diumenge, 15 de juny del 2008

Perles del Polònia 79 11-06-08

LES PERLES
- ˮJesuset de ma vida, tu ets líder com jo, salva Esquerra Republicana i sobretot a Puigcercós.... que sinó, adéu tripartitˮ. Aquesta és la pregària que entona el President Montilla a lʼUVI de lʼHospital on es troba ingressada Esquerra. Ell i en Mas han anat a fer costat en Ridao, impacient a la sala dʼespera... ˮDéu, sóc en Mas, lʼamic deʼn Duran. Fes que guanyi Carretero i així sʼenfonsa el tripartit, o, a males, en Carodˮ. Per fi, surt el metge de quiròfan: ˮla situació és crítica, hem hagut dʼutilitzar la tècnica del retalla i enganxa. Ara hi ha un liderat amb una forma més sòlida, entre Puigcercós, Carod i Carretero. Quan entri per la porta tindran un impacte visual, preparin-seˮ. HORROR, el nou líder és, efectivament, una mica Frankenstein, mig Carod (pel bigoti), mig Puigcercós (per la mata de cabell) i mig Carretero (pels genitals, que no hem vist ;) i, definitivament, anat de lʼolla.

PD. Sembla que al final, el "monstre" té més cara de Puigcercós que de cap altra cosa...
- Exclusiva!!! Un dia a la vida de Josep Cuní i Pilar Rahola. Els primers minuts en un dia qualsevol de Josep Cuní, el despertador sona a les 6 i 23. Bon dia matí, bon dia llençols, bon dia manta elèctrica. La pregunta del dia és: mʼaixeco ja o faig el ronso cinc minutets més. Ronso.sí. Ronso.no. També veiem els primers minuts de Pilar Rahola que ja sʼempotra amb la gent a primera hora (amb el del bar perquè anomena a un pastisset ˮdonetesˮ). En Cuní tot el dia fent rodolins, i la Pilar tot el dia discutint i escrivint articles (si cal, amb els peus). [Algú ha detectat un vibrador a la tauleta de nit de la Rahola o és que jo estic ja molt malalta?]

EL MILLOR (per al·lusions) EL MONÒLEG DEL PRESIDENT MARAGALL

Catalans, avui que no hi ha el Pujol aprofitaré per parlar de ˮluˮ meu. Com sabeu, Madrid vol organitzar els Jocs Olímpics del 2016. Jo, modestament, els recomanaria que no ho fessin. Perquè muntar uns Jocs Olímpics és un ˮcurru que te cagasˮ. Que si sʼhan de fer les rondes, que si sʼha de fer el Port Olímpic. Imaginaʼt, fer un Port Olímpic a Madrid, quin marrón. Que si sʼhan de fer les fotos per les credencials dels voluntaris. Que si sʼhan de tapar les esquerdes de la Vila Olímpica. Que si sʼha de dir allò de ˮseñores atletas, bajen del escenarioˮ. En Samaranch ja mʼho deia, Maragall, delega, no ho facis tot tu. Però com volia que delegués, si tothom sʼho passava pel forro? Per exemple, el Peret em truca dues setmanes abans de la cerimònia inaugural i em diu que no té cap cançó perquè no està inspirat. Que cabrooooon. Si al final aquella cançó de ˮella tiene poderˮ la vam fer el tete i jo en una tarda. Ens vam inspirar en la Diana, que ella sí que ˮtiene poderˮ. En fi, que si volen fer els Jocs que els facin, però jo no veig al Gallardón composant una rumba. Ah, i sobretot, si donen els Jocs a Madrid, encara que ens faci una ràbia que ens morim, calladets. La boqueta tancadeta, que sinó després muntaran un boicot a, no sé, la crema catalana, per exemple. Dit això, visca Catalunya! Això que he dit de la ràbia em sembla que no ha quedat bé, oi? Mʼho temia...

EL PITJOR
- Joan Saura i la ciutadana Maria organitza una roda de reconeixement a comissaria.... per ? El pres número 2 també ha triat la ciutadana Maria i tots dos guanyen un viatge a Playa Bávaro. És el nou programa de TV3 ˮSospitós a primera vistaˮ. Per concursar només heu de cometre un crim i deixar-vos detenir pels mossos dʼesquadra.

ARXIU HISTÒRIC (fa un any...)
- Xavi Trias esperant els resultats electorals, diumenge al vespre. Després dels sondejos desfavorables, Mas i Duran sembla que li fan costat però... li han preparat una festa sorpresa, amb les mòmies de cadàvers convergents amagats al soterrani: Roca, Molins, Cullell... Ell també és carn de sac però una oportuna trucada del Madí comunicant els 12 regidors obtinguts per Trias el salva del seu destí! Per allò de la derrrrota amb rrrregust de victòrrrria...

KA FORT
- José Bono fa que Joan Herrera imiti Shakira. No em pregunteu perquè.

EL GAG TRANSVERSAL

- Fitxatges de luxe per retransmetre el partit dʼEspanya:Losantos ˮBienvenidos a este nuevo partido de la EuroCOPEˮ i Acebes ˮel del bomboˮ. A la alineació hi ha un tal ˮdon Francisco Fábregasˮ, i un tal ˮPuyol, enano, habla castellanoˮ. Losantos Aragonés: ˮPor el centro no se va a ninguna parte, hay que ir por la derecha!!!" Acebes embogit: ˮAznar cede en corto para San Gil..... y gooooooooooool. Noooo targeta a Losantos. Losantos se come la targeta. Ahora se come al árbitro...."

POLONEWS (PP: Perles del Pellicer)
- Efectes secundaris de la vaga de transports: el Barça no ha pogut facturar els ˮpaquets endarreritsˮ que té encara al vestuari.
- Joan Ridao, nou secretari general dʼEsquerra, sʼha proposat tres objectius: unitat, rigor i coherència.... doncs sʼha equivocat de partit!

LA VENJANÇA
- Una hostessa dʼAir Berlin passada de voltes no només ignora que no és el català sinó lʼalemany la llengua que sʼimposa a Mallorca sinó que no permet als passatgers portar llibres escrits en català al costat de líquids inflamables, ganivets, etc.

SURREALISTA
- Hi ha tanta gent en contra de la MAT que al final el recorregut ha de passar pel despatx del President. El President sʼenrampa (per culpa que els dʼIniciativa han obligat el Conseller Nadal a protegir els cables amb paper pinotxo reciclat) i com que no hi ha prou metges als hospitals, la Consellera Geli porta el President a lʼacupuntor perquè li curi les cremades. Com que això no funciona cal provar altres recursos: els adventistes del 7è dia (mʼencanta el pelucón del Xavi Serrano), el bruixot Yayà...

Talleu, és bona!