dissabte, 23 de febrer del 2008

Perles del Polònia 64 21-02-08

LES PERLES (per ordre d’aparició)
- Franco, fan dels "cara a cara"... al sol... que cabrooon.

- Maleni (y su pamela) i ZP inauguren (vull dir, entrada en funcionamiento) de l'AVE. El tren surt puntual i fora de la finestra, la Chacón, qué apañada, com corre, per donar-li al Jose el boli bic que s'ha deixat. I així fins a Atocha: Qué, necesitamos tensión, eh!

- L'enquesta dels candidats: l'estat de les infraestructures. Chacón: no sé com estan perquè visc a Madrid i vaig amb cotxe oficial; Duran: en dues paraules in-dignant; Ridao: que si la llei això, que si la llei allò; Nadal: estem a la cua "de Espanya" i "de Europa"; Herrera: volem el bicing per tot Catalunya.

- Carod espera al President per inaugurar una escola: "Perdonin que arribi tard, estava amb un grup d'immigrants": Carod: "Els latin-kings?" Montilla: "No, els marro- quins. Quina cabòria toca inaugurar ara?" La campanya provoca estralls en la nomenklatura: el CEIP Carme Chacón, el Pavelló Olímpic Joan Ridao de Cubelles, l'autovia Joaquim Nadal, el parc Joan Herrera, la comissaria Joan Saura, etc, etc.

EL MILLOR
- Aguirre i el seu col·le català: "Ya me estoy imaginando en las clases... Buenos días, yo ser Espe. El català és un dialecte que se imposa a Catalunya, fracció d'Espanya, per ordre del President del Gobiernu, Montilla, i per culpa seva el castellà està en perill d'extinció... I per demà los pronoms Gallardón, o sea, febles." Rajoy pregunta: "El dictado no podría ser en castellano?" I no sé perquè, però n'Acebes i en Rajoy parlen català: El català correcte a Polònia! Rara, però bona.

EL PITJOR
- Els efectes del porret de ZP i Clos (que s'adreça a uns tals Carme Cachón i PetaZé)

ARXIU HISTÒRIC
- Losantos matxacant Déu perquè no s'ha atrevit a dir que la unitat d'Espanya és un "bien moral": "usted es un blando" [sembla que els bisbes sí que s'hi atreveixen, nor?]

SOM UNA CLONACIÓ
- Dolors Nadal: una altra que diu que està llegint Solitud, mmmm [no trobeu que la clon té un punt Chus Lampreave?]


LA PICADA D’ULLET
- ZP repeteix a micro obert allò de que "necesitamos tensión" i Soler l'adverteix. Però, ell, tan tranquil: "No hay problema, hombre, en Catalunya me van a votar igual"

SURREALISTA
- ZP té lligat al peu al pobre Artur [no, no, no serem moguts!]

MALAGUANYAT
- El Conseller Maragall passa examen davant els mestres en vaga [i això que el tema té tela]

LA NOVETAT
- Fidel Castro (o el que queda d'ell) i el que li mou els fils (Chávez)

- Infanta Elena enganxada al seu amic esquiador. El Príncep (fent punt de mitja!): "Jopeta, cada vez que intentamos separar a Elena de alguien hay problemas". I la Reina, a lo suyo: "Estamos muy contentos, gracias"

LA IMATGE DE LA SETMANA
- Duran i Lleida a l'hospital llegint l'Hola. Va per tu, Antoniu. Atenció a l'advertiment de Mas, als peus del llit: "No és or tot el que lluu, democristià"


EL DIÀLEG DELS PRESIDENTS PUJOL I MARAGALL
El President Pujol s'està fent la maleta...
JP: Pasqual, que això ja està gravant!
PM: Espera'm, eh, no comencis.
JP: És que està al lavabo i triga molt, perquè s'emporta l'ordinador per fer els seus articles, i així surten és clar.
JP: Mira, jo vaig fent. Catalans, per fi ha arribat l'AVE. Oe, oe, oe, oe! I evidentment ha vingut la Magdalena Álvarez a inaugurar-ho... a casa meva només coneixíem dues magdalenes: la Álvarez, i l'Ortiz. A l'una me la menjaria tota, les Ortiz no m'agraden. Bé, jo ja he comprat el bitllet i estic fent la maleta... Mira, tot això, per exemple, són lectures pel viatge, pel viatge en taxi fins a Sants, és clar.
PM: Pujoooool, i si ara demano el vot per Iniciativa?
JP: Pasqual, hi ha preguntes que no es poden contestar. És com si algú em pregunta, què t'estimes més, Catalunya o les galetes Birba. En fi, Visca Catalunya! Pasqual, estàs com un tren!
PM: Què vols dir, que estic bo?
JP: No, que arribes tard!
PM: Que cabrooon!!!

Talleu, és bona!

2 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Marina Raurell ha dit...

Molt bones les teves perles! Despres de veure els polònies ja m'estic pasant per aqui per saber quina una n'has escrit. Tu entens perquè la Dolors Nadal de les enquestes als candidats es morena i la de la Clonació era castanya? Sort amb el bloc!

PS: lo del català correcte suposo que era un guinyo a "el català incorrecte" que fan com a secció al Minoria Absoluta a Rac1.