de violència institucional.

[LA FRASE DE LA SETMANA] President Mas: “Va, nois, felicitem en Mascu que ha suat tinta per presentar els pressupostos. El molt punyeteru ha canviat retallades per privatitzacions”. Extraordinàries les conseqüències d’aquestes privatitzacions. Per exemple, el Govern. S’ha d’optimitzar i deixar de fer coses improductives, com ara governar. Espadaler, al carrer, i Mascu, prejubilat.

[MOLT CURRAT] Els nous Correcaminos y Coyote són…. Albert Rivera i Alícia Sánchez-Camacho. L’una intenta atrapar l’altre a les enquestes #micmic

[LA IMATGE DE LA SETMANA] Xavier Trias amb dues gerres de sangria a la mà per complaure la bombolla turística. 


[LA IMATGE DE LA SETMANA-2] Artur Gandhi, encantador de senyeres. 


[KONIEC] Catalans, catalanes, Carlos Fabra que potser durant 4 anys no necessitaràs ulleres de sol… Visca Catalunya! Amb il·lusió!

dissabte, 23 de novembre del 2013

Perles del Polònia 297, 21-11-13

[LA IMATGE DE LA SETMANA] El President Mas i el Conseller Homs esmaperduts amb l’arribada del ministre De Guindos en palanquí amb el maletí del FLA (oju a les maletes que té preparades el President Mas #porsiaca) 

[DOLENTOT] Pere Navarro i Antoni Balmón “consultant” per sobre de les seves possibilitats (i a qui no toca, per cert)

[ESTRENA] “Qui ha dit això?” Un nou concurs de la tele, que tindria possibilitats, la veritat. Es tracta d’endevenir qui ha dit una frase determinada… perquè les respostes no sempre són evidents.

[PERLA] Espartac Peran “el gendre que totes les mares avorririen” ha tornat, hahaaa, amb un reportatge sobre la festa anual de Convergència. Enguany, concurs d emenjar marrons. Qui se’n menja més? Espadaler, Ruiz o Mascu? La cosa està difícil…

[EL MEU GAG PREFERIT] La cova per passar l’hivern de la legislatura ara pot ser ocupada per l’oposició de l’oposició, diu Àngel Ros… El llarg hivern del PSC [20/12/12] Pere Navarro a Marina Geli “què et sembla aquesta cova per passar la legislatura?” hahaaa. Ah mira, Carme Chacón també hi vol refugiar Rubalcaba.

[MALAGUANYAT] A la pizzeria Mammamela se’ls acaba la paciència amb Joan Herrera que troba que haver de triar entre massa fina o esponjosa és massa extremista.

[MOLT CURRAT] [LA CANÇÓ] La loteria dels horrors

[Montoro] Era un 20 de noviembre
[Guindos] que el PP llegó al poder
[Wert] ZP estaba hundido
[Rajoy] mucho no tuve que hacer
[Soraya] Gobernar otro año más
endeudar al que vendrá
[Tots] ¡Pues menudo paripé!
los dos años del PP.
[Montoro] Un rescate a la banca
[Wert] Subió el IVA cultural
[Guindos] y todos los que se forraron
[Soraya] hoy siguen en libertad.
[Rajoy] Ilusión, un sueldo y pan,
estas cosas ya no las verás.
[Tots] ¡Pues menudo paripé!
los dos años del PP.
Rezaré porque todo esto acabe
y me pueda reir.
Y diré que si lo malo ha pasado
es gracias a mi.
¡Pues menudo paripé!
los dos años del PP.
Dos años más de PP
quizás no los quieras ver.

Sorteo del PP…. na-na-na-na-na, te jodes….

[SURREALISTA] Duran i Lleida i Junqueras tancats en un ascensors i no posant-se d’acord en si volen o no volen sortir. Potser seria la manera… això de l’ascensor, vull dir…

[EXCLUSIVA] Ja sabem #lapregunta… HO VOLS???

[KONIEC] Catalans, catalanes, aquests de la meva que feu el Polònia vagi cada setmana més tard… Visca Catalunya! Amb il·lusió!

divendres, 15 de novembre del 2013

Perles del Polònia 296, 14-11-13

[L’ESTÀVEM ESPERANT] L’anada d’olla de Junqueras a Brusel·les dient que som capaços d’aturar l’economia durant una setmana si no ens fan cas #simiri 

[DOLENTOT] El conte de la llagrimeta. No li funciona ni a Duran, que vol fer pena envoltant de banquers i empresaris que la passen magra, ni a Mas que vol fer pena davant dels farmacèutics dient que no té ni un ral.

[LA NOVETAT] Antoni Balmón “qui no riu a les reunions, sobra al PSC”

[LA FRASE DE LA SETMANA] Núria de Gispert a David Fernández “Estàs en boca de tothom, ets la Miley Cyrus de Catalunya”

[L’ESTÀVEM ESPERANT] David Fernández en crisi… què farà després del llançament de sandàlia? “No puc decebre els meus fans”. Ara té mànager i tot “em porta a mi, a l’Ada Colau i a la Teresa Forcades”, hahaaa.

[PERLA] Que la Bibiana Ballbè hagi fet de “protestar” una cosa “trendy”. Des de Rússia arriba l’home amb els testicles clavats a terra. De Madrid les noies del Congrés amb el missatge escrit als pits nus. I l’últim crit des de Síria, l’amenaça de la sabata.

[EL MEU GAG PREFERIT] Alícia Sánchez-Camacho rememora l’estrena de Wert a Polònia, que tants moments ens està donant [1/11/12] quan “El zoo d’en Pitus”, convenientment espanyolitzat, esdevenia “El zoo de Paco” després de passar per la seva maquinota.

[LA CANÇÓ]
[cor] Wert, Wert, y su MiniWert
Españolizar
[Wert] Un Ministro como yo
no piensa en lo que dice.
Yo digo lo que pienso
sin que nadie me autorice.
La España que imagino
está llena de igualdad.
Tan sólo hay que limpiarla
de ese bicho catalán.
Y Rajoy
no me mima
para sus recortes soy cortina.
Quiero que los niños
aprendan por igual
Igual que en esos años
en que mandaba el General
Pero oh, me critican
yo soy un tío legal
que siempre quiso ser:
Ministro
Ministro Educación
Ministro de Cultura
Ministro Vacilón
[cor] Wert, Wert, y su MiniWert
Españolizar

[MOLT BO] El joc del Comevotos a mida d’Albert Rivera… es va menjar els vots que deixen els votants del PSC i del PP amb la música de fons de Que viva España interpretada per una gralla #tortura. I si et compres el Comevotos et regalen el Tètric per veure si saps reencaixar Catalunya dins Espanya.

[MALAGUANYAT] Mas i Junqueras intenten tornar a la llibreria la Constitució espanyola i que els tornin els diners. El llibreter del torn de matí, Rajoy, diu que na-nai, i el llibreter de la tarda, Rubalcaba, també, però de més bon rotlle. Diu que no admet devolucions, però sí canvis, encara que no ho sembli.

[LA CANÇÓ] Conseller Boi, el musical

Si tens cataractes,
pedres al ronyó,
has pillat un ictus
o un bon xarampió
pots anar al “seguru”
Ja t’ho trobaràs
les llistes d’espera
són ben llargues, llargues
Fes-te d’una mútua privada!
T’estalviaràs tanta gentada!
El conseller Boi (bis)
Sé de què parlo
sóc el cap dels CAPS.
Els ambulatoris
estan col·lapsats
plens de mileuristes
i avis jubilats.
L’únic avantatge
és que eren de franc.
Però ara a sobre hi ha el copagament
copagament.
Vés a una clínica privada!
Les infermeres són més guapes.
El conseller Boi (bis)
Sé de què parlo
sóc el cap dels CAPS.

[LA IMATGE DE LA SETMANA] L’esceneta del dinar entre el president Mas i el ministre israelià… qui pagarà el compte? hahaaa “el patiment ens agermana”

[KONIEC] Catalans, catalanes, venedors de bufandes d’aquelles palestines… Shalom!… Visca Catalunya! Amb il·lusió!

diumenge, 10 de novembre del 2013

Perles del Polònia 295, 7-11-13

[LA FRASE DE LA SETMANA] El conseller Espadaler sobre el cap dels mossos: “Si un dia la persona que li recull la brossa s’equivoca de contenidor la farà fora? noooo. Aquesta persona gestiona la seva merda i mereix la seva confiança” 

[PERLA] Per fi han nascut els pressupostos… diguem que la gestió ha estat lenta… L amare, en Mascu i el pare, en Junqueras. Ara el president se’n va a gestar la pregunta de la consulta… amb la postil·la de Duran “ves que al final no sigui tot un part psiclògic”

[#ZASCA] Diu el president: això de la consulta… “s’està allargant més que la papada d’en Lara”

[DOLENTOT] El supercomputing 1714 peta per no poder assumir tantes variables que han de condicionar LA PREGUNTA. Sort que el president Mas té un pla B. El cargol Pol acabarà triant entre totes les opcions possibles... o no.

[QUE FORT] Un que es vol afiliar al PSC i resulta que l’espera una espècie de Shambala amb “el descens més gran d’Europa”.

[SURREALISTA]
El pobre Miquel ha embogit amb EL PROCÉS. A la nena li diu consulta, s’ha operat el penis perquè li medeixi 17.14 centímetres i… no segueixo.

[EL MEU GAG PREFERIT] Soraya és molt europea, ja ho saben…. normalment [15/11/12] “Eh, tu, europeo”, Rajoy i Montoro intentant “unificar criteris” amb la UE respecte de la possible independència de Catalunya i la seva situació dins Europa.

[LA IMATGE DE LA SETMANA] La Generalitat per fi paga als farmacèutics… amb un maleta plena de piruletes.

[LA PICADA D’ULLET]
Els economistes destrossats perquè sembla que ara sí que es veuen alguns brots verds i temen quedar-se sense feina. Ara volen que els apadrinem. Sihombre!

[MOLT BO] Molt fan del cor entusiasta de Rajoy que torna del passat quan es pensen que hi ha pastarrufi per tornar a desaparèixer immediatament després… acompanyats del mateix Rajoy, és clar. Pobra Angela.

[LA CANÇÓ] Què voten els Verds? (molt currat. Llàstima que no tenia ni idea de l’existència de la versió original, What de fox says? Dels Ylvis)

[Mas] PP diu no, Esquerra sí
i en Duran em fa patir
Ciutadans diu “nanai”
I la CUP diu “ara o mai”
Al PSC tant li fa
perquè el PSOE fa i desfà.
Però d’un partit, ningú en sap res
Què voten els Verds?
Nyinyinyi nyinyinyi nyirí
Què hi diuen els Verds?
Psè psè psè psè psè psè
Herrera, tu què?
[Herrera] A mi no em miris, a mi no.
[Mas] Què opinen els Verds?
Què volen els Verds?
El secret més ben guardat
misteri no revelat
encara no s’han mullat.
ni el Joan Herrera ni la Camats.
Sembleu els Convergents
de no fa gaire temps.
De quin pal aneu
sobre la independència?
amb qui us hem de comptar?
Pel sí o pel no?
[Herrera] Ara això no toca, ara això no toca
[Mas] Ho sabrem mai?
[Herrera] Cap vot volem perdre
cap no en volem perdre
[Mas] Mulleu-vos, mulleu-vos ja!
[Herrera] Que ho trii una assemblea!

diumenge, 3 de novembre del 2013

Perles del Polònia 294, 31-10-13

[LA CANÇÓ] Marialaddín i l’alfombra màgica 

[Rajoy] Yo te quiero enseñar
una España sin crisis
con riqueza y sin discos de ese
Pablo Alborán
Mis recortes van bien,
¿quién es el tonto ahora?
Toma Merkel!
He sido un lider espectacular
Un mundo ideal.
Con inversiones a cholón.
Ya no hay deuda aquí
y sube el PIB.
Y bajan los parados.
[Soraya] ¿Quieres decir?
Mira hacia ese contenedor
veo un señor ahí
y es como si
buscara algo de pan
para vivir.
[Rajoy] …algo de pan para viv..
¡demagoga visión!
Mira todos los cines,
salas llenas, Soraya
es la recuperación.
[Soraya] ¡era un ofertón!
[Rajoy] Y si callas un rato
[Soraya] a dos noventa la sesión
[Rajoy] La verdad es que es barato.
Ahí hay un tío felíz
[Soraya] pero es Botín!
igual te estás metiendo en un jardín.
[Rajoy] La gente sale de excursión.
[Soraya] Es otra manifestación.
[Rajoy] Brotes verdes al fin,
menos rintintín!
[Soraya] lo siento mucho pero eso es moho.
[Rajoy] Un mundo ideal
[Soraya] lo veo fatal
[Rajoy] por construir
[Soraya] o destruir.
[Rajoy] Vaya bajón,
hazme un favor
baja de aquí!

[PERLA] El marrón de Mas (i tants d’altres)… diguis el que diguis tindràs votants que et trobaran massa moderat o massa radical, massa agoserat massa poc… i el perill és que no acabis agradant ningú i que els teus se’n vagin a la finestreta del costat que està triomfant amb el discurs següent: “blablablablablabla 1714 blablablablabla que aix va fer que blablablablbla fins el dia d’avui”

[RAQUEL SANS ON FIRE] Amb l’anunciada tornada de l’impost de successions el primer damnificat serà el govern català que es veurà obligat a tributar per l’herència de la qual parlen tant, la del govern tripartit.

[RAQUEL SANS ON FIRE] Felipe González ha creat la fundació Felipe González. Comença a córrer la llegenda que s’estima tant que és l’únic que sí s’hi arriba.

[RAQUEL SANS ON FIRE] Duran i Lleida ha anunciat la creació de la fundació per a l’estudi i la preservació de Duran i Lleida que es dirà “Editorial de La Vanguardia”

[RAQUEL SANS ON FIRE] El conseller Espadaler s’ha fet gran i ja té el seu primer marró sobre la taula, els vídeos dels mossos apallissant un ciutadà. Com que ja veu que té un problema la solució passa perquè els mossos es facin invisibles, no pas que no apallissin. I vegin, la té la disfressa perfecta, la dels pressupostos del 2014, que tampoc no els ha vist ningú.

[SURREALISTA] Reunió setmanal d’Amics Imaginaris Anònims. I en són uns quants: Pere Navarro i el follet del federalisme, Pere Herrera amb Dolors Camats (nooooo, que ells és real!!!) i Alícia Sánchez-Camacho amb la Catalunya real. Total, el Follet s’enrotlla amb la Catalunya. Diu el terapeuta: “separeu-los, que no es reprodueixin, no volem més amics imaginaris”. Calla, que potser d’aquí neix la Tercera Via, hahaa.

[EL MEU GAG PREFERIT] El Papa (que necessita urgentment actualització franciscana de personatge) rememora el gag en què Duran (un autèntic cristià, la creu de Convergència) es va fer amo i senyor del Polònia [1/11/12] i va crear el Durònia, la versió del Polònia feta a mida per en Duran.

[MOLT BO] La novetat a totes les llars republicanes, el sobira-pur, l’ambientador que impedeix la ferum dels afers tèrbols que s’han d’empassar: millets, barcelonaworlds, retallades, mossos…

[DOLENTOT] Jordi Cañas i Albert Rivera, ideòlegs d’esquerres, o de dretes, tant és, #mejorunidos

[L’ESTÀVEM ESPERANT] Obama també espia Rajoy, clar, i…. l’espia assignat dimiteix de pur avorriment… “este Obama me va oír”… que trist.

[LA IMATGE DE LA SETMANA] El President Mas amb dos ulls de vellut. L’esquerre, per la castanya que li va fotre l’enquesta d’El Periódico de dilluns, i el dret, per la castanya que li va fotre l’enquesta de La Vanguardia de diumenge. Amb il·lusió.

[KONIEC] Catalans, catalanes, venuts que enlloc de la Castanyada celebreu Jalouín… Visca Catalunya! Amb il·lusió!

[“TOMES” FALSES] Homenatge a Lou Reed?