divendres, 27 d’abril del 2012

Perles del Polònia 238, 26-4-12

[LES PERLES] 
♦ El rei segueix l'evolució positiva (clar que encara no havia tornat a caure), i ja recuperat dispara contra un elefant de peluix. Ah, no, que és una escena del Museu. El guia explica que la monarquia no va caure per tot això de la caça sinó perquè la infanta Helena es va operar els pits… i a la reina “Corinna” no li va agradar. I va tenir efectes col·laterals: El jueves va haver de reinventar-se, la va comprar Pilar Rahola i va acabar dient-se Jueves.

♦ Felip Puig es reuneix amb l’Ahmadineyad. Diu que se li acumula la feina al mes de maig i necessita reforçar armament: “un cap nuclear?? mariconades!!” “Et convé la SuperBrutalMachine”. Aquesta sí que li agrada… Naturalment amb tanta violència acaben esbatussant-se, però Puig resisteix bé: “Per seguir al meu càrrec s’ha de tenir la cara molt dura.”

♦ La família…. del PP. M’agrada molt la bufanda de bandera espanyola a mitja. Alberto Juan, Juan Alberto… el PP NO és un partit de centre, és de dretes! “I Rajoy??? La Thatcher sembla trotskista al seu costat.”


[LA CANÇÓ] La cançó protesta
[Mas] No, no ens intervindran
No, no ens intervindran
Perquè volem les claus de la caixa
Quina ràbia fa en Duran

[ARXIU HISTÒRIC]
♦ [14/4/11] En el seu retorn als escenaris per defensar que es pugui veure TV3 al País Valencià, Lluís Llach estrena peces relacionades amb TV3: que si la sintonia de la 6/49, que si el Bocamoll, El cor de la ciutat (popular armènia), Doraemon (Martí i Pol), Efectivament (anònim s.XVIII), Bola de drac…

[LA NOVETAT]
♦ Josep M. Vila d’Abadal, vol candidar-se a Unió, crec que no triomfarà perquè té una tofa de cabells massa espessa.


[LA IMATGE DE LA SETMANA]
♦ La reina Sofia (una reina grega que es feia la sueca) va acabar petant amb tants escàndols.


[SURREALISTA]
♦ Mariano “face to face” amb el seu quadre El Greco: “Voy a distraerme con un poco de televisión” en plan Chaplin i la bola del món “O mía o nada”…. Fundido en negro “Ahora voy a petarme unas cuantas autonómicas”.


[KA FORT]
♦ “Tienes 5 minutos para salvar España?” Rajoy està passant el plateret pel carrer per la seva Organización Sí Gubernamental: “Para salvar los servicios sociales, una especie en extinción”. I a l’altra vorera, el president Mas recaptant per “Amb il·lusió sense fronteres” contra la espècie invasora, Espanya. 


[LA PICADA D’ULLET]
♦ Amb el penal de Ramos i la pilota a l’estratosfera, el Madrid ara sí que ha esdevingut… galàctic! 


[LA FRASE DE LA SETMANA]
♦ President Mas: “Els diners per qui els retalla.”

[DOLENTOT]
♦ Festa pijama a casa l’Oriol Junqueras: Pere Navarro, Joan Herrera i Alfons López Tena. Nit de confessions: “Oriooooool, qui et mola del Parlament?” “Hi ha un noi que es fixa en mi i crec que hi ha futur: l’Artur…” “però l’Artur no estava amb l’Alícia?” #fail


I avui sí… les sinceres paraules d’agraïment del president Mas a la Mònica Terribas arriben en forma de video homenatge. #gràciesMònica

Catalans, catalanes, Sarko-zy, que potser és que no… Visca Catalunya! Amb il·lusió!

diumenge, 22 d’abril del 2012

Perles del Polònia 237, 19-4-12

[LES PERLES]
♦ Duran i Mas també necessiten ajuda... de la Pitonissa Portas... Els tira les cartes per fer-los veure que la seva única solució és anar de la mà del PP (per gentilesa de l'Alícia)... Ara, que la meva carta preferida és la de la cadira... Que us espereu asseguts, hahaa.


♦ 1962: Un pare i un fill fan el trajecte migratori en tren Andalusia -> Catalunya “dicen que allí hay mushoo trabajo”… 2012: Ara el trajecte que es prepara és en AVE i a la inversa Catalunya -> Andalusia, i els emigrants són Pere Navarro (en el paper de fill) i Miquel Iceta (en el paper de pare) “al menys a Andalusia hi ha feina pels socialistes”




[L’ESTÀVEM ESPERANT] 
♦ Especial informatiu sobre la "Caça reial":

El rei ha sortit estupendament de l'operació, recolzat en unes crosses... d'ivori! Per demanar perdó... per haver caigut. El primer a sucar-hi pa és Urdangarín que critica la seva conducta poc exemplar i pretén demanar un informe a l'Institut Nóos sobre el tema. El millor és la condemna que l'espera, treballs per a la comunitat netejant les caques dels elefants del zoo de Madrid.


Més surrealistes encara són les declaracions del seu metge, el Dr Elvis Turí (xist)... diu que ja l'ha operat tantes vegades que amb les sobres n'ha fet un Minirei "Viva España, Viva el Rey, Viva el orden y la ley"... Canta animadament abans de ser aixafat per un elefant (justícia poètica).




[LA IMATGE DE LA SETMANA]





[ARXIU HISTÒRIC]
♦ [14/4/11] Document inèdit, “El gato al agua” del 17 de juliol de 1936. Es veu que en el temps de la República ja es feia el programa, ranci com ara. I amb Franco de tertulià.

[LA NOVETAT] 
♦ Cristina Fernández de Kirchner, Kinder per Rajoy.


[SURREALISTA] 
♦ Rajoy és al psicoanalista preocupat pels problemes que no el deixen dormir... I qui és ella, claaaaro... l'argentina Cristina Fernández de Kirchner! Curiosa teràpia la del tango...


[KA FORT] 
♦ La interpretació de la crisi com a “accident” aeri. Montoro: “La situación es crítica. Creo que deberíamos llamara a Europa para que nos rescate”. Però Rajoy no en vol ni sentir parlar… d’acord, doncs l’aternativa és “comernos a nostros mismos”… a qui? “A la maestra consumida, al médico raquítico o al banquero rechoncho que tiene comida escondida pero no se la da a nadie?” Naturalment qui se salva és el banquer “es que éstos, si les muerden, te comen ellos a ti”


[LA PICADA D’ULLET] 
♦ MORROPOLY, novetat en el món dels jocs de taula… per si et vols converit ren un banquer sàtrapa per una estona. Molt bones les participacions preferents amb curiosa semblança a una tifa.



[LA FRASE DE LA SETMANA] 
♦ Rajoy a Montoro: “Mírame a los ojos, tú me ves cara de Mussaka?”

[DOLENTOT] 
- Màrius Serra, Maruja Torres i Pere Gimferrer proposen a Jaume Roures de portar al cinema les seves obres. Les restriccions pressupostàries obliguen a fer un 3 en 1, i ara el que està en discussió és el títol: “Resacón en Rapsodia”, “Verbalia, the movie” o “Mujer en guerra”.


[EL CAMEO] 
♦ Ep! Oju al telepròmpter… unes paraules no pronunciades al monòleg final del President Mas: “Permeteu-me que acabi dedicant unes sinceres paraules a la Mònica”, ehem, ehem.


Catalans, catalanes, elefants vius… Visca Catalunya! Amb il·lusió!

divendres, 13 d’abril del 2012

Perles del Polònia 236, 12-4-12

[LES PERLES]
♦ Que bo el cambrer simpàtic del Museu. Existien! Eren amables, servicials, parlaven català… Aquest del Museu és un clon d’un casino de poble.



♦ Avui "La família de…" el PSC! Sector catalanista vs. Sector aparatu.

[ARXIU HISTÒRIC]
♦ [14/4/11] Front comú per l’Estatut.

[#etfelicitofill]
♦ Tenen un mes per pagar-nos tot el que ens deuen. I si no ho fan que es preparin perquè serem implacables! I què farem sinó? Els donarem 15 dies més… I sinó, apel·larem a la responsabilitat i no farem res! Però amb cara d’emprenyats eh!

[LA NOVETAT]
♦ Aitor Karanka, substitueix Mourinho quan no vol comparèixer a les rodes de premsa i, si cal, també a Rajoy: “los mercados están áhi” “el estado autonómico es así, son 17 contra uno y no hay ahorro pequeño”… gran!


[MOLT CURRAT]
♦ El gag de l’amnistia fiscal. Amb Rajoy i Montoro fent de Bienvenido Mr. Marshall, o sigui, fent veure que et donen qui-sap-lò… i el poble ras tan content, tu! “Blanqueo barato, me lo quitan de las manos!” “Esto no se le ocurre ni a Berlanga!.... ahí llegan los defraudadores con sus fortunas!”


[LA CANÇÓ]
Defraudadores…
vuelven a España
limpios y ricos.
Y no habrá multa
pese a que el jeta
se llevó un pico.
La vista gorda en lo fiscal
que un 10 por ciento
no está mal.
Os recibimos,
defraudadores con alegría
Una amnistía,
olé Rajoy y olé su tía

“eh, que por ahí vienen los del Eurovegas, venga Espe, con alegría!”

Señor judío, le recibimos con alegría….

[LA CANÇÓ] Highway to hell AC/DC o CDC?
[Mas, Pujol, Puig i Masco] Som els heavys convergents.
Defensem idees contundents.
La nació és el primer.
Tot i que pactem amb el PP.
Estat propi: Clarament!
Però no cal que sigui independent.
Si s’emprenya en Duran,
que vingui amb un flabiol sonant.
Volem el pacte fiscaaaal
en un marc confederaaal
dins una Europa globaaal.
Però tot això és provisionaaal.
En Pujol vol fer el Puigmal.
Però a l’Artur li va el rotllo naval.
Tenim uns principis ferms
però si no us agraden en parlem!
Volem el pacte fiscaaaal
en un marc confederaaal
dins una Europa globaaal.


[LA IMATGE DE LA SETMANA]
♦ Dubto entre Mas fent de triler i Duran fent-se més visible a Madrid…


[SURREALISTA]
♦ El Truca i guanya del President…


[KA FORT]
♦ Tomeu Penya al Museu del Futur com a mostra del català que es parlava abans a les illes Balears “això que ara en diem Islas Baleares, des que el 2015 el PP va imposar el castellà”. Tomey Penya hi va al matí i a la tarda hi ha els Antònia Font… buaaaa.


[LA PICADA D’ULLET]
♦ A veure qui és més independentista… Pujol sr, López Tena, Carod o Laporta?


[ALGÚ HO HAVIA DE DIR]
♦ La gent que queda per dinar per parlar de feina, mai no parla de feina... perdoneu, però algú ho havia de dir!

[L’ESTÀVEM ESPERANT] 
♦ Tomàs Molina ja ha de fer el temps amb el mapa de tot Espanya! Un MiniMolina “chulapo” té la consigna “No siguis pagès, Madrid és al centre!”


Catalans, catalanes, Froilan… Visca Catalunya! Amb il·lusió!

Perles del Polònia 235, 5-4-12

[LES PERLES reciclades sobre la televisió]
♦ [4-11-10] L’autoconvidat de l’Albert Om: Entendridor mossèn Flavio fent d’Emília i el papa fent de mossèn Ballarín.


♦ [16-9-10] Artur Mas a "La noria" i Pilar Rahola desmaiada de plaer.


♦ [3-2-11] La nòvia del MiniMolina… Noooo, és una Mauri, el seu amor és impossible!

♦ [11-11-10] Malaguanyat monòleg del gran Martingala, interromput constantment pel Mikimoto.... homeeeeee!!! 


♦ [9-12-10] Surrealista l'entrevista de Xavier Bosch a Joan Laporta... aquest noi està fatal... tots dos, vull dir... i no em serveix d'excusa per treure en Martingala, congelant-se, el pobre...

♦ [18-11-10] “Programes electorals o instruccions del DVD?” La pregunta del dia a L’Hora del lector, de difícil elecció, certament. Gimfi no, s’espera a que surti la pel·lícula, Monzó encara està amb el del PSUC del 1980, i prefereix les instruccions del DVD. 


♦ [31-3-11] Antoni Bassas allà on hi ha la notícia, i si és a Líbia, a la punta del míssil. 


♦ [10-3-11] Una parella amb futur radiofònic: Justo Molinero i Martí Anglada! Molinero: "Usted de qué es más, de Chiquetete o de La Niña de los Peines?" Martingala: "Jo sóc més de Wagner". I el moment "Bundestaaaag, Bundesraaaaat"?? Tiembla Poveda! Que boooo 


♦ [21-10-10] M’encaaaaanta la solució de consens sobre el debat cara-a-cara, que en diuen, torts dos cap el Sálvame, i el Jorge-Javier fent de Cuní “venga, Montilla, un poquito más destroyer, coño!” “Sr. Mas, una frase subordinada en Telecinco? usted que quiere, hundirme el share? inepto!”. No seria cap tonteria... sempre que no surti Belén Esteban, clar, que per un minut de tele maa-ta.

♦ [10-3-11] Monegal sense tele "Els llibres són per la gent pobra que no té diners per comprar-se una tele”

♦ [7-4-11] Les frases de la setmana
 (especial Duran, vull sortir a la tele!): “Parlar amb en Mas sense parlar amb mi després és com veure una pel·lícula coreana sense subtítols. Pot ser molt maco però no s’entén res”; “Té més minuts de tele una iguana amb parkinson que el líder d’Unió” 


♦ [3-11-11] “Divendres” visita Taradell: Xavi Coral, amb aquell entusiasme tan seu… i Espartac Peran “otro que tal”…

♦ [16-6-11] Garcia Albiol a l’Agora: Duel de gegants.

♦ [26-5-11] El comiat polonès de L’Hora del Lector. Extraordinari cameo d’Emili Manzano acomiadant els seus col·laboradors: Quim Monzó, Maruja Torres i Pere Gimferrer. Ara, que el dol els ha durat 2 segons, perquè ja s’han buscat feina: la Maruja un programa de cuina, en Monzó vol presentar el temps i el Gimfi s’infiltra a l’APM, pim, pam, toma lacasitos… i l’Emili… cap a Telecinco! 

♦ [20-1-11] El finançament alemany… comiat de Martí Anglada / Martingala, a l'alçada de persona i personatge!


♦ [17-11-11] Espartac a les càmeres d'El Temps: Duel de titans Tomàs Molina <-> Espartac Peran #petuuuuuns

♦ [10-11-11] Com va la vida? Surrealista entrevista Buenafuente-Punset, tant la real com aquesta, vull dir. Al menys aquesta era declaradament en clau de conya.


♦ [21-12-11] El gag dels tres llits trencats per Pilar Rahola, amfitriona d’El convidat. “Aquest cap de setmana he vingut a Cadaqués a casa d’aquesta gran desconeguda” 


♦ [13-10-11] Fuentes i basté entrevisten Obama el mateix dia… Manel Fuentes “pots dir-me boss” entrevista el President Obama sobre els indignats “només són quatre dogflutes, o, com diuen vostès, quissoflautes”. I Jordi Basté, excels, amb els seus croissanets hiperbòlics: “Sr. Obama, vostè és l’hòstia en patinet, oi?”