diumenge, 24 de maig de 2009

Perles del Polònia 115 21-5-09

LES PERLES
- Per manca dʼinterès i pressupost, en Soler no havia previst parlar sobre les eleccions europees, però ja que els nostres polítics insisteixen, se nʼorganitza un en un plis-plas, però no amb imitadors de debò, sinó amb unes caretes i avall. Ja tenia raó en Soler ja, les frases dels candidats són de vol gallnaci, com se sol dir: Puigcercós-Junqueras: "Europa és... molt important", Mas-Tremosa: "Si voten Convergència tindrem... coses europees", i Montilla? però si no hi ha manera que recordi el nom de la Maria Badia!!

- Estrena del primer capítol de No-Friends, amb ZP i tots els seus examics: "Os acordáis cuando estábamos todos juntos contra Aznar?"


- LʼHora del Lector dedicat als llibres dʼen Teo.... els llibres favorits de Maruja Torres (en Teo va al Líban), Màrius Serra (en Teo es compra un Scrabble), Pere Gimferrer (en Teo va la biblioteca dʼAlexandria)

- Un conte de maig: El Príncep Felip i la princesa Raquel celenren els seus 5 anys de matrimoni i el petit fruit del seu amor, en Jaume, que ja en té 4. El padrí del casament, celebrat a Barcelona, va ser en Josep Cuní, les dames dʼhonor, la Lídia Heredia i lʼHelena Garcia-Melero. Lʼúnic incident el va protagonitzar en Toni Soler, que es va barallar amb Ernest de Hanover. Però el conte no va ben bé sobre rodes, sembla que el Príncep sʼha enamoriscat dʼuna periodista del Telenotícies, la Letizia Ortiz, i això desperta la gelosia de la Princesa Raquel: Si aquell dia haguessis posat TV1 en comptes de TV3 ara estaries casat amb la Letizia. Com acabarà?


EL MILLOR

–Camps sʼentrevista amb Montilla i... un traductor, perquè, és clar, Camps parla valencià (en la intimitat) i Montilla català (en públic):
–Què, tot bé?
–Tot bé. I tu, tot bé?
–Tot bé.
–Doncs que bé!
Però és clar, la cosa es complica quan el President Montilla es deixa anar i utilitza la seva particular versió dialectal plena de cabòries i el resultat és un diàleg marxià (de Groucho) extraordinari. El veritable desllorigador serà Raimon que, a crits, és clar, posa les coses en clar amb aquesta bonica cançó:

LA CANÇÓ [Al vent]

El tren!!!
Parla del tren!!!
Voleu un treeeen
Lo puto tren!!!
Del corredooooooor
Mediterraniiiiii
I junts!!!
Fent front comú!!!
Enfront Madriiiiid
Lluitant pel tren!!!
I pels caléessssss
De tot el móooooon

EL PITJOR
- Ca lʼObama, els Obama, els Clinton, lʼemir de Qatar... massa embolicat...

ARXIU HISTÒRIC (fa un any...)

LA CANÇÓ [Lluís Llach-Chikilicuatre canta LʼEstaca Chiki]

Porrera, Porrera!

Lʼestaca-chiki mola un colló
la ballen a la Mina i també a Mataró
Fes estaca-chiki a la Moreneta
Si veu una estaca es posa molt tonteta

La balla en Carod
la balla en Montilla
la balla la Tura movent la faldilla
la balla en Laporta calçotets en mà
mentre en Serrat canta el la-la-la

i lʼestaca-chiki es balla així:

1. El bandoler
2. El Neofatxa
3. La Gallineta
4. El viatge a Itaca

Balla lʼestaca-txiqui
Balla lʼestaca-txiqui
Porrera, Porrera!

LA PICADA D’ULLET
- El miniMolina es rebel•la i en comptes dʼanar a Tortosa com volia el Tomàs, se nʼha anat a NY!!
LA FRASE DE LA SETMANA
- President Montilla: ˮÀnims, i confieu en lʼúnica persona que us pot fer feliços, en Pepˮ Copaaaaa, Lligaaaaaa i Champions!!!

LA NOVETAT
- Màrius Serra i Empar Moliner, pelín sobreactuats... però no massa ;)


- Raimon, un pont entre cultures.


Talleu, és bona!