divendres, 27 de setembre del 2013

Perles del Polònia 289, 26-9-13

[COM VOLENT DIR…] Molt bo el gag del terratrèmol a la seu de Convergència provocat per l’article de Duran… l’epicentre diu que ha estat a la seu de La Vanguardia, i que miraculosament aquesta no ha estat afectada… “jo m’esperava un tsunami dels hippies al debat de política general, però això…”, primeres decles del MHMas. Es veu que els terretrèmols que sacesgen sovint Convergència es deuen a que la seu està construïda sobre una “falla”. Brutal el final amb la Raquel Sans donant el compte per fer donacions al afectats “ho diem perquè hi ha gent que s’està confonent i està fent donacions al Palau de la Música”. Que fort.

[PERLA] L’acompanyant del rei. Les acompanyants del rei. Exagerada la befa que fem de la Infanta Helena, però té gràcia la lliçó de castellà amb paraules com “abdicar” o “arpía”. M’ha encantat la naturalitat amb la que el metge parla a la reina en català i que ella va cada cop més crepada. O cremada. Tant és.

[LA IMATGE DE LA SETMANA] Reciclem el vestit de la fada per visualitzar la “tercera via”… una solució antiga en la qual Rubalcaba confia per solucionar “el problema de España”… la unió dinàstica entre Pere Navarro i Oriol Junqueras.

[LA NOVETAT] El tal Chicote, a qui no conec televisivament, protagonitza “Pesadilla en la Moncloa”. Crec que l’home intenta fer neteja, però entre coses caducades i congelades, veig que no troba cap producte fresc. Final amb Angela Guest Star, contenta de tenir 4 anys més per “fer neteja”

[EL MEU GAG PREFERIT]  [27/9/12] Wert i MiniWert fans del “gag realista” i les calamitats de la independència glossades per Jordi Cañas i Alicia Sánchez-Camacho.

[PERLA] El monòleg shakespearià del president Mas europeïtzant-se a sobre mentre Rajoy “vacil·la” als seus homòlegs europeus, sobretot al letó, que simpatitza amb Catalunya “por lo bajinis”… hahaa… finalment surt tota l’artilleria de la #marcaEspanya per convènce’ls: pernil i sangria. Olé tu.

[LA NOVETAT] José Manuel Garcia-Margallo, ministre d’exteriors i de les pomes agres.

[L’ESTÀVEM ESPERANT] La primera classe de Carme Chacón a Miami (en català, clar, perquè l’entenguin els espectadors del Polònia, haaa). Aviam, sistemes polítics. Són dos: els guais i els dolents. Els guais: Obama, Mandela i sobretot ZP. Els dolents: Bush, el Joker de Batman i Rubalcaba. Cruel exercici als seus alumnes. Llegir les memòries de Churchill i la seva entrevista a la revista Belle i decidir qui queda millor a les fotos. Aix.

[EL MONÒLEG DE DURAN/MAS] Davant l’intent d’usurpació de l’espai polonès en prime time, Mas fa servir les armes contra Duran i una gran frase: “a cagar a la via… concretament a la tercera via”… Catalans, catalanes, fatxes de l’atac a Blanquerna que només pagareu una multa… Visca Catalunya! Amb il·lusió!



divendres, 20 de setembre del 2013

Perles del Polònia 288, 19-9-13

[#ZASCA] col·loquin als seus fills a un metre de la tele perquè puguin ser correctament manipulats.

[MALAGUANYAT] Rajoy i Mas rollu Karpov i Kasparov però amb una innovació: és un joc d’escacs però amb paraules tabú: consulta, dret a decidir, Mylie Cirus… i un àbitre que recorda a la vella aquella de l’1, 2, 3.

[CAMARGA CAFÈ] Ah mira. Resulta que la vella àrbitre és el rei fent de mediador! Gran gag de Pere Navarro, ell solet. “Qué tal el finde? Bien o en la Festa de la Rosa?” 


[SURREALISTA] Xavier Trias practicant la relaxing cup of ratafia in the carrer Petritxol. Això dels Jocs reloaded ens donarà grans moments. Fins aquí bé. Ara, que s’adormi i se li aparegui Companys ofès perquè li volen donar un carrer a Samaranch ja no.

[LA PROMO] Pantalles de plasma, ordinadors sense disc dur… Jo no soy tonto, soy MariaMkt!

[LA NOVETAT] José Ramon Bauzà, el políglota. Amb una gran idea, faran una classe en anglès. Sabeu quina? La de català. Au.

[EL MEU GAG PREFERIT] Mariano Rajoy recorda el gag del 27/9/12 en què el militar que vol detenir el President diu: “Hemos jurado guardar la Constitución. No la hemos leído, sólo la gaurdamos”. Que bo també Oriol Pujol “Si nos mandáis los tanques, os mandamos a la Anna Tarrés”

[DOLENT] El retorn d’Aniol l’historiador, el del tricentenari de les hombreres, diu ell. Avui recorda la prema escrita, sí, allò que servia per embolicar entrepans. Diu que ha trobat un diari de 1898 que titulava “Cubarato”, i un de 1598 que titulava “Tongo climatológico”, per allò de l’Armada Invencible, i, per fi, una de l’any 200 aC que titula “Romanos llevaban una mochila con Titadine”. 1440 “Un tal Gutenberg inventa la imprenta”. Tot això són precedents d’allò del… oh wait!

[EXCLUSIVA] Rajoy i Cospedal van a veure a Bárcenas a la presó. Necessiten informacions vitals sobre els pins, on són les factures, etc.

[LA CANÇÓ] Blurred Mas 

[Mas]Ei, ho hem petat! (bis)
[Homs, Junqui i Duran] Hey hey heyy (bis)
[Mas] Hem fet la Via Catalana.
Era un pèl cumba
però quin impacte
[Junqui] Ja hem fet la via i ara què?
Quin és el plànning del govern?
No em donis allargues que et conec
[Mas] No sigui tan pesat
que Europa ens vol fer fora
[Junqui] Doncs ens fem africans,
potser hi haurà millora
[Mas] Tampoc no cal ara que correm
Espera que passi l’hivern
Fa un any havia d’arrasar
I encara em cou en caminar
Ja sé el que vols (bis)
Vols la consulta!
[Junqui] Jo vull ser el rei de la nació
Oriol primer el rodanxó
[Mas] I ara pensava, plebiscitàries?
El 2016 amb la calma.
El proper soci el vull simpàtic
Algú com en Mic
[Duran] I els pressupostos? Crearem impostos?
D’on traurem els quartos?
[Tots] M’estàs amargant la cançó
Passem al proper pas
pensem la pregunta
Oriol, no corris tant
que el xollo se’m desmunta
[Duran] Ja la redacto jo
[Junqui] No, no, no.
Això és esgotador
Jo ho faré molt millor.
[Mas] No, no, no
Això és esgotador
encara ens faltarà
en Mariatne.

divendres, 13 de setembre del 2013

Perles del Polònia 287, 12-9-13

Polònia, si ells tornen jo també!

[PERLA] Gran desplegament sobre la #viacatalana (només hi ha faltat les #croquetes): la versió del 1714 amb cameo futurista de Sánchez Piñol, la de davant del Parlament, la del Perelló amb els Pujol&Pujol, la del, ehem, federalisme i la de la Caixa starring la Puta i la Ramoneta i fins i tot una de molt íntima al despatx del President. Ah i els fatxes de la Blanquerna, també també.



[SURREALISTA] La dansa de la pluja de Duran a Panamà intentant d’aigualir la #viacatalana

[SPOILER] Ja sabem els termes de la “negociació” que plantejarà Rajoy: referendung na-nai, consulta no vinculante… pero si no le gusta estos principios, tengo otros.

[LA IMATGE DE LA SETMANA] Basté i Terribas els nous Epi i Blas de les ones.

[LA FRASE DE LA SETMANA] President Mas: “Monnypenny?” Secretària: “Ja sé que li fa molta gràcia, Sr. Mas, però és que em dic Sílvia” 


[EL MEU GAG PREFERIT] Artur Mas 13/9/12 El President Mas i Alícia Sánchez-Camacho sí que van anar a la mani, d’incògnit, és clar. Molt currat. I Mariano Rajoy, que per una oïda i li entra i per l’altra li surt… la independència.

[LA PICADA D’ULLET] Gran “Sense ficció” dedicat a Agustí Piferrer, el rei del marxandatge indepe. I si cal fer la bandera preconstitucional de l’estelada, es fa.


[LA NOVETAT] “Camarga Cafè” la nova sèrie protagonitzada per Alicia Sánchez-Camacho i José Zaragoza.


[L’ESTÀVEM ESPERANT] Annie Bottle: “À la ville de Madrid or al final not?”


[MOLT BO] Cristóbal, l’interiorista que es dedica a les cortines… de fum. L’últim crit és la cortina de fum catalana “sí, se ve muy tupida”

[KONIEC] Catalans, catalanes, figures de cartró que vau omplir la #viacatalana… Visca Catalunya! Amb il·lusió!