dilluns, 16 de juliol del 2007

Perles del Polònia 26 (12/04/2007)

Estimats Poloniaddictes,

Ahir devia ser el dia mundial de l'autopromoció perquè tela, entre el llibre, els DVDs de La Vanguardia i l'Estrella ja es van cruspir mig capítol. No va ser un dia especialment brillant (ni tan sols el monòleg maragallià) però tal i com està el pati televisiu i polític, ells continuen ser un motiu per somriure :)


LES PERLES (per ordre d'aparició)

- Rajoy vestit de vailet amb barretina i Acebes d'explorador Iradier de visita a les comarques catalanes amb un Piqué de suposat guia que no sap ni on és: "a cubierto, se acerca un nativo!".

- La plana major del PP reunida: "no hay que dar tregua al polanquismo, hay que boicotear todos los medios de PRISA". Zaplana no vol boicotejar l'As: "qué sería de los funcionarios!... para quitarme el As tendréis que recalificarme!"

- Franco disposat a presentar una queixa formal al Vaticà pel procés de beatificació de Joan Pau I. No entén que la candidatura del papa hagi de passar per davant de la seva: "Yo voy primero en el escalafón... además, también era yo de misa diari y tenía un montón de obispos que me hacían la pelota. Ah, y si gobernar durante 40 años sin tener idea de política y economía no es un milagro, pues ya me dirán".

EL MILLOR [Va a ser que no, 2]

EL PITJOR

- La imitació del soldat anglès en típic programa de Telecinco [nuestro invitado no sabe que en el plató también está el presidente Ahmadinejad]

L'ENQUESTA

- Sobre els viatges a l'espai: El pijo: "Està molt bé, cuando ya has ido a Miami y Santo Domingo, què et queda... por una mica més ja te'n vas a l'espai". El progre: "Ah, sí, jo faig viatges a Comarruga en tren". El segurata: "Ui, no, mira com va quedar el Pedro Duque de grogui".

ELS ACUDITS DE MATEU PRADOS

- Les noves tècniques a Can Barça per estimular l'equip. Faran un 3-4-3 però no em refereixo a la tàctica futbolística, no... el 3-4-3 es veu que ara serà la distribució de jugadors en els cotxes per anar-se'n de parranda.

LA PICADA D'ULLET

- Sant tornem-hi amb València. Acebes i Zaplana volen convèncer a Toni Soler que només ell té la clau per desencallar la negociació sobre l'afer dels repetidors de TV3. "Mira la letra pequeña [què bo, i li donen una lupa], tendrás que ser el nuevo presentador de Tómbola". Soler sembla que està disposat al sacrifici, però al final diu que no. La parella no sembla gaire afectada "Vamos a Marina d'Or a hacer una paellita? Sí, me parece una idea muy edificante".

ARXIU HISTÒRIC (reciclatge de gags)

- El President Macià al balcó de Palau: "Catalans, d'això que... si us va bé faríem això de la República, eh... vam dir que ho faríem i...". Sona el telèfon: "Nena, no em destorbis que estic proclamant.... no, al final Companys no ve a dinar, no, diu que picarà alguna cosa per aquí la plaça"

LA NOVETAT

- El polígraf a La nit al dia "que no L'Anita al dia, eh, que jo em dic Mònica". La primera víctima és Artur Mas que aconsegueix fer embogir la màquina "perquè no pot captar la complexitat dels meus arguments".

LA IMATGE DEL DIA

- Els Consellers amb barnús i xancletes. Patètics, els pobres.

EL CAMEO

- El president nomena Gemma Mengual Jefa de Coordinació del Govern. Per començar les pràctiques, intenta ensenyar exercicis de sincronització als consellers del Govern. I no cal dir que no hi ha manera.

EL MONÒLEG DEL PRESIDENT MARAGALL

- Amb bata sí, però amb paraigua també: "No, no sóc Gene Kelly a Cantando bajo la lluvia. Sóc Pasqual Maragall. Per cert, heu notat que sempre que parlen d'aquestes pel·lícules diuen el títol en castellà? Ei, però pitjors són els que diuen les notícies del Pellicer [pronunciis la c castellana]. Vaig amb el paraigua perquè portem uns dies que déu-n'hi-do. Que s'ompliran els pantans, i els rius, i els governs de Múrcia i València ens tornaran a demanar aigua, i ens farem un fart de suar i ens haurem de dutxar i ens tornarem a quedar sense aigua. Així que naranjas de la china, perquè això ja és com La historia interminable.... Visca Catalunya humida.

I'm singing in the rain...
que cabroooon
Just singing in the rain...
que cabroooon"


Talleu, és bona!