dissabte, 23 de febrer del 2008

Perles del Polònia 64 21-02-08

LES PERLES (per ordre d’aparició)
- Franco, fan dels "cara a cara"... al sol... que cabrooon.

- Maleni (y su pamela) i ZP inauguren (vull dir, entrada en funcionamiento) de l'AVE. El tren surt puntual i fora de la finestra, la Chacón, qué apañada, com corre, per donar-li al Jose el boli bic que s'ha deixat. I així fins a Atocha: Qué, necesitamos tensión, eh!

- L'enquesta dels candidats: l'estat de les infraestructures. Chacón: no sé com estan perquè visc a Madrid i vaig amb cotxe oficial; Duran: en dues paraules in-dignant; Ridao: que si la llei això, que si la llei allò; Nadal: estem a la cua "de Espanya" i "de Europa"; Herrera: volem el bicing per tot Catalunya.

- Carod espera al President per inaugurar una escola: "Perdonin que arribi tard, estava amb un grup d'immigrants": Carod: "Els latin-kings?" Montilla: "No, els marro- quins. Quina cabòria toca inaugurar ara?" La campanya provoca estralls en la nomenklatura: el CEIP Carme Chacón, el Pavelló Olímpic Joan Ridao de Cubelles, l'autovia Joaquim Nadal, el parc Joan Herrera, la comissaria Joan Saura, etc, etc.

EL MILLOR
- Aguirre i el seu col·le català: "Ya me estoy imaginando en las clases... Buenos días, yo ser Espe. El català és un dialecte que se imposa a Catalunya, fracció d'Espanya, per ordre del President del Gobiernu, Montilla, i per culpa seva el castellà està en perill d'extinció... I per demà los pronoms Gallardón, o sea, febles." Rajoy pregunta: "El dictado no podría ser en castellano?" I no sé perquè, però n'Acebes i en Rajoy parlen català: El català correcte a Polònia! Rara, però bona.

EL PITJOR
- Els efectes del porret de ZP i Clos (que s'adreça a uns tals Carme Cachón i PetaZé)

ARXIU HISTÒRIC
- Losantos matxacant Déu perquè no s'ha atrevit a dir que la unitat d'Espanya és un "bien moral": "usted es un blando" [sembla que els bisbes sí que s'hi atreveixen, nor?]

SOM UNA CLONACIÓ
- Dolors Nadal: una altra que diu que està llegint Solitud, mmmm [no trobeu que la clon té un punt Chus Lampreave?]


LA PICADA D’ULLET
- ZP repeteix a micro obert allò de que "necesitamos tensión" i Soler l'adverteix. Però, ell, tan tranquil: "No hay problema, hombre, en Catalunya me van a votar igual"

SURREALISTA
- ZP té lligat al peu al pobre Artur [no, no, no serem moguts!]

MALAGUANYAT
- El Conseller Maragall passa examen davant els mestres en vaga [i això que el tema té tela]

LA NOVETAT
- Fidel Castro (o el que queda d'ell) i el que li mou els fils (Chávez)

- Infanta Elena enganxada al seu amic esquiador. El Príncep (fent punt de mitja!): "Jopeta, cada vez que intentamos separar a Elena de alguien hay problemas". I la Reina, a lo suyo: "Estamos muy contentos, gracias"

LA IMATGE DE LA SETMANA
- Duran i Lleida a l'hospital llegint l'Hola. Va per tu, Antoniu. Atenció a l'advertiment de Mas, als peus del llit: "No és or tot el que lluu, democristià"


EL DIÀLEG DELS PRESIDENTS PUJOL I MARAGALL
El President Pujol s'està fent la maleta...
JP: Pasqual, que això ja està gravant!
PM: Espera'm, eh, no comencis.
JP: És que està al lavabo i triga molt, perquè s'emporta l'ordinador per fer els seus articles, i així surten és clar.
JP: Mira, jo vaig fent. Catalans, per fi ha arribat l'AVE. Oe, oe, oe, oe! I evidentment ha vingut la Magdalena Álvarez a inaugurar-ho... a casa meva només coneixíem dues magdalenes: la Álvarez, i l'Ortiz. A l'una me la menjaria tota, les Ortiz no m'agraden. Bé, jo ja he comprat el bitllet i estic fent la maleta... Mira, tot això, per exemple, són lectures pel viatge, pel viatge en taxi fins a Sants, és clar.
PM: Pujoooool, i si ara demano el vot per Iniciativa?
JP: Pasqual, hi ha preguntes que no es poden contestar. És com si algú em pregunta, què t'estimes més, Catalunya o les galetes Birba. En fi, Visca Catalunya! Pasqual, estàs com un tren!
PM: Què vols dir, que estic bo?
JP: No, que arribes tard!
PM: Que cabrooon!!!

Talleu, és bona!

diumenge, 17 de febrer del 2008

Perles del Polònia 63 (14-02-08)

LES PERLES (per ordre d’aparició)
- Comencen els pactes preelectorals! PSOE i PP pacten contra Soler i es manifesten "Sin no-sotros, no hay Po-lonia". Les seves reivindicacions tenen fruit: cada partit aconsegueix que li deixen fer un gag. Els guionistes del PP (Acebes i Zaplana -vamos a edificar nuestros propios guiones-) apareixen amb un gag en què ZP i Chacón es dobleguen davant Carod -mi separatista preferido- i ETA. Els del PSOE (ZP i Chacón), amb una reunió al màxim nivell: Acebes, Zaplana, dos bisbes sense identificar, la veu dels supertacañones -Aznar- i.... el mismísimo Franco.

- Els candidats responen sobre la immigració. Chacón: no em faria res que el meu fill fos immigrant perquè són xaxis; Duran: a Catalunya no hi cabem tots, a menys que marxin els socialistes; Ridao s'embolica amb disposicions addicionals fins que ha de marxar corrents al lavabo ?(/*!!!; Nadal creu que han de tenir papers per posar-los al terra després de fregar, qué fuerte que fuerte; Herrera: si tots els immigrants em votessin podria arribar a ser president.

- Mani contra la impuntualitat. Avui salvo el gag perquè m'ha fet gràcia que només hi havia una persona (tots els altres arribaven tard, és clar).

EL MILLOR
- El PP i la immigració, tema central de la campanya. Sort que Rajoy té la proposta aquesta del contracte i vol demostrar als seus (Nadal, Aguirre i Sirera) els resultats amb en Mohamed. Mohamed arriba tard però Rajoy porta l'aigua al seu molí "Sí, llegas tarde, como todos los españoles, no hablas inglés, como todos los españoles, y crees que vamos a ganar la copa, un iluso, como todos los españoles". I si li preguntes per Hamilton diu que és un maleït negre, o sigui, "racista, como todos los españoles", i "un mileurista más, como todos los españoles"

EL PITJOR
- Montilla descendent directe de Jaume I segons un reportatge tipus Tomate d'un tal Aniol Jorquera [de què em sona aquest nom?]. Declaracions de Montilla: Jo ja sabia que descendia de Jaume I, descendeixo de Jaume I i vaig a Palau a peu, com explica el Llibre dels Feits (no paraules). Això tenia gràcia però l'aparició de la comtessa, Saura com a cap dels almogàvers, la conquesta dels carrers de l'Eixample i l'anunci del següent reportatge... Pilar Rahola descendent de Guifré el Pilós?

ARXIU HISTÒRIC
- La llei del vi: ZP i M. Teresa emborratxant-se i brindant per múltiples causes (el fracàs del procés de pau, perquè Bush no se li posa al telèfon, la mateixa llei del vi...). Sant Hilari, sant Hilariiiiii

SOM UNA CLONACIÓ
- Joan Herrera vs. Joan Herrera que té l'honestedat d'admetre que quan es va veure al Polònia per primera vegada es va morir de vergonya!


+


LA PICADA D’ULLET
- Maleni i la seva broma patètica: "El AVE llegará a Barcelona el 20 de febrero... de este año, eh... qué cómo oh habei quedao, oh ha pillao el tren?" A nosaltres no, a ella, que queda aixafada com als còmics i encara té esma d'aixecar-se i dir "Ni partía ni doblá, aplastá"

SURREALISTA
- Saura somia despert però Carod l'interromp amb les memòries del Fede a la mà i rememora les seves trapelleries. Vaya trio: Piqué, Federico i Saura contra la nuclear de Vandellós. L'atac provoca una fuga radiactiva i els seus efectes s'han vist després: Fede passa de l'extrema esquerra a l'extrema dreta, Piqué es fa un entusiasta de l'energia nuclear i el capitalisme i Saura..., doncs, .... nooooooooooooooo.



MALAGUANYAT
- Per curtas, la segona aparició de la Reina Sofia (què gran que ets) per rebre el rei en Jaume i la reina Violant, totes dues parlant igual, boníssim. Volem méeeeees

KA FORT
- Gorka, alias Churri sembla que està a la presó i que els seus familiars el van a veure. Però no, és al revés!!! Els empresonats són els familiars i només Gorka està al carrer: "No té preocupes, Churri, algún día te detendrán a ti también."

EL DIÀLEG DELS PRESIDENTS PUJOL I MARAGALL
JP: Ara és quan el Benjumea li diu al Peris...
PM: Vols callar! Ei, que si em gravo el Cor no és perquè me l'expliquis sinó per veure'l després!
JP: És que m'avorreixo perquè ja l'he vist.
PM: Doncs ves a donar menjar els coloms o a visitar obres, que n'hi ha moltes per aquí els voltants. Ai! Catalans, des de la nostra pacífica llar, estic seguint els capítols del Cor i em venen al cap molts dubtes.
JP: Doncs si vols jo te'ls contesto.
PM: Dubte número 1: si l'Adrià està mort, com és que surt cada dia al principi per dir el número del capítol? O és que el Peris va cada nit al cementiri a gravar una psicofonia?
JP: Perquè si un dia té el nas tapat, com ho fan perquè no es noti?
PM: Els morts no es constipen.
JP: Ah no, que no fa fred al Més Enllà? Doncs perquè enterren els morts vestits?
PM: Segon dubte: Perquè van marxar de Sant Andreu a Sants i ara han tornat? Perquè no van anar a un altre barri, no sé, al Carmel? Que tenien por dels esvorancs? Que no es volen ficar en política?
JP: Això és culpa dels socialistes.
PM: Això és culpa de la crosta nacionalista. Tercer dubte: Perquè fem eh, eh, eh, després de cada dubte, eh!?
JP: Doncs mira, diem Visca Catalunya i matem-ho aquí com faria qualsevol President que no tingués resposta.
PM: Visca Catalunya!
JP: Visca!
PM: Escolta, perquè quan agafes un carro del súper sempre hi ha una fulla d'ensiam allà, podrida, eh?

Talleu, és bona!

dissabte, 9 de febrer del 2008

Perles del Polònia 62 07-02-08

LES PERLES (per ordre d’aparició)
- Eleccions generals: què opinen els candidats sobre l'habitatge? Propostes Chacón: xec Ikea; Duran: un palau austriacista; Ridao: vaya rollo sobre la llei de propietat horitzontal; Nadal: estem a la cua "de Espanya" i "de Europa"; Herrera: no pot ser que els joves encara haguem de viure amb els pares, com jo.

- L'Eau de Socialiste, un parfum de PSC Cornellà-Paris, provoca "Pum chiqui guau guau" en el President Montilla. I fins i tot està disposat a contractar un Director General que NO és del PSC!!!

- Quin quartet: Rajoy, Acebes, Zaplana i Pizarro. Rajoy està enlluernat amb ell. "Angelito, a ti te costó 20 años de trayectoria política mentir con lo del 11-M y él en cuatro días ya ha sido capaz de decir aquello de Nadie ha hecho más por Catalunya que yo, y sin pestañear." A Acebes y Zaplana se'ls menja la gelosia perquè la capacitat de treball de Pizarro no té límits: "No querrás que te pase como a Chusep Piqué o a Gallardón Llorón, no?" PP, Pizarro Power! L'únic que li produeix curtcircuits és la paraula "caixa" [sí, sí, la de l'estrella]

- Míting de Carme Chacón: les seves principals reivindicacions són la justícia social i un gelat de xocolata de 3 boles. Clos, el seu númeor dos, també vol ser el primer candidat embarassat.

EL MILLOR
- Franco: "Yo mantuve una cordial relación con Estados Unidos, de igual a igual. Ellos metían sus bases militares y yo renunciaba a invadirlos. Pero ese país ya no es lo que era. Fíjense que dos de los candidatos son un negro y una mujer, qué será lo siguiente, un homosexual? Qué se puede esperar de un partido que se llama Demócrata... ah, y los de derechas son los Republicanos! Lo único bueno es que para votar hay que apuntarse primero. Eso ya lo complica todo, pero así quedan apuntados en una lista para cuando haya que hacer limpieza de la buena."

EL PITJOR
- Mani dels treballadors autònoms. Prou, prou, prou prou!

ARXIU HISTÒRIC
La senyora de la neteja esdevé el nou gurú d'estratègia política amb l'exclamació: "Ui, aquí s'ha de fer neteja". Artur Mas n'està molt orgullós: "Dieu que sóc un pijo però jo estic en contacte amb la gent del carrer". Ramona-gurú: "Ep, que això era abans, ara només netejo despatxos".

SOM UNA CLONACIÓ

- Ridao vs. Ridao. Entranyable





LA NOVETAT
- Jorge Javier Vázquez: clar, com que ja no hi ha Tomate... Toni Soler y Paquirrín juntos, qué fuerte, qué fuerte... i els seus freaks a l'atur:
- Belén Esteban: l'essència de l'horterisme
- Cayetana de Alba: no tinc paraules (però ella tampoc)



- El torero: "Yo no estaba en esa fiesta"

LA IMATGE DE LA SETMANA
- Rajoy vestit de bisbe intentant desvincular-se de la Conferència Episcopal: "Creo que se exagera un poco mi vinculación con los obispos. Podeis ir en paz... pero no negociada eh!"



MALAGUANYAT
- Allargui la frase: Cuní vs. Nadal. Qui és més capaç d'allargar innecessàriament la frase "Té hora?". La idea era bona perquè Cuní i Nadal són dos cracks en la matèria, però no ha acabat de funcionar.

SURREALISTA
- Visita sorpresa a ZP: Don Diablo que ve a cobrar el deute per haver-li venut la seva ànima. ZP s'hi nega: "Me va fatal, precisamente ahora estoy vendiendo mi alma a los votantes." Ui, no era Don Diablo, era Mas...

EL DIÀLEG DELS PRESIDENTS PUJOL I MARAGALL
Els Presidents busquen pis???
JP: Què vol dir muchas posibilidades?... Ah, catalans Això que han fet els bisbes dient que no es voti el PSOE no està bé.
PM: Exacte. No s'ha de barrejar política i religió
JP: No està bé perquè en Duran ja fa temps que els fa la garagara.
PM: Què passa, algun problema?
JP: Sí, que ningú no sap com es vota en blanc.
PM: Doncs es posa el sobre buit a l'urna i ja està
JP: Quina pèrdua de temps! Jo una vegada vaig posar un xiclet dins el sobre.
PM: Sí, i el raro sóc jo, no?
JP: No, el que va passar és que arribava al col·legi electoral mastegant xiclet, i a la porta quan vaig veure les càmeres vaig pensar que no quedaria bé. Total que vaig treure un mocador que tenia a la butxaca, però no era el mocador, sinó el sobre en blanc, i quan arribo a l'urna... [ai que el PM s'adorm...] vaig i em confonc i poso el sobre amb el xiclet. Ei, però el vot no era per mi, era pel Mas.
PM: He, heee, que cabron. Això és millor que votar en blanc. Em sembla que faré un article proposant que es posi un xiclet al sobre. Vinga va, Visca Catalunya!
JP: Visca!
PM: Jo una vegada em vaig liar i vaig posar una baieta dins de l'urna.

Talleu, és bona!

dissabte, 2 de febrer del 2008

Perles del Polònia 61 (31-1-08)

LES PERLES (per ordre d’aparició)
- Nova versió d'Hernàndez i Fernàndez amb Carod i Puigcercós alliçonant el pobre Ridao per la campanya. Puigcercós es desespera: "Eh, que sóc de Ripoll, no em vinguis amb subtileses... Sembla un diputat seriós, com ho farem quan haguem de muntar un pollo?" Ah, i genial el bon rollito amb Carod: "Deixa'm dir a mi el que pensem tots dos."

- Acebes li diu a Rajoy: "Tienes de visita de los candidatos provinciales." L'entusiasme de Rajoy és total: "Necesitaré una copa para soportarlo." Ara, lu que seria el gag en si no l'he entès.

- El Papa redactant una encíclica sobre la família i donant-se un bany de REALISME: somia despert que té una dona que el fa parar taula, un fill que passa d'ell i una filla que es vol casar.... amb la nòvia!

EL MILLOR [per solidaritat generacional]
- El Príncep Felip celebra els 40. Com? Repassant l'acompliment d'objectius... sortir a la portada d'El jueves, denunciar a El jueves per haver sortit, casar-se amb la del telediario... tot fet! "Sólo me queda ser Rey y vomitar" Acaba el gag i tots molt contents amb el debut de la Reina. Fins i tot Peñafiel que li fa de cicerone pel plató. No la treus de: "sí, gracias, estamos muy contentos", com si acabés de sortir de la Ruber, i de renyar al Rei per interrompre-la "Cállate, Juanito, shut up!"

EL PITJOR
- Mani de mòmies del Museu Egipci per reclamar millors condicions laborals???? Por faaaaa

ARXIU HISTÒRIC
- Montilla al despatx estudiant la història de Catalunya; se li apareix Macià [vostè no es deia abans Calvo Sotelo?]. "Vinc per injectar-los catalanisme, que a mi em sobra..." Intenta entrar al cos de Montilla tipus "L'excorcista" sense èxit i Macià s'acomiada amb un... "Bona noch". Qui diríeu que ha infiltrat qui? El President hi posa la guinda: "Si hagués vingut el fantasma de Tarradellas li hagués demanat una pizza."

LA PICADA D’ULLET
- Franco decideix que per Carnaval no es disfressa [tampoc li cal] i que, si fos per ell, encara estaria prohibit [i segons he pogut comprovar últimament, molts pares i mares estressats n'estarien encantats!]

LA NOVETAT

- La Reina: li havíem sentit mai la veu? Igualita, igualita
- Joan Ridao: fantàstica la "s"
- Dolors Nadal: fa 4 anys no era rossa?

LA IMATGE DE LA SETMANA
- Duran intenta aconseguir un cara-a-cara a la tele, però no cola. O sí? Que no l'heu vista amb perruca rossa, pits a l'alçada del coll i un impossible body rosa fent-se passar per la maquilladora de ZP?

POLONEWS (PP: Perles del Pellicer)
- Mostres que Pizarro té raó quan diu que ningú ha fet més que ell per Catalunya: el veiem fent de Cobi, apagant el foc del Liceu i marcant un gol a la final de París.

KA FORT
- ZP i Chacón fent un porta-a-porta recaptatori de vots a canvi d'unes perriquis (1.000 €) "sólo si me vota". La resposta de la veïna és extraordinària "y por qué no me los da ahora que gobierna?. La dona no està gaire convençuda i ZP no estalvia en ofertes [ja el coneixeu]: "le doy a MI MADRE! Si gano le vendrá a limpiar todos los días". La dona remuga però ZP és d'idees fixes "vamos, mamá, que más se sacrificó el abuelo" [l'afusellat durant la guerra civil, s'entén]

EL DIÀLEG DELS PRESIDENTS PUJOL I MARAGALL
PM: Mira! Alguns perden la dignitat per sortir per la tele.
JP: Quin afany de protagonisme! A mi això de la tele m'era igual. Quan era President només sortia 10 cops al Telenotícies.
PM: I jo, quan vam inaugurar els Jocs Olímpics no volia fer cap discurs, però van insistir, van insistir.
JP: Escolta, jo no recordo haver-te insistit!
PM: Bé, és igual. El cas és que els polítics estan massa pendents de la televisió. Ai, és que he fet un discurs i no m'han vingut a filmar.
JP: Ai, és que he inaugurat un poliesportiu i no m'han vingut a filmar. Escolta, això va passar de veritat. Merda!
PM: Ai, és que al Polònia surto ridícul! Mira, que vols fer-hi, la política té això. A nosaltres això no ens ha preocupat mai. Al Polònia que diguin el que vulguin.
JP: Nosaltres tenim avantatges. Nosaltres no se'ns veu ridículs, al contrari. Se'ns veu com dos estadistes intel·ligents, plens de sentit comú.
PM: Amb batín, sí, però intel·ligents. Home, si em fessin sortir amb un coixí al cap i ballant una jota [i ho fa]
JP: O que em treiessin imitant un orangutan [i ho fa] Seria intolerable. És que el respecte és bàsic. Com deia el meu professor alemany.
PM: Exacte, és això que acabes de dir. Apa doncs, catalans, bona nit i visca Catalunya.
JP: Visca!

Talleu, és bona!