diumenge, 28 de juny del 2009

Perles del Polònia 120 25-6-09

LES PERLES
- El Govern es prepara per anunciar lʼacord de finançament. El President Montilla diu que necessitem algú que doni una mala notícia pensant-se que és una bona notícia, així que el candidat idoni és... Sauraaaaaa. Només ell és capaç de dir "Aquesta xifra és una merda, però és la nostra merda, i la defensarem davant de qui calgui!"

- El videoclip de Nikeontilla: "Som cada gol que ens marquen... som la precisió (sobretot amb les pilotes de goma), som els culpables que la gent no vagi a votar". Val la pena veureʼl sencer: http://www.tv3.cat/videos/1335759

- Joan Saura vol millorar la imatge dels mossos amb una campanya de Pel·lis de Polis, per demostrar que són polis com els altres.... Tot sobre el meu mosso, La vida secreta dels mossos, i Mos! Sos!.

EL MILLOR



- Rajoy passa un cap de setmana en una llar de Badalona per conèixer millor els catalans: el pare fuig dʼestudi i diu que seʼn va a la mesquita, la mare diu que seʼn va a la biblioteca perquè li toca netejar-la, el fill gran "treballa en botiga" [com a lʼAuca del Sr. Steve, segons Rajoy]. Però passem a taula, on.... lʼescudella i carn dʼolla que ell espera és, en realitat, un cous-cous. I on tampoc li serveixen crema catalana de postre ni Coca de Sant Joan "Nosaltres no droga, Coran no permite". I pel que fa al finançament... "el pitjor és la guàrdia urbana, perquè quan vaig a vendre llaunes a la Rambla se mʼemporten tot el finançament". Pobre Rajoy, està ben despistat: "Soraya, estos catalanes son muy raros, no se parecen a Alejo ni a Alicia, yo creo que Catalunya... es una nación!"

ARXIU HISTÒRIC (fa un any...)
- Oriol Pujol (pelín incòmode) es reuneix amb dos membres (sic) de Convergais: "Ah, sou vosaltres, perdoneu, és que com que aneu vestits de persones normals no us havia conegut". Artur Mas la pífia igual però és que se mʼha vestit de nen de lʼArena! [La broma del col·lectiu/cul actiu us les mʼestalvio] La gran aportació del duet dirigent és la versió "Som Convergais" dels Village People.

LA PICADA D’ULLET

- Screenplay by: Mike Yceta. I el personatge, quan??

SURREALISTA
- Lectures dʼestiu: Empar Moliner insta a redescobrir els clàssics italians: Negroni, Martini, Limoncello

KA FORT
- La lluita per apuntar-se la medalla de la dessalinitzadora del Prat. Montilla la vol inaugurar, però Pujol la revindica com a part del Pacte del Majestic, Gonzélez com a fruit de la gestió de Josep Borrell, Franco gràcies a la seva política pantanil, el President Macià i fins Jaume I el Conqueridor!!!

LA NOVETAT
- Felipe González, reivindicator.

- Francesc Mauri, necessita millorar, però té moltes possibilitats.



LA FRASE DE LA SETMANA
- Marina Geli: "Catalans, la xifra del finançament no mata, però el que no mata engreixa"

EL CAMEO
- La mosca de lʼObama. Pobreeeta.

MALA LLET
- El President Montilla ens adverteix de les bondats que la sentència del Constitucional surti a lʼagost. Va un i li diu a un altre: "Ja saps que no som una nació? I lʼaltre li respon, a mi què mʼexpliques, mʼha picat una medusa!"

Talleu, és bona!










dissabte, 20 de juny del 2009

Perles del Polònia 119 18-6-09

Sóc jo o tots necessitem ja unes vacances?

EL MILLOR
- Lʼavi Bono: "Silencio, señor bebé, que no tiene la palabra... le llamo al orden! Cállase o le apago el micrófono... si parece el Tardà!... Bonito, todo me parece Bonito!"

EL PITJOR
- "Oa oa oa, mariano a la Moncloa". El Mariano gegant ("crecido" per resultats i enquestes) que quan es disposa a sortir al carrer per conquerir el món topa amb la porta i cau a terra.

ARXIU HISTÒRIC (fa un any...)
- Lʼúltima recepta de Ferran Adrià: "Llibret de porc a la milanesa", la base és el llibre de Santi Santamaria "ese mindundi de cuyo nombre no quiero acordarme" i un toc final de meticelulosa dʼaquella.

LA PICADA D’ULLET
- La Reina Sofia llegeix Anatomía de un instante, de Javier Cercas, perquè "el 23-F yo no me enteré de nada, me quedé dormida viendo la tele"

SURREALISTA
- La imitació del Gaspar Hernández és molt bona però fer que el Carod ordeni en Benach que es cremi tipus bonzo és un pèl massa, no?

KA FORT
- Sarkozy a ZP: "Jo em pensava que aquest era una programa seriós". ZP: "No, home, és dʼhumor. Pensa que fa un any li vaig prometre el finançament a Montilla i encara no li he donat!"
- Tomàs Molina: "Molt boooona niiit! Com estan? Bé o en família?"

LA NOVETAT
- El nou fitxatge de ZP-Florentino: Silvio Berlusconi... Llavaneres! No hase falta que dises nada más

LA FRASE DE LA SETMANA
- Montilla: "Ja tenim el flámant aeróport"

MALAGUANYAT
- LʼHora del Lector: 4 grans personatges (Pere Gimferrer, Empar Moliner, Maruja Torres i Màrius Serra) al servei de la promo de Stieg Larsson en un gag més que dolentot. Ja ho diu en Serra... anagrama de "aquest cony de gag no sʼacaba mai!"? "Canya sgae! ba cagats de quimono"

Talleu, és bona!


dijous, 11 de juny del 2009

Perles del Polònia 118 11-6-09

LES PERLES
- El PP celebra el triomf electoral de les europees a Canaletes. Rajoy, Sánchez-Camacho i Acebes hi posen voluntat però... i les masses, on són les masses?

- [Recreació fictícia per a la publicitat] Escena de diumenge en un col·legi electoral, més aviat avorridot esperant clients. El primer que entra, les 19h tocades, en realitat es confonia i buscava als de Càritas... però la Presidenta de la mesa no pensa deixar-lo escapar sense votar...

- Gran idea canviar les pilotes de goma dels Mossos per pilotes... de platja.

- Extraordinari el gag dels reis volant en low-cost from Mallorca (amb les ensaïmades, la corona, les maletes que no hi caben "en los compartimentos superiores", la cua del lavabo i despressorització de la cabina perquè el rei i el príncep volen fer un sin-pa (no tenen diners per pagar lʼhorrible suc de taronja) que es transforma en un sin-paracaigudes ;)

EL MILLOR
- El tripartit al comandament de lʼEnterprise: el tinent Saura, el capità Montilla i, és clar, SpokCarod! El cervell és ZP [comorrr?] i lʼamenaça exterior un immens meteorit... el capità Saura desobeeix les ordres dʼactivar lʼhiperespai per no sobrepassar els 80 km de velocitat màxima i buuuuuuum!

EL PITJOR
- ZP, De la Vega i Chacón basteixen un mur de temes tabú que ho tapen tot: lʼavortament als 16, lʼadolescència, les filles de ZP, lʼesglésia, les enquestes...

ARXIU HISTÒRIC (fa un any...)
- Benach al despatx de Puigcercós com si fos un gegant (la seva gavardina amaga en Carod). Li volen robar l'interessant dossier "Estratègia per fer-me petar en Carod i en Benach". Els lladres són descoberts i Puigcercós sospira "Què llarg que se mʼestà fotent tot això!" I a nosaltres, i a nosaltres.

LA PICADA D’ULLET
- El President Montilla emula a Tomàs Molina. Jo us ho explicaria però... això serà després!

SURREALISTA
- Maleni fitxada per Obama per fer un Coast-to-Coast amb alta velocitat. Molt monus tots amb les armilles grogues, els esvorancs, els retards, la planificació (fem primer el dʼAlaska?). No he pillat allò de la Beyoncé.

KA FORT
- El President Montilla encara té problemes per recordar el nom de la Maria Badia.

Talleu, és bona!

dissabte, 6 de juny del 2009

Perles del Polònia 117 4-6-09

LES PERLES
- Montilla sʼho fa amb lʼAlícia Sánchez-Camacho per fer la pinça a CiU, però... truquen al timbre i és Oriol Pujol, així que lʼAlícia cap al lavabo! Montilla sʼho fa amb lʼOriol i li agrada, així que Montilla el tempta "si visquessis amb mi a la Generalitat no ens caldrien els dʼERC", però... truquen al timbre i és Carod, així que lʼOriol cap al lavabo! Amb lʼAlícia, i amb el Saura que ja hi era, amagat darrere la cortina de la dutxa... Carod sʼafegeix també a la reunió, i la pregunta és, si tots els líders eren al lavabo [tipus camarot dels Germans Marx], qui trucava ara a la porta?

- Oriol Pujol, Artur Mas, David Madí i Ramon Tremosa... tots parlen igualet igualet, tu! El Duran marca distàncies, fins que... veiem que la seva secretària és un clon seu! es veu que la cosa va per partits, no per coalicions.

- No hi ha res a fer, mʼencanta el Justo Molinero polac i el seu domini dels volums i les publicitats radiofòniques... ara silencia a la dona perquè no li doni la tabarra.

EL MILLOR
- El tràiler imaginari de Batman a Barcelona. El timen amb el cafè, amb el Batmòvil, amb les bicis, amb el soterrani de lloguer per instal·lar-hi la Batcova, amb les clàssiques onomatopeies a color!! [ei, però hi falta la meva preferida, Kapow!]

EL PITJOR
- Lʼaniversari del Miquelet Chacón a un Chiquipark i tota la JUJEM que li explica el conte dels tres porquets afgans als quals els queia a sobre un míssil!

SOM UNA CLONACIÓ
- Celestino Corbacho, molt institucional.

LA FRASE DE LA SETMANA
- De la mateixa manera que lʼhàbit no fa al monjo, els tratjes no fan el corrupte.

ARXIU HISTÒRIC (fa un any...)
- El duel final: Espe i Rajoy pistoles en mà a lʼOK Corral. Però la guerra és desigual, és clar, i al bàndol Espe hi ha molts més pistolers (Zaplana, Acebes, Aznar, Rouco...). Sirera sʼofereix a interceptar la bala tipus guardaespatlles però Espe encara vol negociar "ríndete y te haré diputado". Però a Mariano encara li queda honor patri: ˮSeguiré el ejemplo de los héroes del 2 de mayo."

LA NOVETAT
- Vidal-Quadras i la seva herència familiar... Millor cenyir-nos a les caretes.


- El micromolina, lʼajudant del minimolina... no hi veig lʼ"adelantu"



Talleu, és bona!