diumenge, 28 de febrer del 2010

Perles del Polònia 145 25-2-10

LES PERLES
- M’ha encantat el sopar sobiranista, Puigcercós, Carretero, la pubilla, el grenyes... cadascú de son pare i sa mare... la discussió ja comença en la tria de les viandes: pica-pica o un primer cadascú? Sort (!) que arriba Jan Laporta i s’ofereix de líder carismàtic.... al que veig molt en el seu paper és a Puigcercós que de seguida li amarga la festa a Laporta amenaçant-lo amb sessions interminables al parlament, apassionants comissions de control, etc.



EL MILLOR
- Boníssim el joc a quatre dels diàlegs ZP-Duran i Montilla-Mas. El que a Madrid sembla tan fàcil, és ben complicat a Catalunya.... aix! I si els diàlegs fossin ZP-Montilla i Duran-Mas ja ni t’ho explico...

EL PITJOR
- La ministra Chacón, una arma de destrucció massiva.

ARXIU HISTÒRIC (fa un any...)
- El debut del ministre Bermejo, que dos minuts més tard també debuta com a exministre Bermejo.

LA IMATGE DE LA SETMANA
- Els correctors dentals (o no) de la princesa Letizia, ja sabeu, el tema de la setmana de les revistes del cor.

LA FRASE DE LA SETMANA
- El Rei davant l’humor grec de la seva dona: “A ver si nos estaremos pasando de campechanos?"

LA PICADA D’ULLET
- La monja Forcades convertida en pastillera!!! I aqui beneficia??? A les farmacèutiqueeeeees!

LʼESTÀVEM ESPERANT
- Aznar i la seva innovadora manera de saludar... malaguanyat Zaplana, et trobem a faltar!

EXCLUSIVA!
- Ja sabem el veritable motiu del tancament del Bulli.... de mica en mica s’ha omplert la pica i necessiten dos anys per rentar tots els plats acumulats! Però hi ha qui s’ofereix a donar-li un cop de mà... Santi Santamaria disfressat de xeic de Dubai fa una oferta de compra a Ferran Adrià: “són fabes comptades“. El final del gag ja és una mica surrealista...

KA FORT
- El president Montilla humilia Herrera, li diu que no compta amb Iniciativa per la propera legislatura “perquè sou molt pesats i sempre feu pudor d’encens“. Homeeeeeeeeeee!

Talleu, és bona!








divendres, 19 de febrer del 2010

Perles del Polònia 144 18-2-10

LES PERLES
- ZP al límit de l’abisme, provocant efectes immediats sobre l’IBEX35, p’abajo, clar. El més bo és que cada vegada que diu que prendrà alguna mesura, el marcador es dispara, p’abajo, clar.

- Extraordinari. ZP convoca eleccions d’un dia per l’altre i en el debat cara-a-cara d’urgència entre ell i Rajoy, resulta que cap dels dos vol guanyar per no haver-se de menjar el "marrón" de la crisi i demanen el vot... per l’altre!

- El Conseller d’Economia del proper Govern Laporta és, evidentment, Xavier Sala i Martín. Ell i el President Laporta fan la llista de consellers-fitxatges. Si cal, traspassant d’altres clubs, vull dir Governs, i rebuscant a la pedrera. Amnb el nou règim també han canviat una mica les cerimònies de presa de posessió, ara es fan la foto amb la samarreta (o camisa).



EL MILLOR
- La decoració de la Zarzuela, a punt per rebre els líders sindicals, amb tot de cartells del 1r de Maig sobre marcs daurats... i Marichalar embolicat per anar cap el magatzem... el Rei també s’ha "redecorat": "Hola amigos, de camarada a camarada y de asalariado a asalariado"

EL PITJOR
- L’àrea ultramegametropolitana que s’inventa l’Iceta per poder tenir un sol interlocutor a l’hora de negociar amb els alcaldes que sempre s’esvaloten (que si Vic, que si Ascó).... llàstima de carquinyolis.

LA NOVETAT
- Cándido Méndez, secretari general de la UGT... clavadet

ARXIU HISTÒRIC (fa un any...)
- El debut de Michelle Obama, a la Sala Oval (no deu voler que sʼhi fiquin les becàries)

LA IMATGE DE LA SETMANA
- Toni Soler&friends celebrant el 4t aniversari del Polònia! Felicitats, felicitem-nos!

LA FRASE DE LA SETMANA
- La Reina: "No sé como a Juanito se le ha ocurrido hacer una reunión con los líderes sindicales, como si no tuviéramos bastante con Letizia"

LA PICADA D’ULLET
- Molt enginyós... així és la vida. Un moment ets el jutge (Garzón) que processa Franco i a l’altre ets l’acusat que es pot trobar a Franco com a testimoni en contra seu... Per cert, al guionista que se li va ocórrer colocar-li aquestes plomes i aquell crepat al Garzón mereix un premi extra.

LʼESTÀVEM ESPERANT
- La reunió clandestina del grup conspirativa del PSC en què només es posen d’acord en el que no faran sorpresos pel President Montilla. Castells, Maragall i Tura: "holaaaa, què heu vist l’Iceta? És que l’estuic buscant per fer les llistes..." Molt bo ;) I calla, que després segueixen conspirant però es veu que no és contra el Govern... de Catalunya, sinó contra el Govern... del Polònia! Que bé, nova legislatura!

Talleu, és bona!

diumenge, 14 de febrer del 2010

Perles del Polònia 143 11-2-10

LES PERLES
- Trias i Hereu, quina gran parella de fet a Vancouver. El viatge resulta d’una gran utilitat, Hereu descobreix la neu “així, també n’hem de comprar per Barcelona? Ui, se’m dispara el pressupost..."


EL MILLOR
- Corbacho visita el Dr Caparrós... Capri t’enyorem!



EL PITJOR
- El miniMolina a punt de morir a la central d’Ascó... ai, aquest Molina, s’ha tornat molt dolentot...

LA NOVETAT
- Francés Boya: “què hi ha de la meva vegueria?"

ARXIU HISTÒRIC (fa un any...)
- Francisco Camps i Rita Barberá, el Duo Dinámico valencià.

LA CANÇÓ [Vegueria, vegueria, de David Bisbal]
[Montilla] Vegueria, vegueria
si pogués jo no ho faria
perquè ja tenim prou mosca el personal
Vegueria, vegueria
ja veus quina ximpleria
[Mas] quin desastre de promesa electoral
[Montilla] Fes-ho tu, si en saps!
Ja s’han emprenyat els de Lleida
i tindrem la mar de feina
per calmar la Val d’Aran
[Carod] I a sobre al Pirineu hi ha gresca
perquè no es posen d’acord
els de la Seu i Puigcerdà
[Saura] Uf, els de Reus i Tarragona
ja tenen una altra cosa
per poder-se esbatussar
[Montilla] I no me’n parlis dels d’Amposta
que ja sabem que els costa
anar a Tortosa a tramitar
[Mas] Vegueria, vegueria
si pogués jo no ho faria
perquè ja tenim prou mosca el personal
[Tots] Vegueria, vegueria
ja veus tu quina mania
de fer una altra divisió territorial
[Carod] Ep, guaita tu que mona queda
rodejada de muntanyes
la Catalunya central
[Saura] Sí, llàstima que se les foten
els de Vic i els de Manresa
lluitant per la capital
[Mas] Tu, els del Penedès es queixen
volen una vegueria
com qui diu particular
[Montilla] Saps què, instal•lem un bon programa
per baixar-se vegueries
clicant “personalitzar“
[Tots] Vegueria, vegueria
si pogués jo no ho faria
perquè ja tenim prou mosca el personal
Vegueria, vegueria
ai, quina tossuderia
com si no sabéssim de què va el percal
Vegueria, vegueria!

SURREALISTA
- La pobra monja Forcades també explica el tema de les vegueries mitjançant les farmacèutiques, que es faran d’or venent aspirines contra el mal de cap que el tema provoca arreu.

EXCLUSIVA!
- Les imatges del viatge de Barack Obama a Barcelona l’any 1988, a la Rambla, al monument a Colom, amb barret mexicà, robat per un carterista... si fins i tot es troba a un jove Montilla cridant “yankies go home“

LA IMATGE DE LA SETMANA
- La UE envia ajuda humanitària al govern, “perquè els esperen uns mesos molt durs“

LA FRASE DE LA SETMANA
- ZP al telèfon: “Unión Europea? Here Zapatero. We need ayuda“

MALAGUANYAT
- La nova sèrie “MADrid MEN“. La idea d’emular la gran sèrie nord-americana és genial (amb tot aquell alcohol, tabac i glamour) però el guió del gag no matava...

Talleu, és bona!

dissabte, 6 de febrer del 2010

Perles del Polònia 142 4-2-10

LES PERLES
- Discussions polítiques d’alçada a Reagrupament: pastilla o sabó líquid als lavabos??? Que no hi esteu d’acord? Carretero s’enfada “vosaltres el que no voleu és la independència!“ Un cop net el desaptx de “desafectes“ entra el veritable protagonista, Jan Laporta. El despatx li sembla massa petit, però a Carretero li surt la vena poètica “al pot petit hi ha la bona confitura“, i Laporta s’estova “coi, un altre que recita poesia, entre tu i el Guardiola em teniu fregit“

- El Molt Enyorat Cuní convoca Joan Herrera i Pilar Rahola per parlar del conflicte entre Israel i Palestina i, evidentment, se les tenen. Cuní els commina a posar-se a la pell de l’altre i acaben defensant la posició contrària. Molt encertat Herrera que no només acaba essent acusat de sionista sinó que imita a la perfecció la Pilar. Ara, perquè Cuní acaba emulant els Trincos? En devia tenir ganes ;)

EL MILLOR
- El “bronques“ de la denúncia ciutadana fent de George Clooney davant Déu-John Malkovich, encarnat en un Déu argentí, molt bo. I com acaba? No mor sota el piano, no, sinó atropellat, com sempre!

EL PITJOR
- Mas i Duran a La ruleta de la fortuna, incapaços de pronunciar-se a favor de la paraula “Independència“ malgrat totes les evidències. La millor, l’hostessa empàtica amb el sofriment dels concursants.

LA NOVETAT
- El Molt Honorable actor, director, president de l’Acadèmia i patriota català, Joel Joan.

ARXIU HISTÒRIC (fa un any...)
- Acebes a Rajoy: ˮTraigo malas noticias. Se ha descubierto una trama de corrupción en el entorno del Partido Popular. Y además han atropellado a tu perro. El Depor bajará a segunda. Tu mujer es un señor. Y según este informe médico te quedan 6 semanas de vidaˮ. Digne de La escopeta nacional.

LA PICADA D’ULLET
- Zapatero a l’esmorzar-pregària d’Obama m’ha recordat a López Vázquez en plan “que vienen las suecas“, extraordinari. I molt innovadora la pregària, també, oh i tant “Aproyaré la ley de los mandamientos que apruebe Dios“

LA CANÇÓ [Salva’m ERC, amb la Karmele Marchante]
[Karmele] Salva’m ERC
ja no hi ha el Carod.
Salva’m ERC
baixarem escons.
Salva’m ERC
[Puigcercós] Per favor, salva’m ERC

L’eslògan perfecte, segons Carod, “Puigcercós, salva’m ERC“

SURREALISTA
- Una empresa de menjar de gats de Baltimore ha registrat la paraula Catalunya amb la fórmula Cat-a-lunya, i ara sempre que algú digui “Catalunya“, ho haurà d’acompanyar de l’eslògan “el millor pel meu mixu“.

EL CAMEO
- “Montillita“, el gat del President Montilla. Ja era hora que incorporéssim un gat al Polònia!!!

DICCIONARI POLÍTIC
- Vegueries: No són botigues de vagos, sinó com províncies, però més petites i mones.

Talleu, és bona!