dimecres, 25 de juliol del 2007

Perles del Polònia 41 (19/07/2007)

Estimats Poloniaddictes,

Amb un cert retard però aquí les teniu.... jo, com el Polònia, tornaré al setembre, i potser amb alguna sorpresa (i/o maragallada). L'últim programa ha estat un resum del millor de la temporada, presentat mes a mes per alguna vella glòria del programa... i una megaperla final amb el cara a cara Maragall-Maragall.


SETEMBRE (Saura: en aquesta sala hi ha l'arxiu del Polònia... i els millors vídeos de les comissaries)

- Les llistes electoral i els equilibris que cal fer per aconseguir la paritat. A IC la solució és presentar en/na Xuan/Xuana Saura.

- El jurament trekkie del ministre Clos "se me ha ido el santo al monte", preguntant al rei si ha d'escollir entre Indústria, Comerç i Turisme.

- El Puigcercós intentant que el Carod es reconegui en la foto del cartell electoral quan és... el mateix Puigcercós!


OCTUBRE (Bono: eh, se acuerdan de mi? seguro que me echaban de menos)

- ZP buscant candidat a l'alcaldia de Madrid... Bono el rebutja i en un inversemblant atac de discreció es llença per la finestra per fugir dels fotògrafs... ZP: "Mira que le he dicho que no se precipite"

- El Rei i el Príncep a la desfilada militar del 12 d'Octubre jugant al "Veo veo".... con la "c", la "caquita de la cabra"... el Rei diu que amb la gorra i l'uniforme se sent com el porter de discoteca més car de la història.

- El segrest d'un autocar d'avis per omplir el míting... primer Mas i Duran i després la Consellera Tura amb els Mossos.... la iaia crida "que no ens portareu a Benidorm?"

- La versió Acebes-Bruce Lee de l'anunci de TV:

VO: Open your mind... free the forms... like acid boric... a one, a page, a garra adenauer... touch me the pinga, dominga... and it becooomes very big... but from loosers to the river you will be... the king of the Kentucky Fried Chicken... and now the river is the eye... the acid boric, my friend.

VOS: Obre la ment... allibera't de les formes... com l'acid bòric... l'àcid bòric serveix per tot... elimina la pudor de peus... mata insectes... però si apareix a casa.. d'un etarra i al pis d'un islamista... pot ser la bomba... sigues àcid bòric, amic.

No t'adaptis a la realitat, sigues la realitat.


NOVEMBRE (Mas plora recordant el seu "és no és" de l'1 de novembre)

- Els de CiU han hagut de muntar un restaurant per fer calerons... Mas de mâitre i Duran de cambrer. A la cuina, Felip Puig i Oriol Pujol, i fregant els plats... David Madí. El plat del dia és l'estofat de DVD "Com que ens n'hem de menjar tants ha sortit bé de preu" ;)

- El President Maragall que ve a despedir-se a l'estil de Julieta Venegas enmig d'un paseíllo de mocadors blancs:

Me vooooy, qué lástima pero adióoooos, me despido de ti....

Ja veuràs com em trobareu a faltar
quan no sapigueu què comentar
perquè en Montilla és un muermu que us farà badallaaaaar

S'han acabat les maragallades a Jerusalem,
teniu un problema que es diu 3 per cent,
mai no serà una aventura canviar tot el govern..

Noooo voy a llorar ni decir que no merezco estooo
perquè és probable que m'ho mereixi
però no en dóna la gana... por esooooo

Me vooooy, qué lástima pero adióoooos, me despido de ti....


DESEMBRE (Carod i la cançó que s'enganxa)

- Número musical final extraordinari amb coreografia inclosa: (poseu-hi la música de Jesucrist Superstar a tot drap)

[Puigcercós] Què hi fas aquí Carod, quina sorpresa més
[Montilla] Que aquesta sigui l'última que em fas aquest any
[Maragall] El tio mai aprèn que aquestes coses no es fan.
Quan va votar no a l'Estatut va ser un bon espant
[Piqué] El nou Govern d'Entesa segur que us surt malament
[Mas] Ja veureu com al 2007 sóc jo el President
[Mas] Sóc millor que tu
[Puigcercós-Montilla-Carod] No t'ho creus ni tu
[Carod] Això ja pot ser
[Montilla] No me la foteu
[Maragall] No em sabria greu
[Montilla] No me la foteu
[Carod] A mi no em mireu
[Montilla] No me la foteu
[Puigcercós] Ell serà una creu
[Tots] 2007, 2007, que Catalunya no faci un pet (bis)
[Rusqui] 2007, 2007, [Adrià] Veniu al Bulli que lo es baratet
[Carmen Sevilla] 2007, 2007, [Papa] tutta la gente tindrà piu fe
[Franco] 2007, 2007, [Saura] jo vull sortir, m'estic posant verd
[Mateu Prados] 2007, 2007, [Tura] apunta't ja a ING direct
[Felipe] 2007, [Letizia] 2007, [Rei] voy a esquiar a Baqueira Beret
[Tots] 2007, 2007, que Catalunya no faci un pet
[Puigcercós] Oh yeah, per favor, oh yeah

- Franco, Hitler i Mussolini organitzant-li una festa de benvinguda a Pinochet amb música militar de fons i jocs de "susto o muerte".... però aquest finalment no s'hi presenta i Franco ja sap perquè: "se habrá ido con los americanos, Nixon, Reagan, etc."

- Montilla parla amb veu de doblador "Carod, ets més lent treballant que les obres de l'AVE"... ah, és que ÉS un doblador. El gran Abel Folk apareix amagat darrera un quadre....


GENER (Rajoy: ETA es el tema que más preocupa a los españoles después de la Pantoja)

- Declaracions de Rajoy als periodistes després de l'atemptat: "Estamos gravemente preocupados, son momentos de recogimiento y reflexión". S'obre la porta de la sala de reunions i es veu a un Acebes eufòric en ple guateque: "Mariano, llama a Pedro J. y dile que ya le sacamos 3 puntos al PSOE". Rajoy no sap com sortir-se'n: "Disculpen a Ángel, está gravemente consternado.... bien, voy a por hielo, digo a por soluciones".

- Mas convida Piqué a dinar per intentar fer oblidar el notari però no cola "no fugis d'estudi, convergent". En un altre despatx hi ha el mateix notari, lligat i emmordassat. Mas li enxufa un rotllet de primavera a la boca i li diu: "Paciència, notari, quan tothom s'oblidi de tu podràs sortir". Però Mas hi té tirada en això del notari i li diu a Piqué: "No penso pactar amb ERC, ara mateix truco a un notari perquè en doni fe" [sona el mòbil del pobre notari a l'altra habitació]

- El Conseller Saura (amb gavardina tipus Colombo) renya a una pobre parella a qui han entrat a robar perquè no tenien seguretat privada [la Conselleria està per aconsellar]. "Us han pres alguna cosa de valor" Ells: "les joies, la play-station". Conseller: "No vull dir material, sinó alguna més important, com els valors". Ells: "Home, l'esperança encara no l'hem perdut". Extraordinari!!! Per si no els havia enfonsat prou, el Conseller encara pretén multar-los perquè la casa no és sostenible: tenen la calefacció sota una finestra i han deixat morir una planta. Per acabar-ho d'embolicar, el gag s'acaba amb el Conseller dient-los que ha estat tot una broma (excepte les multes), una campanya de la Generalitat per treure ferro al tema dels robatoris.


FEBRER (Acebes: no hi ha manera que parli del febrer, ell, "erre que erre" amb el mes que més obsessionat el té)

- Acebes fent d'acusat/intèrpret al judici de l'11-M. En teoria parla en àrab però tota l'estona que se sent ETA, ETA...

- Otegui trucant al Servicio de atención al cliente de ETA: "Le atiende Nerea, alias palurda. Si quiere pagar el impuesto revolucionario marque uno, si quiere formar parte de un comando pulse dos." Amb l'operadora tampoc hi ha massa sort: "La tregua? En el ordenador me aparece como vigente". Otegui s'emprenya: "No me venga con matices, que soy vasco. Póngame con el mando.". Nerea (ex-reponedora del Eroski): "Si quiere le paso con Alcalá-Meco. "

- El quartet Adrià&Adrià i Ruscalleda&Rusqui... Conclusions: A l'Adrià de debò se l'entén menys que al del Polònia. No cola que l'Adrià autèntic recomani tant les coses henhilles. Ah, i que els cuiners a la cuina i els actors al Polònia :(


MARÇ (Llach venent els CDs dels seus concerts en comptes de presentar els vídeos, ai pillín)

- El català en perill, Mas a Piqué: "Aviat parlar català serà tan raro com ser d'Unió" perque li costa fer entendre al cambrer que vol un "cafè". Ha d'acabar canviant a "café". Carod pronostica que el català desapareixerà d'aquí a... 20 segons. I, efectivameeeent, però els que canvien són ells, que ara parlen en castellà i el cambrer en català. Més munició per la Gabancho? Ànims, Pueyo.

- Penós gag sobre com treballa Llach la seva inspiració... al wàter.

- Els excessos alcohòlics de De la Vega i ZP després del trencament de la treva i el fracàs de la llei... del vi.


ABRIL (ZP: Apoyaré los gags del mes de abril.... y dentro de un año los gags de Polonia serán mejor que los de ahora)

- Mas a la dutxa rajant contra el tripartit "ens manlleven l'aigua dels jacuzzis"... ui, però si també hi ha Duran. Monos tots dos amb el gorro.

- El Vaticà desaprova la parròquia de Vallecas... però el Papa ja ha pres mesures. S'ha plantat una caçadora texana sobre la vestimenta blanca i guitarra elèctrica en mà xilla: "Ale, tronki, amén" ??????


MAIG (Hereu: On són les cintes de maig que haig d'inaugurar?)

- Jordi Hereu, la màquina d'inaugurar. Ell i fotògrafs inaugurant cosetes pels puestus: "Cada família ha de tenir el seu hereu, voteu-me".

- Aznar, borratxo "Los españoles de verdad saben beber; en cambio los moros, the mors, no toman alcohol."

- Xavi Trias esperant els resultats electorals, diumenge al vespre. Després dels sondejos desfavorables, Mas i Duran sembla que li fan costat però... li han preparat una festa sorpresa, amb les mòmies de cadàvers convergents amagats al soterrani: Roca, Molins, Cullell... Ell també és carn de sac però una oportuna trucada del Madí comunicant els 12 regidors obtinguts per Trias el salva del seu destí! Per allò de la derrrrota amb rrrregust de victòrrrria...

- El President Montilla se sent "crescut" amb els resultats electorals, així que el veiem... on, sinó?... a Catalunya en miniatura cridant "Catalunya és meva": Rodalies, TV 3, Montserrat... llàstima que ensopega amb el monestir de Sant Cugat! L'únic que vol prendre-li el control és l'ombra de ZP: "Cuidado, que Catalunya es el único juguete que nos queda". Tota Catalunya és dels socialistes.... tota? Nooo, un petit llogarret sobreviu al seu poder, i Masterix i Durobelix amb la seva pòcima de Rom Pujol en són els seus pobladors.


JUNY (el Rei: es que me parto...)

- Cuní&Rahola. Rahola versus "una nodrida rrrepresentació" de votants de Plataforma per Catalunya. Extraordinari. És que no és un gag inventat, és que és una autèntica reproducció del que va passar!!! Inoblidable la Rahola i el Cuní embogit cridant "Prou! Prou! Aquí quan jo dic prou és prou! Publicitat, per favor! Mireu què m'heu fet fer? [...] Voleu que rebenti el decorat? Matins.si, matins.no!"

- ZP vomitant una quantitat ingent de no sé què cada cop que sent les paraules "Sebastián" o "Madrid". De la Vega ho ha pillat: "ya veo que este nombre te revuelve el estómago".

- Hereu presenta el traçat de l'AVE i Quim Nadal a començar a perforar el túnel. Amb la pols tus i algú li diu: "Vol un carmel?" Nooooooo. El Conseller, pic en mà, acaba provocant un daltabaix (literalment). Un periodista li pregunta, quan creu acabarà? El Conseller impertèrrit afirma que al 2037 "però tranquils que encara no haurà arribat l'AVE"


JULIOL (Montilla amb nogenysmenys ni mica de gràcia, el pobre)

- El debut de la Ministra Chacón "que guai, traballaré amb el Jóse". Jo ja m'he encarregat a la papereria una carpeta com la seva, plena de fotos del Jóse, com si fossin adhesius del Superpop [encara surt, el Superpop?]. Ella, en la seva primera actuació, com que no acaba de trobar el to.... no serà premonitori, oinc?

- Puigcercós i Carod amb el projecte Desconnexió d'Espanya. Sembla que dirigeixen l'operació des d'una central elèctrica o un satèl·lit... Després d'una petita explosió, au, Catalunya s'independitza físicament d'Espanya. Carod: "Home, Joan, jo em pensava que això de desconnectar-nos era una metàfora". Puigcercós: "Que sóc de Ripoll, jo, i allà no estem per metàfores". Catalunya va a la derica i Carod es mareja, sembla que van massa prop de la costa perquè Puigcercós no controla prou el timó i embarranquem a l'Àfrica. Carod: "Ara sí que no tindrem mai AVE".

- La paròdia de l'anunci del Golf i la confusió dels colors... el protagonitza Montilla "potser confundu alguns colors, però no confonc el color del meu Govern, gris, però no gris de gris, sinó de Grease: A gachuu, you make me faberrr"


i per fi.... Maragall (VQ, Versió Queco). Últim monòleg: "en aquesta temporada hi trobo a faltar alguna cosa, no sé, potser una maragallada, un que... és que ara no ho sé explicar, necessito algú que m'ajudi" I a qui va a trobar? A Maragall (LA, l'autèntic)


ALGUNES PERLES:

VQ: Què és una maragallada? LA: El que fas tu
LA: Això que dius que dic, no ho dic
LA: Jo puc imitar-te a tu, què cabróoon
VQ: Una maragallada és el que faig jo. O sigui, que tu no fas maragallades?
VQ: Si no fos per l'Estatut, tu i jo encara seríem presidents?
VQ: Són molt tiquismiquis, no? LA: Som, molt tiquismiquis
VQ: Trobes que els de Polònia es passen? LA: No, trobo que es queden curts
VQ: En percentatge quantes decisions equivocades vas prendre, un 3%?
VQ: El Montilla no és molt soso? LA: Home, el Montilla és el Montilla

Buenu catalans, fins aquí el Polònia d'aquesta temporada...

VQ: Visca Catalunya (mà al pit) LA: Visca! (puny clos)

dilluns, 16 de juliol del 2007

Perles del Polònia 40 (12/07/2007)

Estimats Poloniaddictes,


LES PERLES (per ordre d'aparició)

- El President Montilla al Parlament glossant la figura de Pasqual Maragall... "i mira...". Gratuïtament? Nooooo, és que en vol fer una subhasta. El preu de sortida és de 500 €, però sembla que no hi ha demanda pel producte...

- El President Montilla [es veu que avui el tenim trapella] ha congelat els seus Consellers a base d'aire condicionat a zero graus. Ell, equipat per esquiar, entra a la sala de reunions i els diu "notu certa frialdad a l'ambient... voleu que us expliqui un acudit per trencar el gel?" Amb aquesta mesura preventiva resulta mooolt més fàcil que t'aprovin decisions polèmiques.

- Franco entusiasmat amb Polònia [el país] pel seu govern ultracatòlic, que persegueix comunistes i homosexuals... llàstima que es barallin amb els alemanys, encara que Alemanya ja no sigui el que era, això de que el governi una dona... Ara, el que més li agrada és que siguin dos germans, ai, si ell hagués tingut un germà bessó...

- El Rei ha contractat un equatoriano, en Walter Alfonso, perquè el substitueixi durant les vanaces, per escàndol dels prínceps que, naturalment, prefeririren que el rei abdiqués.

- ZP li diu a Montilla que si el Constitucional tomba el sistema de finançament del nou Estatut, ho té magre, així que a Castells no li ha quedat altre remei que buscar un pla B brillant: convertir el 012 en una línia calenta. Veiem la primera treballadora, la Consellera Tura, atenent una trucada "oh sí, vull ser la teva Consellera, engarjola'm, oh sí". Carod i Nadal també atenen trucades, cadascú amb el seu estil, i fins al President no se li cauen els anells per atendre el telèfon: "vols que et faci unes cabòries?". La perla final la posa Duran, a l'altre banda del fil telefònic "diga'm ministre".

- Carod està acabant d'escriure un discurs: "I vet aquí un gat, vet aquí un gos, ves a la merda Joan Puigcercós"


EL MILLOR

- Papatanisme generalitzat: Hereu, Carod, Puigcercós, Mas, Maragall, tooooots tenen algun record personal amb Woody Allen. Qui s'emporta el triomf és el President Maragall, of course, que té enregistrada una prova per a la seva pel·lícula "Desmuntant la Sagrada Família". Els títols de crèdit són immediatament reconeixibles, i al llista de patrocinadors, eterna. Les diferents escenes són taaaaan Woody Allen!. Veiem Hereu al divan, desdibuixat, Maragall semi transparent i el psiquiatre és Montilla! També Carod, Mas, Puigcercós i Duran compartint copes i fiblades... la prova de tots plegats fracassa estrepitosament per l'inesgotable ego dels personatges.... Woody Allen desmunta el gag, talleu, no és bona!


EL PITJOR

- Que els Mossos em fregeixin una gateta amb una espècie de bazooka i apallissin una iaia, on s'és vist!


KA FORT

- Mateu Prados informa que la Generalitat comença una campanya contra l'abandonament a les benzineres. Aquest any, a més de gossos i avis també s'ha trobat abandonat a... Duran i Lleida. "Sembla que als matrimonis no hi ha prou UNIÓ i els matrimonis no DURAN"


LA NOVETAT

- El debut de la Ministra Chacón "que guai, traballaré amb el Jóse". Jo ja m'he encarregat a la papereria una carpeta com la seva, plena de fotos del Jóse, com si fossin adhesius del Superpop [encara surt, el Superpop?]


SURREALISTA

- "Si als EUA tenen Al Gore, a Hispània tenim El Clos", protagonista del documental "Una veritat poc còmoda". Per exemple, si a Barcelona pugés el nivell del mar s'emportaria l'edifici del Fòrum! Passarà a la història del surrealisme el Coitòmetre, l'últim invent sortit de la factoria Clos per mesurar l'energia que es perd en cada.... bé, s'ho imagineu, oi?


EL MONÒLEG DEL PRESIDENT MARAGALL

- Catalans, aquest monòleg d'avui serà diferent i no farà riure. I algú dirà, diferent de què? si els altres tampoc feien riure. He, heee, que cabroon. És un moment trist perquè és el darrer programa de Polònia. Tot té un final. Però s'acaba la temporada, eh, que al setembre torna. No ha estat una temporada fàcil. Ara fa un any la gent deia, com s'ho faran al Polònia sense el Maragall, que donava tant de joc? Doncs mira, el Montilla també ha donat molt de joc. I ara que pringui ell. He, heee, que cabrón. Hi ha hagut moltes novetats aquest any: el Mateu Prados, el Portabella, l'Hereu, la Rahola, el Cuní (prou, prou, prou, el cabrón del Novell el clava). Es veu que el nano aquest, el Novell, anava per periodista seriós fins que un dia se li'n va anar l'olla i buenu, malament no ho fa. [Soler l'interromp per anunciar el programa de la setmana que ve i plegats entonen un sentit] Visca Catalunya!


ostres i un...


AVANÇAMENT DE TEMPORADA

- ZP menjant-se 50 ous durs tal i com va prometre si no feia el traspàs de Rodalies
- Arribada de l'AVE a Barcelona, aguantarà la Sagrada Família?
- El President Montilla, l'últim fitxatge del Barça, amb el núm. 9 i el nom artístic de Cabòries
- M. de la PP Janer disposada a enfonsar el Madrid
- El divorci dels prínceps i el repartiment de béns i comunitats autònomes
- El retorn de Lluís Llach.... com a acompanyant de les Spice girls i un nou nom, l'Spice cumba: "Diga'm el que vols, diga'm diga'm el que vols" [sortirà en Politono? vaaaaa]

i un... AVANÇAMENT DE LA SETMANA QUE VE

MARAGALL vs. MARAGALL (Queco vs. Pasqual)

aghhhhhhhhhhh

Talleu, és bona!

Perles del Polònia 39 (5/07/2007)

Estimats Poloniaddictes,

On era el meu Soler?

I, d'això... una pregunta.... pq tots els personatges que fa el Bruno Oro es fan petonets a si mateixos???


LES PERLES (per ordre d'aparició)

- Rajoy al Congrés: "El PP será responsable y no hablará sobre.... lo que tengo apuntado en esta carpETA, así que no monte una patalETA, como si le hubieran robado la biciclETA, a ver si esta gran nación no se va a hacer puñETAs"

- A la seu d'ERC, Puigcercós demana un reconeixement per la figura de Carod, sembla que el vol enterrar abans de mort, però Carod es defensa "ei, que sóc aquíiiiiii". Ah, ara és Carretero qui demana l'homentage per Puigcercós ;)

- Franco: "Ataviado con el bonete de obispo quiero rendir sentido homenaje a la Conferencia Episcopal por su cruzada contra el gobierno rojo. Estoy de acuerdo con su lucha contra la Educación para la Ciudadanía, a quién se le ocurre enseñar derechos humanos, qué viene luego aplicarlos??? Claro, si en su momento aceptaron la Formación del Espíritu Nacional, cómo van aceptar ahora ésto?"

- Un usuari de Renfe entusiasmat amb el retorn dels bitllets pels endarreriments.... diu que amb els bitllets s'està empaperant l'habitació...

- Un Portabella molt demanegat es fa el desmenjat davant Hereu, que li demana el seu suport. Sembla que Trias també li demana el suport per anar contra Hereu i tant un com l'altre l'amenacen amb carregar-se els seus estimats animalons del Zoo.

- Els 10 manaments de la carretera. El Papa fent de profe d'autoescola (com que es veu que en falten...) Alguns senyals curiosos: el de "Farruquiti suelti", el de "Opus Dei" (obres)...

- Cuní + Rahola: La pregunta del dia és "Quin signe, del Zodiac, ets?... El convidat d'avui és el sr. Carod-Rovira. Ens el presentarà la Pilar, que el coneix de quan van coincidir, ambbós, a ERC, i d'on ella en va sortir com una pilota de pinball, rebotada". El mal rotllo és palès d'immediat. La Rahola li treu unes cartes d'amor!!!! Cuní s'embolica amb unes fotos "robado o posado" i altres disbarats... Prou, prou, prou!

- Mas al Parlament demana un canvi de color al Govern. Literalment. Diu que serà el primer president moreno i que ha fet instal·lar raigs UVA a pertot.

- Ferran Adrià retornat de Kassel: "El Picasso de la cuina mundial". Ara el veiem disfressat, pròpiament, de Picasso de samarreta de ratlles, treballant sobre una llenç de pasta de full i pintant la seva musa Ruscalleda.


EL MILLOR

- Puigcercós i Carod amb el projecte Desconnexió d'Espanya. Sembla que dirigeixen l'operació des d'una central elèctrica o un satèl·lit... Després d'una petita explosió, au, Catalunya s'independitza físicament d'Espanya. Carod: "Home, Joan, jo em pensava que això de desconnectar-nos era una metàfora". Puigcercós: "Que sóc de Ripoll, jo, i allà no estem per metàfores". Catalunya va a la derica i Carod es mareja, sembla que van massa prop de la costa perquè Puigcercós no controla prou el timó i embarrenquem a l'Àfrica. Carod: "Ara sí que no tindrem mai AVE".

EL PITJOR (amb diferència)

- El Déu argentí que canta "Ay, torito, ay torito guapo" des que El Fary és al cel...


SURREALISTA

- La paròdia de l'anunci del Golf i la confusió dels colors... el protagonitza Montilla "potser confundu alguns colors, però no confonc el color del meu Govern, gris, però no gris de gris, sinó de Grease: A gachuu, you make me faberrr"


ARXIU HISTÒRIC

- Intent desesperat perquè Montilla rigui per la foto del cartell electoral. Sembla que l'últim recurs és que la Manuela faci de Lina Morgan... al final, el que fa riure a Montilla és pensar que la persona amb ganxu que li farà de número 2 és la Consellera Tura.


LA PICADA D'ULLET

- ZP al Congrés: "Señorías, ruego su atención (sobre todo a los diputados catalanes), porque voy a decir una frase que comienza por APOYARÉ! (remor de fons)... No, no, tranquilos, que esta vez va en serio." (es referia al traspàs de Rodalies i als 2.500 leurus promesos per fill/a)


EL MONÒLEG DEL PRESIDENT MARAGALL

- Catalans, estic cremat, però no de treballar (bé, hi ha això del Parit Demòcrata Europeu, però vaja), no, no, estic cremat del sol [tot vermeeeell]. Tins la pell com la militància d'Esquerra Republicana, molt irritada. Jo em poso factor 55, perquè sóc molt blanquet, i em faig dues capes, com els pintors, he heeee. Ei, que em fa mal, eh. El meu net em va buidar la crema solar i m'hi va posar allioli per fer la gràcia. Va ser arribar a la piscina i fotre el camp tothom. Jo em pensava que la gent em tenia mania, però la Diana em va dir que la colònia que porto és massa forta. Ah i Visca Catalunya!

Talleu, és bona!

Perles del Polònia 38 (28/06/2007)

Estimats Poloniaddictes,


Felicitats a tots els Peres i Paus i a la Terribles (de debò), que ahir en va fer 1.000!


LES PERLES
(per ordre d'aparició)

- Roda de premsa conjunta de Puigcercós i Castells sobre política econòmica. A Castells no se l'entén de res (balança fiscal, inputs inversors, expectatives, know-how...) així que Puigcercós el tradueix: que si volem un aeroport com Déu mana, que si l'Estatut se l'estan passant pel forru...

- ZP vs. Acebes simulant un combat de videojoc. Talante killer Sociata power contra Àcid bòric Santa Úrsula atac.

- L'Ajuntament freak de Cardapolls. L'alcalde socialista rep la visita del President Montilla i li explica que el seu és un tetrapartit. Integrants: l'alcalde + el líder del Partit d'Imitadors d'Elvis (ell mateix), el Grup d'Unitat Chewacka (ell mateix), Plataformas por Catalunya (una drag-queen) i el Partit Seriós de Catalunya (un pallasso) tots ells abillats per l'ocasió.

- Franco: "Cuando vuelva a invadir Barcelona, lo haré por San Juan, así con los petardos no me oyen, la gente baila al ritmo de la Boooooomba, consumen coca a espuertas, y hacen hogueras en homenaje a la Inquisición"

- De la Vega: "Cuanto peor nos van las cosas, más expectativas de voto tenemos!" Aquesta afirmació dóna idees a ZP i agafa el telèfon: "Oye, Joan, te verías de Vicepresidente?"


EL MILLOR

- Polònia en anglès!!! Maragall (Ernest) continua entusiasmat amb el model educatiu de Finlàndia i insisteix en la "TV in original version". Per això, ara tots parlen en anglès (en catinglish, més aviat). Alguns exemples: Justa la fusta està subtitulat com Equiliquá, I have a trip és Tinc un tripi... El millor, Puigcercós acomiadant-se de Carod: "You fots el camp? What a pity, diguem-ne... I per quants many months?"


EL PITJOR

- Documentos TV. Iván i Arcadi buscant castellanoparlants desesperadament a Catalunya. Han trobat un exemplar i l'han sedat. Encara se l'entenen unes paraules: "Petimetre, paupérrimo, a la sazón..."


SURREALISTA

- El repte Terribas, l'entrevista del futur a Felip VII, rei d'Espanya el 2097, és fill de Leonor I i Cristian Urdaci. "Catalunya seguirà igual, en una àrea temàtica de Port Aventura". La disfressa de Felip VII no és surrealista sinó directament ridícula.


KA FORT

- L'arribada d'una transferència, una, des de Madrid, ànima el cotarro al Consell de Govern... Montilla obra el sobre: "És sobre els aeroports. A partir d'ara la Generalitat podrà exigir que les bosses per bomitar (sic) estiguin en català: BOMITEU AQUÍ, ÀDHUC"


ARXIU HISTÒRIC

- Manuela i Montilla comencen a renovar els mobles del despatx presidencial (ull, abans que Maragall anuncii que no s'hi torna a presentar, eh) davant la sorpresa de Maragall "Què feu?" "És per la foguera de Sant Joan". La Manuela per distreure'l li ensenya a ballar sevillanes: "Gafo la poma, la menjo i la tiro! Gafo la poma, la menjo i la tiro!"


LA PICADA D'ULLET

- M. PPau... sembla que Déu no l'ha cridat pels camins de la política. Els ànims al PP han quedat "per terra", i tant a la inauguració d'una biblioteca balear, com signant exemplars del seu últim llibre, els edificis també queden, literalment, per terra.


LA CANÇÓ (poseu-hi música: Tens un amic en mi, de la pel·li Toy story)

[Mas] Tens un amic en mi
[Duran] Què dius, no m'ho crec
[Mas] Tens un amic en mi
[Duran] Sol estaria molt millor
[Mas] Què faria jo sense els d'Unió
[Duran] És interés
[Mas] No, que és convicció
[Mas] Tens un amic en mi
[Mas + Duran] Tens un amic en mi

[Carod] Tens un amic en mi
[Puigcercós] Tens un amic en mi
[Carod] Com li agrada treure pit
[Puigcercós] Ni se n'adona i li estic fent el llit
[Piqué] Amb tu manant, res va bé a Madrid
[Acebes] ¿Cómo?
[Piqué] Que hay un amigo en mi
[Acebes + Piqué] ¡Hay un amigo en mi!

[Montilla] Tens un amic en mi
[Montilla] Però ja n'hi ha prou de banalitzar
[Montilla] Poseu-vos firmes a treballar
[Rahola] Bon dia Josep
[Cuní] Bon dia a tu Pilar
[Rahola + Cuní] Tens un amic en mi

[Cuní] Prou, prou, prou, prou! Ja n'hi ha prou de tanta hipocresia
[Rahola] Home, Josep, que ho deia seriosament!


HOMENATGE TERRIBAS (EL MILLOR DE 1000, PER QUÈ?)

- Imatges captades per un videoaficionat de la seu de CiU. Duran i Mas discuteixen acaloradament (casualment, davant la finestra, com allò de l'edifici Windsor de Madrid). Duran estira dels cabells a Mas i oh, resulta que el tupè és fals i porta perruca! Mas s'emprenya encara més i tira Duran daltabaix de la finestra.

- Puigcercós intenta fer-nos creure que és el Carod, amb-sense bigoti, amb una corona d'espines al cap i intentant parlar amb la rrr, però no cola ni que intenti aixecar la Terribas d'anxeneta.

- La Terribas: "Connectem amb la Biblioteca de Sentmenat on s'havia de fer un acte chupi-guai. Chupi-guai? Ja deia jo que aquest becari era massa jove..." Gemma Ruiz parla a través de cartellets per no fer soroll. La Terribas es queixa a Soler que sempre la fa semblar agressiva... tot això amb les cadenes a la mà amb les que pensa rebre Tomàs Molina, és clar.

- Terribles entrevista alhora a Montserrat Tura, Lluís Llach i Carmen Sevilla!!!! Ella llença la pregunta i au, cada un a la seva bola... el kaos està servit.

Per mi ha faltat el més millor, el de l'entrevista interminable amb el Conseller Nadal ;)


EL MONÒLEG DEL PRESIDENT MARAGALL

- Catalans, avui us parlaré d'Europa... un moment! No canvieu de canal, seré breu. És que cada vegada que surt algú a la tele parlant del futur d'Europa la gent s'adorm. És com dir Flex zzzzzzz He heee, és broma. Jo volia parlar d'aquesta normativa que diu que els nens no podran tirar petards. A veure. Això va en contra de la nostra tradició de tirar petards per Sant Joan, o quan el Barça guanya algun títol.... bé aquesta tradició s'està perdent perquè ara els petards estan al camp. He heee, que cabrón. El tema és que els europeus volen que ens adaptem al que fan ells. Molt maco. I com hem de celebrar Sant Joan? Caçant guineus com els anglesos? Suïcidant-nos com els finlandesos? Perquè es comença prohibint els petards i s'acaba prohibint aparcar en doble fila. Això d'Europa és important, i hi hem de creure malgrat les contradiccions. Per això quan jo crei el Partit Demòcrata Europeu (mega badall) seguiré treballant per aconseguir una síntesi entre la identitat comuna i la identitat de l'Europa de les nacionzzzzzzzzzzzzzz Visca Catalunya!

Talleu, és bona! Cut, it's good!

Perles del Polònia 36 (21/06/2007)

Estimats Poloniaddictes,


Avui ha sigut fluixet, no hi ha ni millor, ni pitjor, nois, així que bona revetlla i entrada d'estiu a tots. Sigueu bons. O no.


LES PERLES (per ordre d'aparició)

- Franco: "Han visto las imágenes de los Mozos de Escuadra maltratando detenidos? Sólo han pegado a 2 personas? Es eso una comisaría o un convento de carmelitas? Mis policías en 2 días hubieran hecho mucho más!! Y lo del punzón? Pero si ahora resulta que le han redondeado la punta y que el agredido se recupera enseguida?.... y encima el jefe de los policías es comunista.... cuando se lo diga a Stalin!"

- "Quines possibilitats tinc de ser president?" És Mas als seus companys del club de petanca ;). Duran l'interromp per interpretar una nova escena de mal rotllo perquè Mas ninguneja Mas als cartells electorals. Quin avorrrrriment.

- Roda de premsa de Woody Allen per explicar la seva pel·lícula: Va sobre una parella que porten junts 20 anys i tot el dia es barallen. Ara es diuen Mas i Duran, en comptes de Javier Bardem i Penélope Cruz. La pel·lícula es diu "Desmontando a CiU".

- Carod encarrega una pintada al carrer contra les forces d'ocupació per demostrar als de la CUP que encara no s'han acabat d'apalancar. El que falla és que els Mossos no el volen detenir tal i com li encantaria a Carod.

- La càmara oculta de la Comissaria de Les Corts mostra un mosso fent un massatge al detingut... oh, és un vídeo que es va repetint. La càmara secreta de debò mostra el veritable l'atonyinament preventiu. El pobre Saura té problemes de desdoblament de personalitat: violència <-> bon rotllo, repressió <-> seguretat...

- Acebes i Rajoy a Gènova. Acebes ve de Barcelona de dinar amb Mas i Duran, suposadament, per camelar-los, però és clar, parlem d'Acebes: acudits dolents, poesia d'Albert Pla i anècdotes inapropiades. Mas vol marxar però Duran encara té una pregunta: "Qué hay de lo mío?"

- Cuní + Rahola: Creieu que Catalunya s'ha convertit en un lloc insegur? Bon dia Josep, Bon dia Pilar (bucle). Per demostrar la tesi matins.si, primer roben la càmara 1, després desapareix la Rahola i al final: "Ara m'han manllevat els pantalons." M'encaaanta com mou les mans i arrossssega les errrrres.

- L'inspector d'hisenda es presenta al Vaticà perquè es veu que en els darrers dos anys el Papa no ha fet la declaració: "Se me ha anato il santo al cello." Quins collons. L'inspector s'ofereix a fer-li amb el programa PADRE, bé, en el seu cas, amb el programa Santo PADRE.


SURREALISTA

- De la Vega i Clos junts en una roda de premsa presentant l'efígie de Clara Campoamor a les monedes.


KA FORT

- Hereu a la Sagrada Família ja ha trobat com evitar que el monument prengui mal: un, traslladant la Sagrada Família a l'explanada del Fòrum mentre durin les obres; i dos, posant a Quim Nadal a començar a perforar el túel. El Conseller, pic en mà, acaba provocant un daltabaix (literalment). Un periodista li pregunta, quan creu acabarà? El Conseller impertèrrit afirma que al 2037 "però tranquils que encara no haurà arribat l'AVE"


LA IMATGE DE LA SETMANA

- Rajoy i Acebes fent tai-chi amb la música de l'himne espanyol.


ARXIU HISTÒRIC

- Piqué de visita a la COPE convenientment guiat per Acebes. Losantos es llepa els dits davant "el cómplice miserable de la desmembración de España" que ha fracassat al referèndum de l'Estatut "por culpa de tu política errática y complaciente con Roviretxe". I fa una por quan emula als protagonistes de "V" amb ratolí inclòs...


LA NOVETAT

- El Convidat 103 a la Fira de Frankfurt és.... José Tomás! I direu, els toros Cultura Catalana? El torero es justifica: "El Sr. Carod Rovira me pidió que le echara un capote. Va por ustedes!"


LA PICADA D'ULLET

- Que en aquestes alçades, el President Maragall pregunti a Toni Soler com sap què fa riure... fer caure la gent, el pallasso llest i el pallasso tonto, treure figures de la política en actituds impròpies.


ELS ACUDITS DE MATEU PRADOS

- Risc de trencament entre Unió i Convergència i molta activitat als despatxos: "Leri, leri, leri, Duran al Ministeri"

- Qui va pujar a la Cibeles per posar-li la bufanda va ser el veritable responsable de la victòria blanca: Ronaldinho!


EL MONÒLEG DEL PRESIDENT MARAGALL

- Catalans, no sé si us n'heu adonat però durant tot el programa no hem parlat del Barça de les cinc copes... no confondre amb el Barça del Kubala. Em referixo a l'actual, al Barça de les cinc copes... perdudes (la Lliga, la Copa d'Europa, la Copa del Rei, la Supercopa, i la Copa Toyota). Com per quedar amb un jugador del Barça per anar de copes He, heeee, que cabrooon. De totes formes, el Barça s'assembla molt al meu Govern. Ronaldinho, Eto'o i Messi. Tres, eh! Tripartit. Igualet, igualet al meu Govern. Jo per descomptat era el Ronaldinho, imprevisible. El Carod era l'Eto'o, incisiu. I el Saura com el Messi, que comença la jugada per l'esquerra i es va decantant cap el centre. I com va acabar la història? Doncs que el Montilla va substituir al Ronaldinho, o sigui a mi. Què vol dir això? Que el Barça substituirà a Ronaldinho pe run Montilla. Ronaldinho anirà al Milan i a canvi vindrà algú que s'assembli a Montilla... el Maxi López. He, heeee, que cabrooon. Ui, que comença Via Laietana... Visca Catalunya!

Talleu, és bona!

Perles del Polònia 36 (15/06/2007)

Estimats Poloniaddictes,


LES PERLES (per ordre d'aparició)

- La Consellera Tura al Parlament parla sobre la situació al Departament d'Interior: "La situació és intolerable... quan jo era Consellera això no passava! Els Mossos no donaven mai problemes." Però una parella de Mossos l'interromp i se la vol endur a Comissaria... "Què feu? Però si sóc jo, la Montsita!"

- ZP va a veure al Rei a la Zarzuela per explicar-li la situació amb ETA i aquest el rep en bata [s'ha copiat del President Maragall?]. Total, no serveix de gaire perquè tots dos ja saben què diran. I si canvien de tema, posem per cas, l'ampliació de Marivent, passa el mateix.

- Franco: "Qué les parece mi nuevo look?" [nogensmenys que unes sabates de lluentons i plataformes] Diu que se les ha posat expressament perquè són Plataformas por Cataluña, per celebrar els resultats, ja m'enteneu. "Por fin un partido de orden, que se preocupa de la gente normal. Desde Vich y por la Reconquista. Sí, yo le conozco bien... Yo le he enseñado a Anglada todo lo que sabe."

- Mayol i Hereu negociant el cartipàs [m'encanta aquesta paraula]. La Mayol de dol s'acaba tirant pel balcó, no us dic més...

- Ja estava tardant la reacció.... per fi roda de premsa de la M. de la PPau Janer. La seva decisió és ferma, se'n va a les Canàries a veure si té més sort amb Coalición Canaria.

- Un nou vídeo dels Mossos en un interrogatori. És Saura disfressat que intenta provocar-los però no hi ha manera.... fins que aquest es treu la disfressa i llavors, ja com a Conseller, sí que l'atunyinen! I a qui demana ajuda Saura? A la seva Imma i a la Guàrdia Civil. Boníssim!


EL MILLOR

- Especial de "Factor X" per trobar la lletra de l'himne espanyol [es veu que allò de la setmana passada no va agradar]. El jurat, el trio calavera: Zaplana, Rajoy i Acebes. El càsting [càstig, segons com]:
Lluís Llach: "Quan surts a fer el viatge cap a Itaca..." o bé "Cuando sales a hacer el viaje hacia Itaca..."
Piqué: "Viva España, una nación centrada..."
La cançó de l'estiu: "Ponte el cinturón"

Els definitius, Els Pets: "Ai Ramona, Espanya m'esborrona, i veure aquests d'aquí, collons si em fa patiiiir. Ves qui diria, que avui fa bon dia, que el sol insolent, il·lumina la geeeeent"

Va, com que el disc m'ha agradat els perdono la "promo" i perquè se n'han fotut d'ells mateixos amb gràcia.


EL PITJOR

- Spiderman-Zaplana intenta desconnectar l'emissió de TV3 al seu "solar, quiero decir territorio".


SURREALISTA

- La Ruscalleda cantant "Oh mio bambino, caro" per fer que plogui i l'esferificació de llimona que ha creat l'Adrià, esdevingui granissat. Sembla que triomfa més l'"Oh sole mio" del propi Ferran: "La pluja àcida és boníssima". I diu que a més a més de granissat cau calamarsa (a la romana). No puc, no puc...


KA FORT

- Diàleg perlat: Soler al Rei: "Anem malament de temps perquè encara hem de gravar el monòleg de Maragall." El Rei: "Però que no es posa davant del micròfon i diu el primer que li passa el cap?". Soler: "No, això és el Maragall de veritat, el nostre porta guió."


ARXIU HISTÒRIC

- Maragall escrivint el seu bloc: "No hi ha volta de full, me'n vaig! Però no deixo de preguntar-me què hagués passat si m'hagués volgut tornar a presentar..." La imaginació del President vola cap el faristol on és a punt d'anunciar la seva decisió però, oh, Montilla li talla el micro, intenta despistar imitant el Julio Iglesias i fa servir el trepant eixordidor en un mix entre Pepe Gotera i Otilio i Miliki.


LA NOVETAT

- Isidre Fainé, nou President de la Caixa. Montilla i Castells el van a veure, més aviat cagats de por.... i després d'esperar-se una bona estona els concedeix 10 minuts. Caram! El tema no és si els pot rebaixar peatges, ni parlar-ne! Són més aviat les dificultats per triar els regals dels Punts Estrella...

- Condoleeza Rice s'entrevista amb ZP i de la Vega. ZP li pregunta si ha "probado nuestros caldos" i ella li diu "que sí que le va a poner a él a caldo por malo". Les respostes comencen a semblar-se sospitosament al famós discurs d'Aznar sobre "a mi nadie me tiene que decir... bla bla bla" i a ZP no se li escapa què ha passat. Aznar li ha fotut el lloc al traductor i és qui parla per boca de Rice!


LA PICADA D'ULLET

- Soler acusant els falsos Hereu i Mayol de "banalitzar la política" ;)


ELS ACUDITS DE MATEU PRADOS

- Aquest cap de setmana actuen al Sonar els controladors de l'aeroport del Prat, són especialistes en tenir les pistes plenes.


EL MONÒLEG DEL PRESIDENT MARAGALL

- Catalans, tres coses. Primera, ja no sóc President del PSC. L'altre dia vaig renunciar-hi en una reunió. Molt freda la cosa, la veritat. Jo em pensava que retirarien la samarreta, amb el 92, que la penjarien del sostre i sonaria el We are the champions. Però res, una encaixada de mans, l'"Hora dels adéus" i, de regal, una tassa de cafè [de les del Forges, al menys]. Mira que cutres els sociates. I ara que ja no sóc President de res, la Diana ja no és Primera Dama de res. Ei, que per mi ella sempre serà i és la primera, més ben dit, l'única. Crec que serà un cop dur per ella, després de tants anys sent Primera Dama d'alguna cosa. Per això he pensat que tindré un detallet i li regalaré... una tassa de cafè.... he heeee, que cabroooon. Yo no soy tonto, que deia aquell. Ah, i tercera cosa. Aquests dies que tinc menys feina, miro molt la tele. Però què és la tele? Allò que fan entre un anunci del Rafa Nadal i un del Fernando Alonso. A mi m'agradaria ser com el Rafa Nadal, tot suat, i amb aquell braç. Us proposo una cosa, mireu entre el Polònia i el Via Augusta quants anuncis del Nadal i/o de l'Alonso surten, flipareu. I dit això, i a la de tres, visca Catalunya!

Talleu, és bona!

Perles del Polònia 35 (7/06/2007)

Estimats Poloniaddictes,


LES PERLES (per ordre d'aparició)

- Els aduladors de Mas no són assessors a l'ús, sinó ex alts càrrecs de l'Ajuntament de Tarragona.

- La Consellera Tura entusiasmada amb el triomf municipal "som els putus amus", però el President Montilla està preocupat perquè "hem perdut 200.000 votus, que són muchus, i també han baixat els militants" així que hi ha problemes per cobrir els càrrecs. A la Diputació de Barcelona diu que ho ha solucionat provisionalment "són bons romanesos, i bons funcionaris", i a la Paeria hi ha uns dummies sobrants de la SEAT! La solució està.... en els ex alts càrrecs de Tarragona??? En el President Maragall per cobrir el Consell Comarcal del Garraf???

- Els Saura surten a sopar. En Xuan torna a tenir una cosa a dir que no sap com plantejar i s'estableix un autèntic diàleg per a besugs: "Imma, no pots repetir" "Sí que puc, tinc gana!" "Però és que hem d'obrir un període de reflexió" "Doncs jo ho tinc tot reflexionat, jo vull estar amb tu" "Però és que hi ha altres persones implicades" "Una altra dona?" El gag culmina amb el mític orgasme fingit de "Quan en Harry va trobar la Sally".

- El repte Terribas, l'entrevista a l'inrevés. A partir de les respostes de Rajoy, ha d'encertar la pregunta corresponent. I és clar, les encerta tooootes excepte.... la preocupació per un tema vergonyós i dolorós. No, no és la situació de De Juana, sinó les seves morenes. Ohhhhhh.

- El Papa-Rocky es prepara durament per aguantar la confessió de.... Acebes. "Yo soy un buen cristiano de Àvila pero resulta que un buen 11 de marzo.... bla bla bla.... ha sido ETA.... bla bla bla...."

- Delirant la confusió del Ministre Clos entre la línia ADSL i la de LSD. Sembla que a ZP no li fa res el canvi...

- Es reforcen les mesures de seguretat al despatx de Rajoy amb un vidre antibales. I com se'n comprova l'eficàcia? Comunicant a Acebes que ell no serà el núm. 2 sinó Gallardón.


EL MILLOR

- Cuní&Rahola. Rahola versus "una nodrida rrrepresentació" de votants de Plataforma per Catalunya. Extraordinari. És que no és un gag inventat, és que és una autèntica reproducció del que va passar!!! Inoblidable la Rahola i el Cuní embogit cridant "Prou! Prou! Aquí quan jo dic prou és prou!" Publicitat, per favor! "Voleu que rebenti el decorat? Matins.si, matins.no!


EL PITJOR

- ZP vomitant cada cop que sent les paraules "Sebastián" o "Madrid".


KA FORT

- Carod-Rovira esperant que toquin les 8 per plegar.... poca fenya, no? O és que la fenya no passa pel seu despatx? I a sobre, Portabella li ha robat la corona d'espines ;)


ARXIU HISTÒRIC (Operación Bikini)

- Teletienda: El règim de Franco! "Qué pasa con esos kilos de más que arruinan nuestra imagen racial española? El régimen de Franco sólo requiere disciplina y mano dura... se basa en una sola idea: PROHIBIDO! Practica el régimen de Franco y podrás pasar el verano cara al sol. El régimen de Franco, para tener mejor facha".


LA NOVETAT

- El President Benach com a hostessa d'avió al Parlament.


LA PICADA D'ULLET

- Carod a Maragall: "Pasqual, has sentit això de que ETA ha trencat la treva? Però tu tranquil, ara mateix me'n vaig a Perpinyà i ho soluciono"


LA IMATGE DEL DIA

- Sens dubte, el Ministre Clos disfressat de "chulapo" madrileny.


LA CANÇÓ (perdó, l'himne espanyol)

[MONTILLA] Àdhuc, Espanya
[CAROD] on Catalunya aporta
[MAS] el 18 per cent
[DURAN] del producte interior bruuut.
[MARAGALL] I als Jocs Olímpics
[PORTABELLA] qui guanya més medalles
[CAROD] són els catalans
[CUNÍ] Que no poden triar
la selecció on volen jugaaaaar.
[RAHOLA] En conclusió
[MONTILLA] si no fos per nosaltres
[CAROD] I el nostre esforç fiscal
[MAS] Espanya estaria fatal.


EL MONÒLEG DEL PRESIDENT MARAGALL

- Catalans, ja he plegat....Calla, calla, que he de ser fidel als meus principis i tornar a començar... Europeus, ara sí (és que vaig de líder europeu), ja he plegat del capdavant del Partit dels Socialistes de Catalunya. És per això que tinc la mà embenada. I algun graciós dirà que en això de marxar a la francesa hi tinc la mà trencada. Però no. Tampoc és que me l'hagi enganxada amb la tapa del wàter, perquè no la baixo mai, he heee, que cabrón. Resulta que tinc una tendinitis de tant fer adéu Adióooos, qué làstima però adióssss, de tant estrényer la mà per acomiadar-me, i sobretot de tant escriure cartes. Vaig escriure una carta als meus amics, segur que la vau llegir a La Vanguardia. He escrit una carta al Carod que sortirà al Punt. He escrit una carta al Saura i la Mayol, que sortirà al National Geographic. A qui més? Ah, sí. He escrit una carta al Prodi, que surt al Corriere de la sera. Una al Josu Jon Imaz que surt al Gara. Una a l'Artur Mas que surt al Man, i una carta a l'Ibarra que publicaré als prospectes de les medicines. Ah, sí, i una al Zapatero, que li he donat al Sebastián perquè li doni. He, he, què cabróooon. Però crec que no li arribarà mai. Total, tornant a la mà, que el metge m'ha dit que he d'estar 15 dies de repòs. I estic per dir-li al Montilla que em deixi estar de President. Descans assegurat. He, heeee. Per sort tinc una secretària i li puc dictar les cartes. Mira, vaig a escriure'n més, ara m'ha agafat el gustillu. Europeus, visca Catalunya!

Talleu, és bona!

Perles del Polònia 34 (31/05/2007)

Estimats Poloniaddictes,


Polònia express, Perles express (aquesta reducció de jornada no tindrà a veure amb la crítica velada del President Montilla, oink??)


LES PERLES (per ordre d'aparició)

- Roda de premsa conjunta, vull dir, simultània de Rajoy i ZP. El discurs és pràcticament calcat, totos dos han guanyat. Què estrany, no?

- Xavi Trias esperant els resultats electorals, diumenge al vespre. Després dels sondejos desfavorables, Mas i Duran sembla que li fan costat però... li han preparat una festa sorpresa, amb les mòmies de cadàvers convergents amagats al soterrani: Roca, Molins, Cullell... Ell també és carn de sac però una oportuna trucada del Madí comunicant els 12 regidors obtinguts per Trias el salva del seu destí! Per allò de la derrrrota amb rrrregust de victòrrrria...

- Jordi Hereu en el seu primer dia a l'Ajuntament va com una moto. Els assessors no acaben de veure clar això de les Noves idees. Diuen que l'última que van tenir, la del Fòrum, per poc no els costa la cadira. La realitat s'imposa, i demà ja és divendres, i és l'hora del cafè... i mentre escric tot això els assessors ja han picat sola.

- PSC + Barça + Caixa = Futbol Club Socialista de Pensions. Amb el nou carnet, els ciutadans es podran treure diners del compte corrent, veure partits del Barça i aconseguir punts estrella per la guarderia o els transports.


EL MILLOR

- El President Montilla se sent "crescut" amb els resultats electorals, així que el veiem... on, sinó?... a Catalunya en miniatura cridant "Catalunya és meva": Rodalies, TV 3, Montserrat... llàstima que ensopega amb el monestir de Sant Cugat! L'únic que vol prendre-li el control és l'ombra de ZP: "Cuidado, que Catalunya es el único juguete que nos queda". Tota Catalunya és dels socialistes.... tota? Nooo, un petit llogarret sobreviu al seu poder, i Masterix i Durobelix amb la seva pòcima de Rom Pujol en són els seus pobladors.


EL PITJOR

- Per moooooolts motius, Puigcercós encuirat castigant Portabella capgirat pels seus mals resultats.


KA FORT

- Festa a cal PP de Catalunya. Piqué intenta vendre a Rajoy la meravella dels seus resultats: "El feudo de Llavaneres peligra, pero en Badalona...". La xerinola l'encapçala Fernández Díaz que ha convidat un munt d'immigrants llatinoamericans a la festa: "Sin vosotros, la gente no nos habría votado".


EL MONÒLEG DEL PRESIDENT MARAGALL

- Catalans, aquest diumenge vàrem viure el que s'anomena la Festa de la Democràcia. Ui sí, quina festassa, quin guateque. Doncs que la festa no es pot dir que fos un èxit, perquè aviam, si monto una festa i més de la mitat de la gent no ve, potser que m'ho faci mirar... De fet, una vegada ja em va passar, quan vaig fer 20 anys. Els amics van venir gairebé tots, però vaig convidar l'equip femení de voleibol de la Facultat i es van abstenir totes. Des d'aleshores que li tinc mania al voleibol. El pitjor és que es va espatllar el comediscos. No sabeu què era? Un tocadiscos molt cutre que... tampoc no sabeu que és un tocadiscos? Un aparell per escoltar els discos dels d'abans. Hi ficaves el single a dintre.... tampoc sabeu què és un single? És un discu petitet amb una cançó a cada cara. I perquè l'ambient no decaigués em vaig passar tota l'estona cantant cançons del Duo Dinámico: Quisiera ser el nuevo President! Jo, amb 20 anys, clenxinat i amb acné, i sobre una cadira. Quina vergonya, per favor. Després, com que la gent s'avorria els vaig dir de fer carreres de sacs, després vam jugar a futbol, i la lucha-libre, i a llençar pedres al pati. I al final vaig pensar, osti, podríem muntar uns Jocs Olímpics, tu! Aleshores els pocs amics que quedaven se'n van riure i van marxar. Total, un desastre de festa. Ah, ja està això? Visca Catalunya!

Talleu, és bona! (i curta)

Perles del Polònia 33 (24/05/2007)

Estimats Poloniaddictes,


Cuní i Rahola still missing però ahir vaig riure mooolt ;)


LES PERLES (per ordre d'aparició)

- El debat dels candidats. Els cinc candidats magníficament caracteritzats i moderats pel Soler. Comença Fernández Díaz (vés a saber perquè) però li passa la paraula a Trias. Soler dóna la paraula a Hereu perquè pugui replicar però... dóna la raó a Trias! Mayol, igual.... alguna cosa no va bé... Tots lloen les propostes de Trias i acaben demanant el vot per ell. La Terribas diria, i per què? Per què en realitat és una brooooooma. És una innocentada i ell hi ha caigut de 4 grapes. "Sabia que m'acabaríeu votant". Hereu el fa tocar de peus a terra: "Com vols guanyar si et deixes perdre el pèl d'aquesta manera?"

- Míting de CiU.... o del PSC? El candidat de CiU va xerrant, però la seva sòcia va negociant per telèfon amb el PSC que li promet la piscina municipal i el seu escó al Parlament així que, voilà, visualització del "jaquetisme". El candidat va canviant el seu look mentre també canvia la tanca electoral rere seu. Tot un descobriment, la pancarta cambiable!

- Making-off del vídeo del PP de Badalona. Director: Josep Piqué. Guionista: Alberto Fernández Díaz. Definitivament, molt espontànies no eren les opinions...

- Rajoy a una agència matrimonial busca nòvia parlamentària espanyola. El candidat ideal sembla ser... Artur Mas. Rajoy no hi està massa conforme: "Búsqueme otro candidato." Senyoreta de l'agència: "Es que es el único que nos queda libre. Si quiere pareja estable, no le queda otra." Rajoy es converteix a l'evidència: "Me encanta el porte de sentido de estado que tiene."

- Franco: "Habrá Fórmula 1 en Valencia si el PP gana las autonómicas. Ya era hora que alguien contara cómo se hacen las elecciones. A mi me encanta Valencia! Quemar gente, las fiestas de moros y cristianos, Salva Ballesta, los hoteles de Benidorm y Marina d'Or (amb cançoneta costumitzada)"

- "Més lluny, haig d'anar més lluny..." Llach ha arribat a Itaca... d'Or. I qui el rep és l'inefable Zaplana que el fa comprar un minipis a la Urbanización Kavafis. "Pero si tu eres Chuis Chac, el cantante separatista! No sabes la de pisos que he vendido a los catalanes gracias a tu canción".

- El Rei s'autocandidata per anar a "Tengo una pregunta para usted". A la pregunta sobre el preu del cafè la seva resposta és única: "Qué significa precio?". ¿Personaje histórico que más le ha cautivado?: "El oso Yogui." ¿Qué pasó en la noche del 23-F?: "Pasapalabra". Fluixet, però m'ha entendrit l'aparició de l'hostessa 1, 2, 3... pel recompte de respostes encertades.

- Mayol i Saura van a votar: "Joaaan, on hi ha la cua de votar? Joaaan, què fas amb la papereta del PSC?". "Imma, carinyu, t'haig de comentar un petit tema... He de votar l'Hereu, li he promès al Montilla. Si no guanyen els socialistes, nosaltres no pillem! L'important és que no perdis la teva cadireta... i tu, no votes?". "No, jo no voto mai, sóc antisistema". Ep, i tot això sense parar de riure cap dels dos.


EL MILLOR

- El moment Tomate de la nit. ZP i de la Vega en roda de premsa per comentar l'assetjament de Sebastian a Gallardón amb el tema de la Montserrat Corulla (que no Carulla, oju). ZP es transforma en Jorge Javier i De la Vega en Carmen Alcaide. Genials!. ZP-Jorge Javier: "Ya te ha presentado Montserrat a sus amigos? Lo digo porque están todos entre rejas".


EL PITJOR

- Propostes per millorar la circulació a Barcelona dels diferents partits: circular tots en ambulància, fer carreteres privades per cadascú... i no segueixo. Malo, malo.


LA PICADA D'ULLET

- Al llit!!!! Trias+Fernández Díaz fent sumes hipotètiques de regidors.... calla, calla... que al llit també hi ha Portabella: "Trias, per què no tries?"


KA FORT

- ZP és el nou presentador de Cambio radical: "Así era Pachi antes de venir al programa: antidemocrático, radical y feo de cojones.... ahora, demos la bienvenida al nuevo etarra... hemos dialogado con él, le hemos dado un aspecto más tolerante, les hemos quitado las enojosas cartucheras, la liposucción no hizo falta porque hizo huelga de hambre, le hemos rebajado el régimen penitenciario y lavado la cara para que pueda presentarse a las elecciones"... però em sembla que no ha acabat de funcionar la cosa, perquè continua portant el passamuntanyes i el discurs no veig jo que hagi canviat gaire tampoc.


LA IMATGE DEL DIA

- La lliga està que crema, tothom pendent del Depor al camp del Madrid i els seus jugadors ja noten el pes de la responsabilitat.... i de les carteres plenes de bitllets que el Photoshop els ha penjat de les mans!


ELS ACUDITS DE MATEU PRADOS

- La campanya és més avorrida que el President Montilla disfressat de musclu.


ARXIU HISTÒRIC (reciclatge de gags, Avui fa 1 any)

- Carod i les bases: Carod i la dona al llit: "Carinyu, fa molts dies que no...", però el pobre Carod no és tan sobiranista com es pensa, i tot ho ha de consultar a les bases del partit: "Companyes i companys, hi ha una proposta en ferm perquè jo foti un clau aquesta nit. Què fem?" Després d'un interessantíssim debat, de cos present de les bases, la votació sembla que acaba en un sí.


EL MONÒLEG DEL PRESIDENT MARAGALL

- Catalans! La campanya de les municipals ja s'acaba. Sí, sí, estàvem en campanya, no ho sabíeu? I s'acaba demà. I després ve el dia més dur, el de la reflexió. On la gent pensa quin candidat ha de votar. Si el que li ha regalat una gorra, un globus o un caramel. Perquè, no ens enganyem, la gent vota a aqui li donen més coses gratis. A la gent se la compra amb regals. Però a qui volen enganyar amb aquests regals? [agafa gorra, globus i pituleta] Què, semblo un ciutadà respectable que ha de decidir el futur de la seva ciutat amb el seu vot. Més aviat en comptes d'anar a votar sembla que vagi d'excursió de final de curs de pàrvuls a Port Aventura. Per què no regalen coses per gent adulta? Una ampolla de cava, una estilogràfica, un rellotge, una nina inflable, un portàtil, GsPeSe, un cotxe... Jo què sé! En fi, reflexioneu, i vosaltres mateixos. Jo ara vaig a menjar-me la piruleta tot mirant el Via Augusta que està molt interessant, i que no m'atabalin. Visca Catalunya! Mira, ja tinc la Creu de Sant Jordi!


Talleu, és bona!

Perles del Polònia 32 (17/05/2007)

Estimats Poloniaddictes,


Cuní, on ets????? Rahola???


LES PERLES (per ordre d'aparició)

- Reunió de campanya a ca l'Hereu... l'assesor de torn que suggereix una visita a la Boqueria. L'alcalde: "un altre cop? ja l'hem inaugurat dos cops aquesta setmana!". L'assessora de torn: No, necessitem algú mediàtic, que sàpiga parlar". [picant a la porta] "Hombre, hablando del rey de Roma... buena sombra le cobija", és l'inigualable Clos amb unes idees descabellades de rètols lluminosos, floquets de neu... delirant. Postil·la: els marcianus s'ho miren des de la nau "Aquest Joan Clos és tremendo... calla, que vas ser tu qui el va enviar a la terra... sí, pensava que li aniria bé un canvi d'aires"


EL MILLOR

- Cimera de responsables al PSC. Montilla obre foc: "Algú vol opinar igual que jo"... Avui sembla que hi ha una estrella convidada, el President Maragall que ha vingut a recollir les seves coses, ara que plega del partit "Vosaltres feu, mentre joc vaig recollint, tranquils, però feu, eh!.... com si jo no hi fos, vaja, com quan era President. [caixa en mà i remenant pel despatx] Me voy..... que lástima però adiós.... Mira, un exemplar de l'Estatut. Bah, el deixo, no val la pena... Quim [a Nadal, en un dels seus interminables parlaments], et pots aixecar un moment, és que la cadira la vaig portar de casa els pares... Bé, em sembla que ja està tot. Algú vol venir amb mi? [ni Nadal, ni Tura no semblen massa predisposats i el mateix Maragall, Pasqual, ha d'empènyer a Maragall, Ernest a marxar]. Ah, i records al Zapatero. . . . pero no se vayan todavía, aún hay más. . . . Montilla fa que Castells recordi a Maragall, Pasqual, la seva clàusula de rescissió. Diu que si se'n va abans del Congrés haurà de pagar 500.000 €. Sembla que la Maragall, Ernest, és només de 30 €. Bonic veure els germans cridant a l'uníson "Què cabrooooooons"


EL PITJOR

- El de la família reial i el seu suposat llenguatge inventat.... pobre Leonor, si és una mo-na-da, jugant amb els micros, com emulant a la seva mare en temps periodístics ;) Guai del Paraguai????

- Y dale amb la tonyina! Per què ens ofereixen una segona part de l'enquesta sobre l'apassionant món de la tonyina que s'acaba quan ja la primera part va ser penoseta?


SURREALISTA

- El rap del candidat enrotllat sobre les propostes de mobilitat. Xavier Trias amb gorra, samarreta i monopatí cantant un rap: "feu-me cas a mi, per anar per Barcelona, millor el monopatí, patí, patí, patí, pamí"

- Primer va ser CSI Miami, després CSI Las Vegas, i ara... CSI Bulli! Adrià & Ruski en un impossible cas d'assassinat amb ketchup, pells de plàtan, souflé de polen i jo que sé.


LA PICADA D'ULLET

- La final de Glasgow: Hereu nerviós perquè Trias s'ha quedat a Barcelona "pescant vots"... el que està en la seva salsa és Carod "no sé si saps, Pepe, que aquí a Escòcia guanyen els independentistes". Montilla: "Però si encara no ha començat el partit!"


KA FORT

- Piqué entusiasmat davant les eleccions: "Los vamos a barrer, els escombrarem!". Rajoy també ho té clar: "Claro, claro, mira, aquí tienes una escoba y ya puedes empezar a barrer que este plató está hecho unos zorros".


LA IMATGE DEL DIA

- Els cartells electorals amb les fotos "retocades". Tots els candidats i les candidates s'han tret tantes arrugues que Trias apareix envoltat de nens i Hereu és una ecografia.


LA FRASE DE LA SETMANA

- Rajoy li dóna un petit "aguinaldu" a l'Espe pel seu bon comportament... "Es que sino no llego a fin de mes": Soler, brillant: "Hombre, depende de a dónde quiera ir!" [a Espe i Gallardón no se'ls veu gaire ocupats, Rajoy diu que és perquè per guanyar a Simancas i Sebastián no els cal... pobres de nos]


LA NOVETAT

- Rajoy en roda de premsa "Buenas noches y viva el Getafe. Si en Valencia Camps tiene la fórmula 1, aquí en Madrid tenemos preparada una bomba para que ganen Esperanza y Alberto. Ruiz Gallardón n'explica els detalls, és una bomba de veritat "y está programada para explotar el día siguiente de las elecciones, no quedará nada en pie entre Cáceres y Huesca". Només la desactivaran si guanyen les eleccions, així que tranquils ;)

- Montilla es reuneix amb el responsable de la mala maror d'aquests últims dies per clavar-li la bronca: "Tu ets un geni, d'acord, ets un visionari, d'acord, tens moltes idees de futur, d'acord, però no fas més que molestar, has provocat una crisi i per culpa teva estem fent el ridicle, m'entens? el ridicle. Estic fart de les teves maragallades." Quan jo ja era a punt de desmaiar-me veiem que l'interlocutor no és el President Maragall sinó Ronaldinho.


ELS ACUDITS DE MATEU PRADOS

- Sofia ha fet caqueta... pel que fa a la filla dels prínceps, cap novetat.

- El Barça s'assembla cada cop més a Catalunya, perquè ja no depèn d'ell per guanyar.


ARXIU HISTÒRIC (reciclatge de gags, Avui fa 1 any)

- Trobada ZP-Mas al banc del parc fent manetes. ZP: "Cariño, se acerca el momento en que estaremos juntos". Mas: "Y yo te defenderé... pero seguro que no me engañarás???" ZP: "Por quién me tomas? Desde cuándo he engañado yo a nadie? Bueno, Maragal sí, pero lo hice por ti. Mas: "Qué picarón...". ZP: "Y quién se lo dirá a nuestros padres? [que no son altres que González i Pujol]


EL MONÒLEG DEL PRESIDENT MARAGALL (amb tòpping de Ronaldinho)

- Catalans! Darrerament s'ha instal·lat entre nosaltres un clima de confusió i pessimisme. Els catalans se sentien representats per un grup de gent que aspirava a molt i al final potser acabarà aconseguint ben poc. I com sempre, a Madrid, se'n riuran de nosaltres. Catalans, si el Barça no guanya la lliga, l'esforç per reformar l'Estatut no haurà valgut la pena. Ara bé, dit això, també he de trencar una llança a favor d'una persona a qui se l'està culpabilitzant de tot el que passa. Vine. Eh, que passa. [és Ronaldinho]. Mireu, un jugador genial, com jo. Un jugador imprevisible, com jo. Capaç del millor i també del pitjor. Eu també faig maragallades, m'ho ha dit un senyor calvo. Ah, el Montilla. Ho veieu? Eu anuncio Natillas e tu te pegaste una nata! Que cabrooooon. Escolta, Ronaldito, i si et dediques a la política? Podríem fer un partit! Sí, un partido de fútbol. Som dos genis incompresos però sempre hem estat al servei del país. Niño, la mano. Visca Catalunya, i visca el Barça. Ah, i visca l'Espanyol. Espanyol ha ganau o perdiu? Ah, ni idea, es que esto está grabado. Ah, y lo de los romans que viene después también está grabado. Todo es decorado, no son romanos de verdad que viven en Tarragona.... es todo grabado.

Talleu, és bona!

Perles del Polònia 31 (10/05/2007)

Estimats Poloniaddictes,


Si els de Polònia dediquen una placa al seu plató a Pasqual Maragall, penso que els catalans i les catalanes hauríem de dedicar als de Polònia una placa a cada una de les nostres ciutats, no us sembla?



LES PERLES
(per ordre d'aparició)

- "I el Romano em va preguntar... Pasquale, Pasquale, per on creus que passa el futur d'Europa" Quan som punt de patir un nou ensurt, Toni Soler reclama el President Maragall: "L'equip del Polònia ha decidit batejar aquest plató amb el nom d'una persona sense la qual l'èxit d'aquest programa no seria possible... ". El President correspon en la descoberta de la placa: "El meu avi va donar nom a instituts i parades de metro, jo a platós de televisió... diferents? sí, però és que els Maragall som imprevisibles."

- Maragall va avisar Montilla de les declaracions que volia fer sobre l'Estatut en una trobada secreta. Maragall: "Bueno, Jose, vull que sàpigues que com que aquests dies m'avorreixo penso anar als diaris a rajar". El millor és que veiem que és ZP des d'un cotxe qui li xiula les respostes a Montilla pel pinganillu. Tot va bé fins que s'hi cola la publi de Ràdioteletaxi...

- Trias serveix als ciutadans de Barcelona... fent de cadira a Artur Mas!

- "Creieu que hi ha pocs pisos de protecció oficial?" Mai Cuní havia lograt formular una pregunta taaaan curta i embolicar-se taaant amb la primera paraula que se li passa pel cap. És un crac jugant amb les paraules. Em rendeixo als seus peus cada vegada que lliga una idea amb una latra aparaentment inconnexes amb un dels seus "Perrr cert...". Magnífica Rahola (Rahola, cognom format, segons Cuní, pel déu egipci Ra, i la interjecció hola!) seguint el discurs Thermomix de la Melero.

- Un sol micro, un sol jutge del Suprem, i mil intents de trobar una llista abertzale que reculli els ex-batasunos i que passi l'examen del jutge. M'ha agradat molt el candidat disfressat de José Luis Moreno i el seu ànec Nicol que feia de Rockefeller "toma, Supremo"... al final la llista que passa l'examen és la que encapçala el Mickey.

- El General Franco "Qué les ha dado con las encuestas? A la gente no hay que pedirle la opinión porque luego les da que pensar... yo más que de encuestas soy de interrogatorios policiales."

- Molt bona la promo d'Herois. Montilla de l'any 1987 a Cornellà convençut que pot arribar a ser President de la Generalitat "Àdhuc, lu he aconseguidu". Però Montilla encara té altres poders ocults... Quan el President Maragall li pregunta: "Montilla, has vist les declaracions que he fet al Solo moto?" el President Montilla envia Maragall a l'hiperespai.


EL MILLOR

- La reconquesta de Montjuïc. Monti divertit ZP dalt del castell lliurant la clau a un solícit Jordi Hereu, al peu del canó, mai millor dit. Les condicions del lliurament, cap problema: "La bandera española tiene que ondear siempre en la cima, las antenas militares se quedan, y en el jardín siempre tiene que haber un enanito (esta es una condición de la época de Bono)." Llàstima que les salves d'honor per celebrar l'acord acaben carregant-se la Torre Agbar.


EL PITJOR

- L'enquesta: La tonyina s'acaba? El pijo: "Salvem el tunying"; l'il·lusionista: la fa desaparèixer en el seu barret de copa; el hippy de la Catalunya profunda que representa la gran obra "La tonyina Francina"; les nenes de l'insti es plantegen la gran pregunta: "avui és el tún, demà que serà, l'enciam?; l'argentí la clava: "en Argentina comemos carne"; el segurata: "a la meva dona li agrada molt aquesta espècie marina."


SURREALISTA

- El rei retransmet el Getafe-Barça amb la petita Sofia en braços "Saludos corrrrrdiales.... tiqui-taca... aquí estoy, en la copa del mi, la copa del yo." [Va resultar ser una mica ocell de mal averany, nor? ]

LA PICADA D'ULLET

- La detenció de la Pantoja. Les seves primeres paraules: "Yo no soy ésaaaaa." Els agents de l'autoritat troben bitllets a pertot: que si el canvi del super, que si la paga del Paquirrín... Però quin estilàs llueix al crit de "Manos arriba".


KA FORT (i tanmateix, verídic)

- Aznar, borratxo "Los españoles de verdad saben beber; en cambio los moros, the mors, no toman alcohol."


LA IMATGE DEL DIA

- Carod i Puigcercós precocupats per les finances: "No tenim diners ni per pagar-li la laca al Portabella!" Fàcil solúció: Puigcercós disfressat de Pantera Rosa (nova modalitat del cobrador del frac) davant Jiménez Losantos per aconseguir que li pagui el deute del judici que li van guanyar.


LA FRASE DE LA SETMANA

- Mas: "Per què heu de dedicar el plató a Maragall?". Soler: "Perquè ara es jubila i ens ha donat molta vidilla". Mas: "Sí, però és socialista!". Soler: "Bé, aquesta afirmació potser és una mica agosarada".


ELS ACUDITS DE MATEU PRADOS

- Maragall continua al centre de la política per la dimissió del delegat de la Generalitat a Madrid. Es consideren alguns candidats... Pepe Rubianes?


ARXIU HISTÒRIC (reciclatge de gags)

- En aquest inici de campanya electoral, un tema estrella: el dret a la vivenda, segons marca el nou estatut... Per garantir el dret a la vivenda dels joves, els funcionaris de la Generalitat han trobat la solució: desallotjar als pares per deixar-li el pis al fill! extraordinària imaginació.


EL MONÒLEG DEL PRESIDENT MARAGALL (aquesta setmana hem canviat el batí per l'uniforme d'explorador)

- Catalans! Ja queda menys perquè plegui de la presidència del PSC. Després de les muncipals, si te visto no me acuerdo. Això no és notícia, ja ho sé. La notícia és que per dir-ho, me'n vaig anar a Nova York. He, heee, que cabróoon. Sí, mira, últimament m'agafa per viatger. Que dic que plego, me'n vaig a Nova York. Que dic que faig un Estatut, men'n vaig a Miravet. Que no volen que em presenti a la reelecció, me'n vaig a la merda. Ai, perdó. Sí, sí, m'he fet tot un turista. Deu ser l'edat... De fet, els jubilats ja ho fan això. Benicàssim, la Manga del Mar Menor. Que després quan tornen els hi pregunten, què com ha anat? No ho sé, però hem menjat molt bé. He, hee... En fi, que estic pensant anar a algun lloc i fer una altra maragallada. Potser que vull fer un nou partit, o una fundació, o una agència de viatges... On ho podria anunciar això? Ah, mira [amb la bola del món a la mà]. A veure.... Roma? Ja hi he estat. Hèlsinki? Ui, no, massa fred. Macedònia, no, no menjo mai postres. Ho faré a sorts. Aquí, Iznájar, ho faré aquí. No hi he estat mai, i això que em sona, eh! Deu ser famós per.... una catedral molt maca? Un museu? Alguna cosa deu haver-hi. En fi, catalans, visca Catalunya! ... [veu en off] Hi va béixer algú oi, a Iznájar? La Pantoja, dius?


Talleu, és bona!

Perles del Polònia 30 (3/05/2007)

Estimats Poloniaddictes,


Doncs ja està, L'Avenç ja ha triomfat a Polònia. Com diria Puyal, "ja em puc moriiiiiiiiiiiiiiiiir". Llàstima que el capítol [del Polònia, vull dir] no ha estat d'aquells que passaran a la història.... m'hi han faltat els meus ídols, Cuní, Rajoy, Soler, Rahola (perdoneu la barreja...)


LES PERLES (per ordre d'aparició)

- Franco cau del cavall: No, no és un nou Sant Pau, sinó que cau literalment del cavall per intentar fer malabarismes amb un totxo. El totxo forma part del seu alegat per tranquilitzar el sector immobiliari amb els beneficis de la guerra per el mooolt que contribueix al sector de la construcció: "ya se sabe, después de la destrucción viene la reconstrucción. No hay mal que por bien no venga!"

- El making-off de l'entrevista de L'Avenç a Maragall [a la redacció ens ha agradat prou el nou fixatge]. Veiem fins i tot escenes inèdites: a la pregunta per la seva sortida de la Generalitat, Maragall revela, en exclusiva, que li agradava sortir per la porta de la plaça de Sant Jaume per veure com se li quadraven els mossos...

- Montilla demana al cap dels guionistes de Polònia [que no és altre que ZP] que no se'l pinti sempre de soso, que pugui demostrar que té "salero". ZP s'hi presta, "lo que pasa es que tendrás que escoger: o salero o el aeropuerto, o la oficina tributaria, o rodalies...". Montilla ha de recórrer al "comodín de la llamada".

- En el dia mundial de la llibertat de premsa, classe magistral del consell de redacció d'El Mundo. Lligant caps (o rumors o infàmies), es construeix el titular del dia sobre el judici de l'11-M: "El 11-M podría haber sido peor: Aznar y Boadella salvan a España del desastre por culpa de la conspiración de ZP y ETA contra Endesa".

- Eleccions municipals - L'opinió dels candidats sobre la neteja: Jordi Hereu crida sobre la selecció de residus o com fer la Tria, tries la merda, uiiiii; Xavi Trias, poma en mà, parla de rrreciclar i rrresidus: xove, xuga net; Imma Mayol, troba bon rotllo fins i tot en la pudor; Jordi Portabella, llimant-se les ungles i vacil·lant; Alberto Fernández Díaz, "Barcelona està bruta, pudenta i comunista", bona.

- El Papa llença els DVDs del "Digum, digum" per veure si qualla la seva idea de recuperar les misses en llatí. I de regal, la "Quetum" i la seva cançoneta: "parla el latinum, paaarla en libertate" [el gag s'ha salvat pels pèls perquè la Queta/Quetum m'encanta]


EL MILLOR

- El malson de Maragall.... veure com tot allò que li va dir ZP el juny del 2006 i que es pensava que era broma s'ha anat complint: que el líder del PSC sigui Montilla, que el president de la Generalitat sigui Montilla... Maragall es parteix de riure i de seguida segueix el fil a ZP: "Sí, y ahora me dirás que Carod, aquel a quien hice petar, sea vicepresidente y.... lo mejor... el Saura conseller d'Interior, noooooo". ZP s'ho apunta entusiasmat. "Oye, y si Montilla es President a quién podrás de Ministro de Industria, a Joan Clos? ja, ja, ja, que em pixo". ZP: "Pasqual, no pensaba que te lo tomarías tan bien". Maragall: "es que me encantan los chistes, y ahora.... me voooy.... que lástima pero adióooooos [és un catxondo]"


EL PITJOR

- Jordi Hereu, la màquina d'inaugurar. Ell i fotògrafs inaugurant cosetes pels puestus: "Cada família ha de tenir el seu hereu, voteu-me". Bona la d'Hereu a Maragall: "Ah, sí, tu vas ser alcalde després del Porcioles, no?"


SURREALISTA

- Terribles entrevista alhora a Montserrat Tura, Lluís Llach i Carmen Sevilla!!!! Ella llença la pregunta i au, cada un a la seva bola... el kaos està servit.


LA PICADA D'ULLET

- Roger de Gràcia, caçador de paraules aprèn el concepte "ehferificar", "hoho", "mindundi". A l'Adrià no se li ha escapat el misteri: el Mindundi el va deixar per fer de Roger de Gràcia al Caçadors de paraules. La Ruski què diu "Talleu" o "Calleu"???


LA NOVETAT


- Pedro J. Ramírez i la becària catalana que es diu Montserrat i cobreix el judici de l'11-M.


KA FORT

- Les declaracions del Rei amb motiu del 1r maig... no sabria com reproduir-les.


LA IMATGE DEL DIA

- Els Consellers a la Feria de Abril i el bailoteo del President Montilla.


ELS ACUDITS DE MATEU PRADOS

- La nova versió del MadeInMad inclou les seves grans obres: la recaptació d'impostos, la gestió dels aeroports o l'Estatut de Catalunya!


ARXIU HISTÒRIC (reciclatge de gags)

- Gag de l'harakiri (oportunament recuperat, eh). El President dirigeix l'operació. Agenollat amb Saura i Carod dóna l'ordre "A la de tres, i per Catalunya... un, dos i....." "Un moment, un moment" [és Carod que es vol escaquejar] ... però és massa tard, el conseller Saura ja s'ha clavat el punyal. Apareix Montilla enfadat perquè els actors s'han saltat el guió "us havíeu de suïcidar i sortir discretament de l'escenari", ja ja. [discretament, com està demostrat, continua no sent un qualificatiu adequat]. El pobre Maragall diu que se'n queixarà a ZP, perquè "si jo em suïcido, qui es presentarà a les eleccions? [silenci eloqüent] ah, que cabroons, m'esteu fent el llit", però Montilla el treu de l'error, "però si el guió l'ha escrit ZP!"


EL MONÒLEG DEL PRESIDENT MARAGALL

- Catalans! Sí, què passa, m'he canviat la bata. Resulta que per Sant Jordi em van regalar el Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans, que no és un llibre mediàtic, tot i que l'anunciava el Soler, i la M. de la PPau Janer, per cert. Coincidència? Aquests dies me l'he estat mirant i hi he trobat algunes absències destacades. A la p. 1074 hi surt maraca, maragda, maracujà [com el trinaranjus] però.... i maragallada? És una paraula d'ús vigent. La setmana passada, per exemple, quan va sortir aquell diari italià on jo deia que no valia la pena haver fet l'Estatut perquè, total, per la bírria que havia sortit, bla bla bla, bla bla bla. O aquesta setmana a la revista Avenç [L'Avenç, president, L'Avenç, no Avenç] on vaig rajar del Zapatero. I ja veurem la setmana vinent. Potser dic una altra maragallada a la revista dels Súpers. Que lo sepas. Hi han inclòs pírcing, lifting, progre, fins i tot hi han posat cabró, en homenatge al meu que cabroooon. Hi ha balena, que està a punt d'extingir-se i no hi posen maragallada, que cada cop n'hi ha més. No ho entenc. Per tant, des d'aquí em poso a fer una campanya de pressió. Catalans, reclamem que s'inclogui maragallada en la propera edició del Diccionari. Catalans, quan ens hem unit i hem anat a una hem aconseguit grans coses. Com l'Estatut. He, heee, que cabrooon. I ara direu, mira, una altra maragallada. Ho veiueu? Amb més motiu hi ha de ser. Vinga, tots junts, Visca Catalunya!


Talleu, és bona!

Perles del Polònia 29 (26/04/2007)

Estimats Poloniaddictes,


Doncs sí, aquí les teniu, les Perles a punt enmig de l'huracà maragall de l'entrevista a L'Avenç, que fuerte que fuerte


LES PERLES (per ordre d'aparició)

- Reunió a CiU. Esquerra torrrrrna a proposar a Mas la presidència a canvi de declarar la independència de Catalunya. I aquest "cansat ja de menjar-me els mocs" accepta. Zaplana irrrromp en la reunió mort de l'ensurt però Mas ja li aclareix que només es tracta d'un gag. La pluja d'idees dels futurs estadistes no acaba de despenjar-se de l'Estat. Per què serà? Si fins Duran encara alberga esperances per la cartera d'afers exteriors!

- Eleccions municipals - L'opinió dels candidats sobre la inseguretat. Jordi Hereu diu que, després de 28 anys al govern, no tot es pot fer tan ràpid! Ah, i xillant, diu que vol acabar amb els lladres silenciosos; Xavi Trias, preocupat per trobar l'arrrrel del problema! Ah, i diu que Convergència et rrrobarà el cor; Imma Mayol, diu que si t'atraquen no has de patir perquè el Xuan t'envia els mossos "i parlen i tal"; Jordi Portabella, sobrat de preservatius; Alberto Fernández Díaz, embolicant-hi ETA pel mig, és clar.

- Per il·lustrar la notícia de l'acusació de Duran a Nadal i Puigcercós per intentar captar candidats, en Prados ens ofereix el cas de l'alcalde de Samarruga de la Punta, que pateix un estrany cas de mutació: des del PSUC, a CiU, a PSC i ara, fins amb els ovnis que han aterrat al seu poble. [Per cert que els ovnis no s'escapen del gran debat d'aquests dies, els regals de llibres i roses, eh penya]

- Franco: "Lo grave no es que la TV3 no vaya a verse en Valencia, lo grave es que se vea en Cataluña! 24 horas emitiendo, y en catalán!"

- El Príncep disfressat de metge, compareix davant els periodistes congregats a la clínica "Rubert". Grans preguntes i respostes "Ha roto aguas la princesa?" "No, ha roto un jarón, pero el médico ya la ha calmado". "Ya tienen nombre?" "Si es niño, Pelayo; si es niña, Rambla de Cataluña". "Cuantos kilos le gustaría que tuviera el bebé?" "Bueno, de momento ya tiene 500 en una cuenta de ahorro"

- Zaplana atrapat al polígraf que, saturat de mentides, és a punt d'autodestruir-se, i acaba explotant! M'ha encantat el Zaplana que per agafar el colom que per fi han atrapat deixa anar: "Suerte que siempre llevo guantes por si hay que contar dinero!". Ah, i sabeu com es diu el gos que protegeix el seu xalet de Marina d'Or? Portland!


EL MILLOR

- La pregunta del dia dels matins: "Creieu que a l'escola el català s'ha d'ensenyar en castellà?" Sóc taaan fan del Cuní, la Rahola i la Melero falses! Cuní acaba renyant carinyosament la Rahola: "Matins punt no, Pilar, matins punt no!"


EL PITJOR

- Míting d'Imma Mayol als okupes. Malo, malo. L'accent és més anglès que mallorquí amb tòpping d'accentosaura, no?? Quan el superconseller es presenta al lloc dels fets aquesta brama "no pots posar les esposes a la teva esposa" i gairebé s'arranca de nou a cantar el seu himne "Com m'agrada ser superconseller"


SURREALISTA

- "A tope, a tope, a tope con la COPE", el millor del gag sobre la nova manifestació de la dreta i els atacs a un pobre mosso a qui troben massa fluix, un "trilirí", perquè no els pega amb la porra!


LA PICADA D'ULLET

- La llei de la "dependència" comença a aplicar-se a Catalunya: Montilla li dóna a l'avi un pis tutelat, sí, però, "depèn" de que el seu vot sigui pel PSC. Zapatero s'apunta el tanto: "el piso es el mismo pero se lo da el Gobierno central, el de toda la vida".


LA IMATGE DEL DIA

- Franco sotmès a una particular versió de "Cambio radical", amb el seu cos i uns caps alternatiues: el de Carod, Losantos, la Pantoja...


ELS ACUDITS DE MATEU PRADOS

- Ségolène i Sarkozy hauran de fer com els malalts de Sant Boi, fer un esforç per semblar centrats. Tres pobles...


ARXIU HISTÒRIC (reciclatge de gags)

- Acebes entrevista les candidates a secretària. L'escollida és la més sexi, i la més tonta, i a sobre catalana! Montserrat Güell de Rocamora, del Garraf, amb una àmplia experiència a la Plataforma pro-seleccions catalanes, la Plataforma Catalunya-Montenegro, i el Club de Frans d'Oleguer Presas.


LA CANÇÓ [Every breath you take]

- El Govern en ple demana infructuosament entrades pel concert de Police. Saura, com sempre, s'ofereix per solucionar-ho: "El veritable líder de la Police sóc jo..."

Com m'agrada ser
superconseller
qui m'ho anava dir
que això de reprimir
se'm donaria bé

Quina sensació
tan gratificant
estovar els okupes
mentre la Imma a casa
s'ho va mirant

Ai collons Joan
no t'animis tant
tu eres un senyor
progre de debò

Jo sóc la Police
estic tan feliç
fer complir la norma
amb un uniforme
és el paradís

És el paradís!


EL MONÒLEG DEL PRESIDENT MARAGALL

- Catalans, ja ha passat Sant Jordi, la Diada dels socialistes. Sí, sí, no em mireu així. No vau veure l'Artur Mas arribant a casa seva [la la la] amb una rosa a la mà? he he... que cabrón! D'això s'endiu publicitat electoral subliminal. I a més a més Sant Jordi era del PSC, això ho sap tothom. Vaja, a mi m'ho van dir... I parlant de Sant Jordi, ja us van regalar força llibres? A mi sí, un munt: L'Estatut, història d'un canvi, L'Estatut els punts clau, L'Estatut, un pas més, Harry Potter i l'Estatut, La catedral del mar de l'Estatut... Ah, i el llibre mediàtic de Polònia. Aquest últim m'ha anat de conya per falcar la pota d'un armari que ballava. He, he.... buenu, és que això de Sant Jordi és bonic. Els escritors firmant llibres... per cert, a les parades de la Rambla només es parlava d'una cosa. És notícia bomba però no us ho puc explicar. Buenu, va, una pista: ensaïmada i gavina. Què, no? Us ho diré més clar, una escriptora mallorquina es fa d'un partit polític que no és molt molt d'esquerres. Però no puc dir més. Ultrasecreto. Cremallera. Total, que un any més ja ha passat Sant Jordi, la Diada socialista, que dic jo. I ara arriba la Mare de Déu de Montserrat, la Diada del balonmano, buenu sí, del handbol. Què passa, de què us exclameu? No us heu fixat amb la pilota que porta a la mà la Moreneta? Que si la tira no la para ni en Barrufet. Per això el Barça porta anys de glòria en aquest esport. Tenim els sants a favor. En fi, buenu que, ah, ja estan les lletres, pues a la de tres, un, dos, tres, visca Catalunya!

[què, us pensaveu que parlaria de l'Estatut eh, doncs no! ... he he que cabrón]


Ens han volgut dir alguna cosa amb això del colom que s'anava cagant en tots els personatges?

Talleu, és bona!

Perles del Polònia 28 (19/04/2007)

Estimats Poloniaddictes,


Amb el cap emboirat pel refredat primaveral de rigor i un maldecapespantós em disposo a veure el Polònia que tinc enregistrat i que em diuen que va ser bo-nís-sim, a veure si m'animo....


LES PERLES (per ordre d'aparició)

- Rajoy, Acebes, Piqué i Zaplana en animada sobretaula. Han quedat per dinar per gravar un vídeo de comiat a una secretària que es casa i, ja se sap, l'alcohol afluixa les llengües, una cosa porta a l'altra i Acebes acaba confessant que l'autor dels atemptats de l'11-M va ser...... AL-QAEDA! Sort de Rajoy, a punt per apretar el botó "delete".

- Franco entrevistat en un programa del cor [o de les vísceres, hauríem de dir] sobre el seu fill il·legítim. Quan per fi ho admet "no sé cómo sucedió" apareix a l'altra banda de la pantalla el seu fill, que es diu Mohammed i viu a Marraqueix. És clavadet a ell però... és moro i l'imita... de por. I encara no s'ha acabat. Sembla que "la Gemio" li té preparada encara una altra sorpresa, un altre fill il·legítim, igualment clavadet, i que és magistrat del Suprem. Por, eh?

- Roda de premsa a Renfe: "Vist que tots les accions empreses no han funcionat, hem acordat, retardar Catalunya 20 minuts"

- Adrià&Ruski convidats estrella de la Teletienda, presenten l'adriamatic2007, un suposat aparell que serveix per esferificar, i recordeu "si la VISA t'ho pot deixar, l'Adrià t'ensenya a menjar".


EL MILLOR

- Rajoy segons abans de que comenci "Tengo una pregunta para usted" repassa mentalment la llista de preus i el mantra "a por ellos, oe". Les preguntes són idiotes i les respostes, ni te cuento. Que si quina és la tecla per "seleccionar todo", que si Ràcing-Hércules qué, que si les normes de circulació, que si els problemes de Jaimito, i el rellotge avança. El gran Lorenzo Milá té la solució. Les 50 preguntes que queden les faran totes a l'hora. I el gran Queco-Rajoy té el seu minut de glòria, amb un reguitzell de respostes inconnexes, però possiblement encertades que inclouen: "pasapalabra, al fondo a la izquierda, X, Chuck Norris, los Beatles, Pío XII, no puedorr, Falete, a medias.... que alguien diga talleu és bona, por favoooooor". Rajoy ha estat en aquest capítol el Messi de la setmana.


EL PITJOR

- Carod i Puigcercós enxampen els seus companys consellers a puntíssim d'espiar la llibreta del President. I ara qui els enxampa és Montilla, of course. "Això és el colmu." .... Però jo m'he perdut. No sé què li agafa al President que diu que els consellers han de parlar amb una sola veu i els dóna una sobredosi d'oxígen. Total, que acaben cantant com els 7 nans "aibò, aibò, anem a governar" i són interromputs per dos soldats japonesos que ha colocat el guionista nou "from Iowa". A Soler no se li escapa de cridar "Talleu, és horrible"


SURREALISTA

- El Vaticà desaprova la parròquia de Vallecas... però el Papa ja ha pres mesures. S'ha plantat una caçadora texana sobre la vestimenta blanca i guitarra elèctrica en mà xilla: "Ale, tronki, amén" ??????


ELS ACUDITS DE MATEU PRADOS

- Polonews. Escàndol en un parvulari. Els nens de 3 anys criden molt... I escàndol també a la política balear. M. de la PPau Janer serà candidata pel PP mentre sosté que continua recolzant a CiU a Catalunya "Ni tan sols les seves novel·les són tan poc creïbles". I per cert que la veiem presentant el seu últim llibre "Me caí de un columpio... y al despertar era del PP".

ARXIU HISTÒRIC (reciclatge de gags)

- Rumors de dimissió de Pepe Bono. Només d'entrar al desptax de ZP, aquest se li abraona i li agraeix el suggeriment... "no me digas más". Entra M. Teresa i el mateix.... Bono, desconcertat, amb els altres 2 ja desapareguts no ho acaba d'entendre: "pero si sólo quería preguntarle la hora..."


LA NOVETAT

- M. de la PP Janer [els gestos són clavadets, clavadets] repeteix la seva ja mítica frase: "que m'hagi fet d'es PP no vol dir que compartesqui ses seves idess".... perdó?? I és que ella ja es veu "Miss Parlamento i Consellera de Cultura del Govern Baleà"

- Un nou guionista a Polònia. No ho he entès. És el James Stewart del "Minoria absoluta" però no ho diuen... l'únic que sabem és que parla com ell i que els seus referents són els dels americans. (¿?)

- Eleccions municipals. Els candidats responen. El tema l'habitatge. Jordi Hereu, brillant, "l'últim crit en política de pisos"; Xavi Trias, invencible en el domini de la "r"; Imma Mayol, antisistema però menys; Jordi Portabella, calcat; Alberto Fernández Díaz, el més soset.


EL MONÒLEG DE RAJOY (al míting de suport a Sarkozy)
- "Merci, Sarkozy, merci en français la patrie, merci la vache que rie, je suis Rajoy. En España yo tengo a Zapatero que es muy malo y es amigo de los terroristas, les terroristes. Ségolène es amiga de Zapatero y por tanto es amiga de ETA, amie de ETé, n'est-ce pas l'extraterrestre, les terroristes. Es que Zapatero no sé que le ve. Je ne sois que le vois Je ne sais pas. Mais [ens ensenya una superfoto en biquini d'Elle], será por sus ojos azules como el océano, comme l'ocean, será su cabello negro como el chapaporte, le chapapoi, será su sonrisa que deja jilipollas, jilipoi? Escuchadme. Escuchadme moi. Sarkozy, si Ségolène fuera mon rival, mi rival electoral, yo me la comería a bocados, de lo buena que está, que está como un croisán. Ségolène, je t'aime"


EL MONÒLEG DEL PRESIDENT MARAGALL

- "Catalans, diumenge a la tarda vaig anar a veure 300 amb la Diana. És que des de la negociació de l'Estatut que no veia escenes de sang i fetge i mira. I un cop al cine començo a menjar crispetes [ja sé que això molesta, però jo tinc una manera de no fer soroll perquè me les humitejo una mica a la llengua i quan les mossego no fan soroll] i amb això que em truca el Montilla [jo al cine no apago el mòbil, només el deixo en modo silencio. Però un dia me'l vaig deixar i van sonar els Segadors. Tota la platea es va aixecar i es va montar un pitote]. Total que em truca el Montilla, surto de la sala i em diu que el Carod diu que si tomben l'Estatut demanarà la independència i que què pot fer. I jo que sé que pot fer! A ell no el van fixar per mantenir a ratlla els d'ERC? Jo no vaig tenir cap problema. Jo els vaig concedir la independència, els vaig fotre fora. Je, je, que caróoon. Total, que entre una cosa i l'altra em té mitja hora [no és que parlés molt, és que parlava lent] i quan torno ja ha acabat la peli. Tots morts. Total, que me l'he baixada de l'emule i avui la veuré [ja sé que això o queda bé dir-ho per la tele, però com que jo sóc d'aquesta manera]. Ei, que m'hi peso (fa la demo de les crispetes). Ho veieu? Visca Catalunya."


Talleu, és bona!

Perles del Polònia 26 (12/04/2007)

Estimats Poloniaddictes,

Ahir devia ser el dia mundial de l'autopromoció perquè tela, entre el llibre, els DVDs de La Vanguardia i l'Estrella ja es van cruspir mig capítol. No va ser un dia especialment brillant (ni tan sols el monòleg maragallià) però tal i com està el pati televisiu i polític, ells continuen ser un motiu per somriure :)


LES PERLES (per ordre d'aparició)

- Rajoy vestit de vailet amb barretina i Acebes d'explorador Iradier de visita a les comarques catalanes amb un Piqué de suposat guia que no sap ni on és: "a cubierto, se acerca un nativo!".

- La plana major del PP reunida: "no hay que dar tregua al polanquismo, hay que boicotear todos los medios de PRISA". Zaplana no vol boicotejar l'As: "qué sería de los funcionarios!... para quitarme el As tendréis que recalificarme!"

- Franco disposat a presentar una queixa formal al Vaticà pel procés de beatificació de Joan Pau I. No entén que la candidatura del papa hagi de passar per davant de la seva: "Yo voy primero en el escalafón... además, también era yo de misa diari y tenía un montón de obispos que me hacían la pelota. Ah, y si gobernar durante 40 años sin tener idea de política y economía no es un milagro, pues ya me dirán".

EL MILLOR [Va a ser que no, 2]

EL PITJOR

- La imitació del soldat anglès en típic programa de Telecinco [nuestro invitado no sabe que en el plató también está el presidente Ahmadinejad]

L'ENQUESTA

- Sobre els viatges a l'espai: El pijo: "Està molt bé, cuando ya has ido a Miami y Santo Domingo, què et queda... por una mica més ja te'n vas a l'espai". El progre: "Ah, sí, jo faig viatges a Comarruga en tren". El segurata: "Ui, no, mira com va quedar el Pedro Duque de grogui".

ELS ACUDITS DE MATEU PRADOS

- Les noves tècniques a Can Barça per estimular l'equip. Faran un 3-4-3 però no em refereixo a la tàctica futbolística, no... el 3-4-3 es veu que ara serà la distribució de jugadors en els cotxes per anar-se'n de parranda.

LA PICADA D'ULLET

- Sant tornem-hi amb València. Acebes i Zaplana volen convèncer a Toni Soler que només ell té la clau per desencallar la negociació sobre l'afer dels repetidors de TV3. "Mira la letra pequeña [què bo, i li donen una lupa], tendrás que ser el nuevo presentador de Tómbola". Soler sembla que està disposat al sacrifici, però al final diu que no. La parella no sembla gaire afectada "Vamos a Marina d'Or a hacer una paellita? Sí, me parece una idea muy edificante".

ARXIU HISTÒRIC (reciclatge de gags)

- El President Macià al balcó de Palau: "Catalans, d'això que... si us va bé faríem això de la República, eh... vam dir que ho faríem i...". Sona el telèfon: "Nena, no em destorbis que estic proclamant.... no, al final Companys no ve a dinar, no, diu que picarà alguna cosa per aquí la plaça"

LA NOVETAT

- El polígraf a La nit al dia "que no L'Anita al dia, eh, que jo em dic Mònica". La primera víctima és Artur Mas que aconsegueix fer embogir la màquina "perquè no pot captar la complexitat dels meus arguments".

LA IMATGE DEL DIA

- Els Consellers amb barnús i xancletes. Patètics, els pobres.

EL CAMEO

- El president nomena Gemma Mengual Jefa de Coordinació del Govern. Per començar les pràctiques, intenta ensenyar exercicis de sincronització als consellers del Govern. I no cal dir que no hi ha manera.

EL MONÒLEG DEL PRESIDENT MARAGALL

- Amb bata sí, però amb paraigua també: "No, no sóc Gene Kelly a Cantando bajo la lluvia. Sóc Pasqual Maragall. Per cert, heu notat que sempre que parlen d'aquestes pel·lícules diuen el títol en castellà? Ei, però pitjors són els que diuen les notícies del Pellicer [pronunciis la c castellana]. Vaig amb el paraigua perquè portem uns dies que déu-n'hi-do. Que s'ompliran els pantans, i els rius, i els governs de Múrcia i València ens tornaran a demanar aigua, i ens farem un fart de suar i ens haurem de dutxar i ens tornarem a quedar sense aigua. Així que naranjas de la china, perquè això ja és com La historia interminable.... Visca Catalunya humida.

I'm singing in the rain...
que cabroooon
Just singing in the rain...
que cabroooon"


Talleu, és bona!