dilluns, 16 de juliol del 2007

Perles del Polònia 31 (10/05/2007)

Estimats Poloniaddictes,


Si els de Polònia dediquen una placa al seu plató a Pasqual Maragall, penso que els catalans i les catalanes hauríem de dedicar als de Polònia una placa a cada una de les nostres ciutats, no us sembla?



LES PERLES
(per ordre d'aparició)

- "I el Romano em va preguntar... Pasquale, Pasquale, per on creus que passa el futur d'Europa" Quan som punt de patir un nou ensurt, Toni Soler reclama el President Maragall: "L'equip del Polònia ha decidit batejar aquest plató amb el nom d'una persona sense la qual l'èxit d'aquest programa no seria possible... ". El President correspon en la descoberta de la placa: "El meu avi va donar nom a instituts i parades de metro, jo a platós de televisió... diferents? sí, però és que els Maragall som imprevisibles."

- Maragall va avisar Montilla de les declaracions que volia fer sobre l'Estatut en una trobada secreta. Maragall: "Bueno, Jose, vull que sàpigues que com que aquests dies m'avorreixo penso anar als diaris a rajar". El millor és que veiem que és ZP des d'un cotxe qui li xiula les respostes a Montilla pel pinganillu. Tot va bé fins que s'hi cola la publi de Ràdioteletaxi...

- Trias serveix als ciutadans de Barcelona... fent de cadira a Artur Mas!

- "Creieu que hi ha pocs pisos de protecció oficial?" Mai Cuní havia lograt formular una pregunta taaaan curta i embolicar-se taaant amb la primera paraula que se li passa pel cap. És un crac jugant amb les paraules. Em rendeixo als seus peus cada vegada que lliga una idea amb una latra aparaentment inconnexes amb un dels seus "Perrr cert...". Magnífica Rahola (Rahola, cognom format, segons Cuní, pel déu egipci Ra, i la interjecció hola!) seguint el discurs Thermomix de la Melero.

- Un sol micro, un sol jutge del Suprem, i mil intents de trobar una llista abertzale que reculli els ex-batasunos i que passi l'examen del jutge. M'ha agradat molt el candidat disfressat de José Luis Moreno i el seu ànec Nicol que feia de Rockefeller "toma, Supremo"... al final la llista que passa l'examen és la que encapçala el Mickey.

- El General Franco "Qué les ha dado con las encuestas? A la gente no hay que pedirle la opinión porque luego les da que pensar... yo más que de encuestas soy de interrogatorios policiales."

- Molt bona la promo d'Herois. Montilla de l'any 1987 a Cornellà convençut que pot arribar a ser President de la Generalitat "Àdhuc, lu he aconseguidu". Però Montilla encara té altres poders ocults... Quan el President Maragall li pregunta: "Montilla, has vist les declaracions que he fet al Solo moto?" el President Montilla envia Maragall a l'hiperespai.


EL MILLOR

- La reconquesta de Montjuïc. Monti divertit ZP dalt del castell lliurant la clau a un solícit Jordi Hereu, al peu del canó, mai millor dit. Les condicions del lliurament, cap problema: "La bandera española tiene que ondear siempre en la cima, las antenas militares se quedan, y en el jardín siempre tiene que haber un enanito (esta es una condición de la época de Bono)." Llàstima que les salves d'honor per celebrar l'acord acaben carregant-se la Torre Agbar.


EL PITJOR

- L'enquesta: La tonyina s'acaba? El pijo: "Salvem el tunying"; l'il·lusionista: la fa desaparèixer en el seu barret de copa; el hippy de la Catalunya profunda que representa la gran obra "La tonyina Francina"; les nenes de l'insti es plantegen la gran pregunta: "avui és el tún, demà que serà, l'enciam?; l'argentí la clava: "en Argentina comemos carne"; el segurata: "a la meva dona li agrada molt aquesta espècie marina."


SURREALISTA

- El rei retransmet el Getafe-Barça amb la petita Sofia en braços "Saludos corrrrrdiales.... tiqui-taca... aquí estoy, en la copa del mi, la copa del yo." [Va resultar ser una mica ocell de mal averany, nor? ]

LA PICADA D'ULLET

- La detenció de la Pantoja. Les seves primeres paraules: "Yo no soy ésaaaaa." Els agents de l'autoritat troben bitllets a pertot: que si el canvi del super, que si la paga del Paquirrín... Però quin estilàs llueix al crit de "Manos arriba".


KA FORT (i tanmateix, verídic)

- Aznar, borratxo "Los españoles de verdad saben beber; en cambio los moros, the mors, no toman alcohol."


LA IMATGE DEL DIA

- Carod i Puigcercós precocupats per les finances: "No tenim diners ni per pagar-li la laca al Portabella!" Fàcil solúció: Puigcercós disfressat de Pantera Rosa (nova modalitat del cobrador del frac) davant Jiménez Losantos per aconseguir que li pagui el deute del judici que li van guanyar.


LA FRASE DE LA SETMANA

- Mas: "Per què heu de dedicar el plató a Maragall?". Soler: "Perquè ara es jubila i ens ha donat molta vidilla". Mas: "Sí, però és socialista!". Soler: "Bé, aquesta afirmació potser és una mica agosarada".


ELS ACUDITS DE MATEU PRADOS

- Maragall continua al centre de la política per la dimissió del delegat de la Generalitat a Madrid. Es consideren alguns candidats... Pepe Rubianes?


ARXIU HISTÒRIC (reciclatge de gags)

- En aquest inici de campanya electoral, un tema estrella: el dret a la vivenda, segons marca el nou estatut... Per garantir el dret a la vivenda dels joves, els funcionaris de la Generalitat han trobat la solució: desallotjar als pares per deixar-li el pis al fill! extraordinària imaginació.


EL MONÒLEG DEL PRESIDENT MARAGALL (aquesta setmana hem canviat el batí per l'uniforme d'explorador)

- Catalans! Ja queda menys perquè plegui de la presidència del PSC. Després de les muncipals, si te visto no me acuerdo. Això no és notícia, ja ho sé. La notícia és que per dir-ho, me'n vaig anar a Nova York. He, heee, que cabróoon. Sí, mira, últimament m'agafa per viatger. Que dic que plego, me'n vaig a Nova York. Que dic que faig un Estatut, men'n vaig a Miravet. Que no volen que em presenti a la reelecció, me'n vaig a la merda. Ai, perdó. Sí, sí, m'he fet tot un turista. Deu ser l'edat... De fet, els jubilats ja ho fan això. Benicàssim, la Manga del Mar Menor. Que després quan tornen els hi pregunten, què com ha anat? No ho sé, però hem menjat molt bé. He, hee... En fi, que estic pensant anar a algun lloc i fer una altra maragallada. Potser que vull fer un nou partit, o una fundació, o una agència de viatges... On ho podria anunciar això? Ah, mira [amb la bola del món a la mà]. A veure.... Roma? Ja hi he estat. Hèlsinki? Ui, no, massa fred. Macedònia, no, no menjo mai postres. Ho faré a sorts. Aquí, Iznájar, ho faré aquí. No hi he estat mai, i això que em sona, eh! Deu ser famós per.... una catedral molt maca? Un museu? Alguna cosa deu haver-hi. En fi, catalans, visca Catalunya! ... [veu en off] Hi va béixer algú oi, a Iznájar? La Pantoja, dius?


Talleu, és bona!