diumenge, 24 d’abril del 2011

Perles del Polònia 195, 21-4-11

PERLES DEL POLÒNIA

Polònia especial crisi!

La Merkel ha vingut a plató per vigilar que no hi hagi massa despeses… i com que és Setmana Santa, diu que facin un “refritten”. Doncs aquí el teniu, un “refritten” de gags sobre la crisi:


ARXIU HISTÒRIC

(23/9/10) ZP demana allargar la vaga general: Cimera ZP, Corbacho i Cándido Méndez per parlar de la vaga general. ZP no pretén desconvocar, sinó allargar la vaga fins el Nadal! Quin estalvi, tu. I posar becaris per cobrir els serveis mínims, que cobren menys i somriuen més.

(30/9/10) Valoració sobre la vaga general: Toni Soler a Cándido Méndez… qué tal la huelga? Ah, bien, en casa, con los niños!

(30/9/10) La vaga és culpa de Catalunya: Alejo Vidal-Quadras... potser sí que això d’El gato al agua serveix per tenir-los a tots controlats en un mateix programa...

(14/10/04) La Generalitat emet bons: Més que bons… boníssims!


(16/12/10) Crisi immobiliària: Que el preu dels pisos ha baixat ho deu notar sa p. mare... perdoneu, però algú ho havia de dir!

(13/1/11) Augmenta el preu de la llum: I la roda de premsa de ZP a la Moncloa es fa amb llumins…

(20/1/11) La sanitat pública, col·lapsada… sort de la capacitat del Dr. Caparrós i la Carmeta…

(20/1/11) L’Ero d’ETA: A ETA es veuen obligats a fer un ERO perquè "últimamente, el trabajo ha bajao muchísimo". Ja han començat les negociacions amb els xinesos perquè estan intereesats a "comprar el deute". Diu que té un pla fantàstic per reciclar-los "Gola ETA" i fins i tot ja té el doble plepalat de Toni Soler.


(27/1/11) Sala Tàpies multiús: Gran idea la del Conseller Mas-Colell, llogar la Sala Tàpies per fer-hi casaments... per un moment m'havia pensat que el que havia fet era vendre's el Tàpies! Llàstima que els nuvis acabin com el rosari de l'aurora... ai... una cosa semblant ja va passar fa uns quants gags... deixem estar això de la Sala Tàpies!


(27/1/11) Les autonomies s’aprimen: La proposta de Rajoy per estalviar i mantenir les 17 autonomies... compartir despeses! Per què no tenir un sol president, o presidenta, per totes? I tant! I si és Espe encara millor... ella pot!


(3/2/11) Merkel fa quadrar ZP: Angela Merkel passa revista a les reformes espanyoles i sembla decantar-se clarament en favor de Rubalcaba front Zapatero. Sembla que Angela ha vingut fogosa ja que ara s'abraona sobre l'Anglada: "Vols que t'ensenyi la Baixa Saxònia?"

(10/2/11) Reducció de funcionaris: L'últim fitxatge de Mas que a més serveix per reduir el dèficit: el Superfuncionari, una única persona per fer la feina de 200.000. Igual et dóna els impresos per una subvenció, que una recepta per l'encostipat, que et desallotja el despatx.


(10/2/1) La desaparició de les caixes: "Les caixes eren una mica com els bancs, però feien veure que tenien sentiments"... per això al Museu del Passat hi ha uns pobres avis d'un casal d'aquests patrocinats per l'Obra Social d'alguna excaixa.

(24/2/11) Viatge en classe turista: Mas i Duran viatjant en classe turista fan una pintaaaa


q(3/3/11) L’estil anticrisi de Quico Homs: Quico Homs, o n’hauríem de dir Calco Homs, perquè és una còpia tant de l’Homs real, com del President Mas! “Sigues positiu, amb il·lusió!”

(17/3/11) L’estalvi dels reis: Un gag molt currat amb la sempre suggerent familia real però que no acaba de funcionar… molt suat el recurs que mai no fan res, que no saben ni canviar una bombeta i que finalment els ha de treure les castanyes del foc la Letizia, que és plebea.


(31/3/11) La fórmula anticrisi: En Mascu i en Harvi han trobat la fórmula per fer diners… sinó fos que Oriol Pujol se la carrega…


(31/3/11) En Masca retallant l’elenc de Terra Baixa, ara Té Rebaixa.


dissabte, 16 d’abril del 2011

Perles del Polònia 194, 14-4-11

PERLES DEL POLÒNIA

- Ara que s’acosta Setmana Santa, podem reviure les últimes hores de Josecristo. Parlant amb Chacón li diu coses com: “Allá donde yo voy, no me puedes seguir”, “Antes de que cante el gallo me habrás negado 3 veces”.
- Es veu que en el temps de la República ja es feia “El gato al agua”… ranci com ara. I amb Franco de tertulià.
 
ARXIU HISTÒRIC (13/4/06)
- Macià al balcó de Palau: "Catalans, d'això que... si us va bé faríem això de la República, eh... vam dir que ho faríem i...". Sona el telèfon: "Nena, no em destorbis que estic proclamant.... no, al final Companys no ve a dinar, no, diu que picarà alguna cosa per aquí la plaça"
 
LA PICADA D’ULLET
- Alerta! Al Polònia ja tenen la pedrera de personatges per rellevar els que es vulguin retirar! Monegal, Monzó, Nadal…
 
SURREALISTA
- Contes moderns: el flautista de Singuerlín, que arrossegà les masses cap a les urnes del 10-A però després s’enfurismà amb les organitzadors perquè no van voler complir la seva promesa d’anar a omplir Can Zam i se’ls endugué a l’exili lunar.
 
LA IMATGE DE LA SETMANA
- La mà que es va jugar Marta Ferrusola, perquè també li va donar la gana.
 
#etfelicitofill
- El President Mas comença el seu gag intentant camuflar-se en una mani contra les retallades sanitàries i l’acaba demanant si hi ha un metge a la sala!
 
LA FRASE DE LA SETMANA
  
- "Estem o no estem a favor de la independència?" Pregunta el conseller Masco, i respon el president Mas: "t’ho diré ben clarament: xepi-xepi!"
 
LA CANÇÓ [Jean-Luc Mas, d’Amics de les Arts]
[Mas] La meva política actual
és neta i transparent
com un got d’aigua clara.
Tot i que potser de vegades
Pot fer la sensació
Que és una mica rara
No-sa-bem molt bé què fer.
Hi ha dies que estic “heavy”
i hi ha dies que estic “light”
Hi ha dies que només vull
Fer el contrari que en Duran.
[consellers] Ai, Artur, ai Artur,
Vull entendre-ho però no puc.
[Mas] Pot semblar que amb l’impost de successions
ens hem fet una mica la pitxa un lio.
Pot semblar que sóc independentista
Però de vegades, quan em convé,
Me n’oblido.
Tot-i-que-no es pot dir mai!
Penseu que al referèndum ja vaig votar que sí.
Però quan guanyi en Rajoy
Potser ho haurem de discutir.
[consellers] Ai, Artur, ai Artur,
Vull entendre-ho però no puc.
 
EL GAG TRANSVERSAL












- En el seu retorn als escenaris per defensar que es pugui veure TV3 al País Valencià, Lluís Llach estrena peces relacionades amb TV3: que si la sintonia de la 6/49, que si el Bocamoll, El cor de la ciutat (popular armènia), Doraemon (Martí i Pol), Efectivament (anònim s.XVIII), Bola de drac…
 
Visca Catalunya! Amb il·lusió!

Talleu, és bona!

diumenge, 10 d’abril del 2011

Perles del Polònia 193, 7-4-11

PERLES DEL POLÒNIA
- Molt bo el gag de Pujol i Mas jugant a Passat & Present. O com intercanviar papers en funció de si s’és jove o gran, President o Futur President o ExPresident, de si la votació és al carrer o al Parlament, etc.


- Extraordinari recull de gags homenatge a ZP: des de Las Grecas al Supercatalunyipastarrufimillonoso, Zapatar, Me la suda el Estatut… grans moments televisius!

- L’1x1 de Mas sobre el seu govern:
Mas-Colell: obsessionat (amb les retallades)
Felip Puig: contundent (amb la delinqüència)
Irene Rigau: uniforme (perquè està molt pesadeta amb aquest tema)
Ferran Mascarell: socialista (tot i que està millorant en aquest aspecte)
Joana Ortega: excel·lent (aquest adjectiu se’l deu haver posat ella)
Duran i Lleida: calb (se’n poden dir moltes coses, però aquesta és la que fa més gràcia)
I jo mateix: guapo, intel·ligent, líder, carismàtic, modest, no d’Unió, coherent… (no n’he pogut dir un de sol)


ARXIU HISTÒRIC (13/4/06)
- Operació contra el frau immobiliari a Marbella, mentre Zaplana i Acebes destrueixen alguns paperets, per si de cas…

LA PICADA D’ULLET
- Màrius Serra visita Arnaldo Otegui a la presó per ajudar-lo a buscar una nova marca per Batasuna: anagrama de contrasenya?? Tanca senyor! Anagrama de Sortu? Surto!


ALGÚ HO HAVIA DE DIR [Joan Tardà]
- Les parelles de balls de saló ballen totes les cançons igual… perdoneu, però algú ho havia de dir!

SURREALISTA
- Viaje al futuro… Rajoy descobreix que, precisament per haver volgut viatjar al futur, Esperanza Aguirre va haver de presentar-se a les generals, i les va guanyar! El candidat socialista havia estat Jordi Hereu… i Guardiola i Mourinho són nòvios!


LA IMATGE DE LA SETMANA
- Guateque de celebració per la retirada de ZP. A qui s’han oblidat de convidar? A ZP, és clar.


#etfelicitofill
- Els metges que es quedin sense feina per les retallades [estalvis, segons el President] cediran les seves bates als alumnes de primària.

KA FORT
- Pere Piqueras, el tremendista, informa de la visita d’Angelina Jolie i Brad Pitt, com a ambaixadors de l’ONU a la zona devastada de…. la seu del PSC: militants desvagats sense càrrecs els reben i ells, colpits, fins i tot es mostren disposats a adoptar-ne un!




LA FRASE DE LA SETMANA
 (especial Duran, vull sortir a la tele!)
- Duran: “Parlar amb en Mas sense parlar amb mi després és com veure una pel·lícula coreana sense subtítols. Pot ser molt maco però no s’entén res”
- Duran: “Té més minuts de tele una iguana amb parkinson que el líder d’Unió”


Visca Catalunya! Amb il·lusió!
Talleu, és bona!

dissabte, 2 d’abril del 2011

Perles del Polònia 192, 31-3-11

PERLES DEL POLÒNIA
- Sembla que això de la guerra soterrada Rubalcaba/Chacón donarà per uns quants capítols…

- “Europa és una passada… amb Martí Anglada”… uf, sort que l’hem tret d’El Temps… i, mira, de pas, s’hi ha pogut colar en Joan Herrera, amb una mica síndrome “sócaloposicióinoemmenjounarosca”


ARXIU HISTÒRIC (6/4/06)
- Reunió de la direcció d’Unió, tot i que…. En podríem dir Assemblea. Perquè em sembla que hi són tots els militants i que tots són iguals que Duran.


LA PICADA D’ULLET
- Bona pensada la de fer el Polònia en anglès subtitulat en català… with illusion!

ALGÚ HO HAVIA DE DIR [Joan Tardà]
- El López Tena està intentant fotre’m el lloc… perdoneu, però algú ho havia de dir!

SURREALISTA
- En Masca retallant l’elenc de Terra Baixa, ara Té Rebaixa.


LA IMATGE DE LA SETMANA
- Sens dubte, els Prínceps Carles i Camil·la.


#etfelicitofill
- En Mascu i en Harvi han trobat la fórmula per fer diners.


KA FORT
- Antoni Bassas allà on hi ha la notícia, i si és a Líbia, a la punta del míssil

EXCLUSIVA!
- El rei i la reina pillats fora del seu habitat, o sigui, al carrer i d’incògnit.



Visca Catalunya! Amb il·lusió!

 Talleu, és bona!