diumenge, 26 d’abril del 2009

Perles del Polònia 111 23-4-09






LES PERLES
- Puigcercós en un bucle, no pot deixar de veure el video de Carod pronunciant les famoses paraules "avalo la candidatura de Joan Puigcercós a la presidència de la Generalitat", diu que és millor que El ala oeste de la Casa Blanca, House i el Bocamoll junts!... serà un regalat enverinat de Carod perquè el que se la foti sigui Puigcercós i no ell?

- De la Vega ha trobat una altra rival en la disputa pels favors de Zapatero, la ministra Salgado, a qui ZP encomana la negociació del finançament amb Montilla: "El plan A es convencerle, el plan B es obligarle"... i tant que sí! Aprofitant que per Sant Jordi tothom signa sense mirar-sʼhi gaire, la ministra fa signar al President un document pel finançament per, literalment "cuatro duros", en comptes dels 2500 que li demanava ell. Però sʼacaba aquí el gag? No! Montilla també té una carta amagada, el boli que ha fet servir era de tinta invisible "comprada en los chinos de Cornellà"

- Sarkozy i Zapatero dirimeixen diferències (dʼalçada) al carrer en presència de Carla Bruni i de Toni Soler que sʼofereix a cuidar dʼella si li passava res a Sarko ;)

- Mas i Duran visiten el laboratori de fabricar militants de CiU: Atenció, CiU no treballa per altres partits (va pel Guardans)

EL MILLOR
- Missatge del President: "Avui és Sant Jordi, i aquests són dies de llibres i roses. De roses, perquè no paren de venir ministres socialistes a Barcelona, i de llibres, perquè no paren dʼexplicar-me cuentus"

EL PITJOR
- Afers exteriors: Miquel Calçada visita amb Joan Clos el Gran Basar dʼIstanbul i, naturalment, el timen (a Clos, és clar)

LA NOVETAT
- Antonio Gala signant llibres amb la Maruja Torres: "Nos conocemos de cuando yo iba al parvulario y tu ya hacías segundo de BUP".

- El ministre Blanco. A la gallega.

ARXIU HISTÒRIC (fa un any...)
- Els mètodes expeditius del President Bono, amb un cop de timó, obre la trapa al peu de l'estrada i fiuuuu, en Joan Ridao cap els cocodrils per haver parlat en "lengua vernácula"

LA FRASE DE LA SETMANA
- Toni Soler a Carod: "No es moqui amb la senyera, home!"

LA PREVISIÓ DE LA SETMANA DE TOMÀS MOLINA
- Mʼho sembla a mi o cada cop li posen americanes més petites?

LA IMATGE DE LA SETMANA
- Ridao vestit de faralaes (no em pregunteu perquè, era una mica enrevessat)

POLONEWS
- Ramon Pellicer: Davant la incertesa per lʼadjudicació de lʼAdui "Q-3" a Martorell, els treballadors de SEAT diuen que els únics "cu-tres" són els directius de Volkswagen.

- Ramon Pellicer: El polític més venut per Sant Jordi no han estat les memòries de Pujol o Maragall sinó... Ignasi Guardans.

Talleu, és bona!








Perles del Polònia 110 16-4-09











LES PERLES
- Acebes és el substitut de Losantos als matins de la COPE "por fin esta va a ser una emisora del Señor... Señooooor, gol de Señoooooor". I us preguntareu, Losantos, on és? Aquí:

- Geli i Carod posen la primera pedra dʼun centre dʼatenció social i mèdica i religiosa i de tot a Badalona. Carod comença "com a vicepresident del Govern i ésser superior en lʼescala evolutiva..." i acaba... "eh, que això és una primera pedra no una lapidació!" (Gag homenatge als Monty Python)

- La ministra Maleni sʼen va cap a casa. Màlaga? no... Mi-caaasaaaa. José Luis, tu no sospechabas que yo era extraterrestre?" "Pues ahora que lo dices...". Solbes: "Puedo ir contigo? Esto es mejor que las Bahamasˮ

EL MILLOR
- Patxi López demana consell a Montilla "no te fíes de Zapatero", no, no, sobre això no, sobre oratòria, com ho sentiu... i aquest acaba fent un discurs que barreja el castellà i lʼeuskera com només Montilla sap fer amb el català i el castellà. Només us diré que comença dient: "Buenas noches, Gambia, no, Buenas noches, Gabon" i que encunya el concepte "herrikokabòries". Extraordinari. No us el perdeu:

















EL PITJOR
- Montilla al concesionari (no confondre amb confessionari) per estimular el consum.

LA NOVETAT
- Elena Salgado rep la cartera dʼeconomia... buida.

ARXIU HISTÒRIC (fa un any...)
- Chacón amb la cúpula de l'Estat Major, que es posa als seus peus, vull dir ordres: "Sí, señor, chachi, señor." Ella s'imposa: "Yo puedo ser igual de cafre y casposa que todos vosotros, y os lo voy a demostrar...." i va al Congrés i monta un Tejerazo davant ZP i Bono.... extraordinari!!!!

LA IMATGE DE LA SETMANA
- Estralls capilars i de vestimenta de Tomàs Molina.

POLONEWS
- Raquel Sans: "Èxit de les polítiques dʼocupació del Govern, i sinó que li preguntin a Guardans, que va trobar feina en Setmana Santa i amb les oficines de lʼINEM tancadesˮ"

LA PICADA D’ULLET
- Saura va al Consell de lʼAudiovisual per queixar-se del tracte de TV3 als Mossos. En un ambient clarament decimonònic, Saura es treu un DVD de la butxaca i pregunta "teniu una tele?" i un conseller respon "per què la volem una tele, amb la feinada que tenim!"

Talleu, és bona!

divendres, 3 d’abril del 2009

Perles del Polònia 109 2-4-09

LES PERLES
- Extraordinari el poder dʼimaginació dels guionistes. Gràcies a ells hem vist com treballar el cervell del President Montilla, molt equipat, sí, senyor. En contacte permanent amb tots els òrgans, amb capacitat de reacció, documentat...

- La parella lingüística dʼOriol Pujol té clar perquè serveix això del català: "Ni idea, però de moment esmorzo gratis". Nem bé...

LA NOVETAT
- Miquel Calçada, tan viatjat com en Carod.


SURREALISTA
- Els crits de Franco en edicions successives de la desfilada de la victòria com si fos el Barça al balcó de Palau... el meu preferit és "Campelones, Campelones"

ARXIU HISTÒRIC
(fa un any...)
- La Ministra Maleni: "Ni partía ni doblá, ratificá."

LA PICADA D’ULLET
- El Papa perseguit per un condó gegant que crida "lluiiiita com un home"!!

KA FORT
- Les calces de lʼAngela Merkel, i no dic res més perquè mʼavergonyeixo dels guionistes. He ditx.

MALA LLET
- Roda de premsa conjunta de Rajoy i Patxi López per explicar lʼacord de govern a què han aribat.... constantment interrompuda perquè tots dos "vomitin" els arguments...

LA CANÇÓ [Laura, vull dir, Saura, de Lluís Llach]
Avui no he arribat a sentir
ningú que et foti a parir
i és ben estrany perquè, company,
diria que aquest no és el teu any.
Tʼhaurien dʼhaver avisat abans
que dissoldries estudiants
Ara no et pots rentar les mans
Sauraaaa.
Ens fots amb la velocitat
crides per Gaza: ja has "pringat"
Si et diuen "torpe" o mal.. partit
dius és que em sento perseguit
Doncs si algú et torna a proposar
de ser conseller dʼinterior
jo crec que hauries de dir noooo-saura

EL GAG TRANSVERSAL
- Nadal i Montilla entren per Bracons i surten per... Austràlia! Clar que, pitjor ho tenen Saura i Carod que havien entrat per lʼaltra banda per trobar-se amb el President i surten per... una claveguera en el gag següent!!

LA PREVISIÓ DE LA SETMANA DE TOMÀS MOLINA
- Sol, solet, pluja, plugim calamarssa, calamarssets... la previsió a duo de Tomàs Molina i el miniMolina

Talleu, és bona!