dissabte, 31 de gener del 2009

Perles del Polònia 101 29-1-09

EL MILLOR
- Espe Cruise a "Missió impossible" enganxada in fraganti al despatx de Ruiz Gallardón amb Rajoy. I després de tocar el dos tan ràpidament com pot la pregunta és de Rajoy: "Bueno, Alberto, y de esto del espionaje, tienes alguna prueba concluyente?" I va el tio i diu "No, de momento nada". Ja ho diu ella, ja... "Cambio y Rajoy, osea, cambio y corto".

EL PITJOR
- El Tomàs Molina deixant-se fotografiar pel Meteosat... de què fan olor els núvols?... nois, què hem perdut el nord??

ARXIU HISTÒRIC (fa un any...)
- L'Eau de Socialiste, un parfum de PSC Cornellà-Paris, provoca "Pum chiqui guau guau" en el President Montilla. I fins i tot està disposat a contractar un Director General que NO és del PSC!!!

LA NOVETAT
- Els Pera (Joan i Roger). La imitació molt lograda, fallava el guió... com a la sèrie?

LA IMATGE DE LA SETMANA
- El Papi a Youtubi

DICCIONARI POLÍTIC
Any jubilar: Segons el President Montilla és lʼany en què molts capellans sʼhan de "jubilar" perquè ja els ha arribat lʼedat... ai, no em facis parlar!

LA CANÇÓ (Tots a vint, lʼhimne del Servei CatABBÀ de Trànsit. The dancing queen)

Ja nʼhi ha prou de contaminar
Tots plegats haurem de frenar
No posem la cinquena,
ni la quarta tampoc.
Segur que arribem tard.
Quina trempera tinc...
Amb cotxe tots a vint
És un "rollo"
però no morim
Tots a vint
per anar al "curro"
em llevo a les cinc!
És total!
Mola molt!
Quan tʼavança un cargol.
Mentrestant,
anem recaptant
si anem tots a vint

SURREALISTA (tirant a dolentot)
- El pobre Obama intentant fer un dels seus discursos messiànics i sense poder dir una paraula abans les masses enfervorides es posin a xillar...

Talleu, és bona!

diumenge, 25 de gener del 2009

Perles del Polònia 100 22-1-09

Celebrem la Perla núm. 100 !!!










LES PERLES
- Puigcercós desesperat intentant trobar la manera de treure pit i aplanar el terreny cap a la seva candidatura. Ridao li va tallant les ales: això no ho podem fer, això tampoc... "I si fem alguna imbecilitat dʼaquelles nostres per cridar lʼatenció?". "Això tampoc ho podem fer, ara se nʼencarrega el Saura" Nooooooooo

- LʼHora del Lector. El llibre de la setmanaa és el Catàleg dʼIkea, comentat per Pere Gimferrer i Quim Monzó... Härfäors!!!!



EL MILLOR
- [Re]lectura de l'Antic Testament segons Pujol: En aquells dies el poble dʼIsrael estava governat per Moisès, que era president des de feia 23 anys i per portar el seu poble fins a la terra promesa Moisès havia de travessar el cinturó roig de lʼÀrea metropolitana... vull dir el Mar Roig... i per obrir-lo va necessitar la força... de la tos! Després va pujar al Canigó... o al Sinaí, no ho recordo bé, i es va trobar amb Déu. "Moisèeeeeees" –cridà la veu–. "Vostè és Déu oi?" –respongué Moisès– "aquell que va crear lʼEva, la de Can Paradís, oi? aquella que menjava pomes amb la serp i tal... i què tal? com està lʼAdam? I les costelles?". "Callate, Moisès, que quiero darte las tablas de la ley y los 30 mandamientos" [recordeu que Déu, a Polònia, és argentí, com el Messi-es]. I direu, 30? És que Moisès/Pujol retalla els que "no toquen" i els deixa en 10. ... I llavors Déu es va enfadar i ens va enviar les plagues: la de llagostes, la de dissenyadors i la de socialistes!


EL PITJOR
- Premi desert [és per celebrar el centenari ;)]

ARXIU HISTÒRIC (fa un any...)
- Duran intenta aconseguir un cara-a-cara a la tele, però no cola. O sí? Que no l'heu vista amb perruca rossa, pits a l'alçada del coll i un impossible body rosa fent-se passar per la maquilladora de ZP?

LA PICADA D’ULLET
- Molina des dʼOrdino: "jo sóc molt de la cunya"


POLONEWS
- Polonews presenta en exclusiva les noves campanyes de busos. Primer, la del Govern "Probablement CiU no existeix. No et preocupis i disfruta del tripartit". Després, la de lʼEspanyol "Probablement lʼentrenador idea del lʼEspanyol no existeix. No et preocupis i disfruta del Barça" i per últim la de lʼAssociació dʼHomes Precoços "Probablement lʼorgasme simultani no existeix. No et preocupis i disfruta del teu"

LA PREVISIÓ DE LA SETMANA DE TOMÀS MOLINA
- Fred, pluja, neu, un mico amb un plàtan, núvol!

LA NOVETAT
- Antoni Castells, amb perfil propi


LA IMATGE DE LA SETMANA
- Estic bé, President!


MALA LLET
- Acebes a un míting del PP basc encvaputxat i disparant trets a lʼaire perquè, segons ell, sʼha vestit amb el "traje típico vasco"... noiiiiiiis!!!!

MALAGUANYAT
- El despatx del ministre Corbacho amb les menús a la pissarra i un gag desaprofitat sobre la crisi que afecta la retallada dʼactors... la crisi, la crisi

Talleu, és bona!

dissabte, 17 de gener del 2009

Perles del Polònia 99 15-1-09











LES PERLES
- Acebes al seu videoclub dʼÀvila "Los bingueros": DVDs?, no tenemos señora, que esto es un videoclub, qué de pueblo son en Ávila...

- Gran frase de Maleni: "Coño, como nieva, no?"


- La pregunta del dia de Cuní: "Creieu que Obama és bo o superbò?"

- Rahola respon a Cuní sobre la crisi de Gaza: "Crisi, quina crisi? ... de qualsevol cosa en diuen arrasar!"

- Montilla celebra el seu aniversari: "El 15 de gener vaig néixer jo, però també gent emprenedora i carismàtica com Martin Burger King

EL MILLOR
- Montilla sʼavança als esdeveniments i demana a tothom en què voldrà gastar-se els diners del finançament quan arribin... dʼuna vegada: Geli vol diners pels hospitals, els investigadors, i teles amb monedes; Mas li demana a Montilla la seva cadira i altres coses de mal gust; Soler un plató més gran, un cotxe més gran i una p... més gran [Montilla replica: Soler, que la cirurgia estètica no entra a lʼEstatut!]; i Carod diu que està tan nerviós que ho vol tot.



EL PITJOR
- La Ministra Chacón i el seu vestit Ruiz de la Prada en visita oficial a lʼAfganistan. El que mʼha encantat és la recuperació del gag real de lʼexministre Bono: "Viva Honduras"

SURREALISTA (tirant a divertidot)


- Monzó a Nova York, enviat especial de TV3 per retransmetre la presa de possessió dʼObama que, evidentment, és a Washington [pronunciiʼs Washingten]. Per el seu gran interès, transcrivim íntegrament el discurs dʼObama i la seva traducció al català (amontillat, això sí)

American people, the world is living a hard time.
We need leaders amb carisma
who doesnʼt let de doves fly
Nogensless.
Itʼs time for facts, not words.
Fax, not words.
Cabories!
The most adhuc for us
is touch with the feet at the floor.
Itʼs a chist [ensenya una flor]
More than ver we must say
Yes, we can lu-flu-xus-linx-flai!


Americans, el món viu temps difícils.
Necessitem líders amb carisma
que no facin volar coloms.
Nogensmenys.
És de temps de fets, no paraules.
Fets, no paraules.
Cabòries!
El més àdhuc per nosaltres
és tocar de peus a terra.
Més que mai hem de dir
Sí, podem lu-flu-xus-linx-flai!

ARXIU HISTÒRIC (fa un any...)
- ERC busca empresaris models (modèlics?) més que res per pillar pasta per la campanya. Ara, que el tio etiqueti en castellà i demani la retirada del programa d’un munt de mesures porta a Carod i Puigcercós a canviar el nom del partit per Empreses Rendibles de Catalunya. Com que l’empresari afluixa, se n’acomiaden amb un sentit “Adéu-siau, gracias, gracias”

LA PICADA D’ULLET
- La trobada/topada entre dues estrelles del Polònia: Acebes i Molina.

KA FORT
- Losantos ataca Zapatero amb una sabata, després amb una altra, i com que falla amb totes dues li llença el seu propi cap.. agh. El que té tela és el Montilla, que es pensa que la cosa va al revés, que és ell qui ha de llençar les sabates als periodistes... que fooooort .

POLONEWS
- Pellicer: Ja circulen per Barcelona els dos autobusos "ateus". Sans: Tots els autobusos són ateus, Ramon, en hora punta no hi cap ni Déu. Lʼúnica diferència amb els altres autobusos és que en aquests no sʼaccepta la targeta T-10 sinó la targeta T-10noexisteix.

LA CANÇÓ (Me gusta la gasoliiiiiiiina)
Canten: els tècnics del Servei Català de Trànsit amb pinta de Profesor Chiflado mentre decideixen, amb un bingo, quina ha de ser la velocitat màxima a lʼautovia de Castelldefels.


Talleu, és bona!

dissabte, 10 de gener del 2009

Perles del Polònia 98 8-1-09

EL MILLOR
- El Rei amoïnat per la pèrdua del seu discurs nadalenc... "ya no sirvo para nada...". Sort que Sofia està per animar-lo "no digas eso, Juanito, y la noche del 23-F". Ella, que és una crac, li proposa que tunegi el seu discurs en funció de la cadena que lʼhagi dʼemetre. Així, a Telecinco seria tomatero, a la Sexta en plan "sé lo que dijisteis en el último discurso", a BTV en plan Monegal "mensatxa per les criatures de la ratomàquia" i a TV3, evidentment, començaria dient "Molt bona niiiiiiiiit.... esperemos que este sea un año divertidete.... ho haveu viiiiiiist????", amb lʼestrella convidada del Puyol del Crackòvia.



EL PITJOR
- El gag del Saura i el seu límit de velocitat a 5 km/h. Un disbarat.

SURREALISTA (tirant a divertidot)
- El Pla B (bastant bé, diu el Montilla) pel finançament: privatitzar... la Generalitat! Els candidats a comprar-la: Bill Gates, lʼIkea, and the winner is... El Corte Inglés, per descomptat. Extraordinari el Carod com a cap del negociat de Viatges, el Quim Nadal a la caixa ràpida del super, el Saura al mando dels segurates, el Maragall com a cap de secció de Cortycoles, Benach a la de complements per a lʼautomòbil, Ribó a atenció al client i el Gerent Montilla fent "product placements" de productus en els discursos, en els Telenotícies i fent la megafonia ciutadana.



ARXIU HISTÒRIC (fa un any...)
- Acebes fent enquestes porta a porta pica al timbre: “Viva España, está el señor de la casa?” Les preguntes són delirants i les estratègies per obtenir les respostes correctes encara més. La noia es queixa i Acebes es defensa: “Manipulación? Me va a hablar a mi de manipulación...”

LA PICADA D’ULLET
- El Rei li pregunta a Toni Soler: "qué te han traído los nosotros?" Es refereix als Reis, naturalment ;)

KA FORT
- Pujol, Mas i Duran aïllats a Queralbs pel temporal sʼacaben menjant els braços de Duran per falta de provisions.

POLONEWS
- Ramon Pellicer: "Jordi Hereu estudia traslladar el sue despatx al nou zoo marí. Tindria sentit, perquè les enquestes diuen que està amb lʼaigua al coll".

- Ramon Pellicer: "Ahir va començar la temporada de rebaixes.... i aquest és un dels saldos de lʼany, lʼEstatut!"

LA PREVISIÓ DE LA SETMANA DE TOMÀS MOLINA
- Gotellim, gotellim, ximxim, plogim i aquagym!


Talleu, és bona!