dilluns, 16 de juliol del 2007

Perles del Polònia 24 i 25 (22 i 29/3/2007)

Estimats Poloniaddictes,

Avui, ració doble. La setmana passada no us ho vaig poder enviar perquè em trobava fora del país (je, je), i el d'aquesta setmana no es podria haver fet sense la col·laboració de la Neus, gràcies!

Espero que rieu al menys una miqueta perquè m'hi he tirat la tarda ;)


dijous 22


LES PERLES (per ordre d'aparició)

- Franco: "Qué bien me lo paso en las manifestaciones. Lástima que lo he descubierto tarde. Por la calle con la bandera [la del pollastre], la de toda la vida, y esa nueva que llevan a hora. Como un desfile militar pero sin tanques... bueno, sin tanques de momento, que yo ya tengo alguna idea... lo único que me sabe mal es que las convoquen a la hora de Cine de Barrio..."

- La globalització ha arribat a la Generalitat. El SEAT Toledo es dirà SEAT Bratislava. Li diuen uns treballadors de SEAT al President. Montilla decideix cridar el Director General d'Indústria.... i és xinès. Això és la integració total. Montilla es defensa: "és que cobra molt menys i no es queixa... ah, i la Conselleria de Treball s'ha deslocalitzat al Marroc." Montilla també proposa a Soler deslocalitzar Polònia a Pequín, però per sort no cola.

- El "sistema métrico popular" que s'aplica a la seu del PP: un foli són 213, un estornut són 10, 1 manifestant són 1.000, etc.

- Acebes s'està fent un gran embolic amb l'argumentari polític: "Si Navarra ha de poder escollir lliurement amb qui vol estar i no doblegar-se als desitjos d'ETA, vol dir això que s'ha de poder autodeterminar? Sort que Rajoy és a temps de fer-lo callar."

- Adrià&Rusqui (filla predilecta de Sant Pol). Avui sabreu quin és l'ingredient secret de la Coca-Cola, un dels grans misteris de la humanitat: la Pepsi! (per això s'assemblen tant). Què doleeeeent.

- Felipe V amb el Conde-duque Zapatares. Hi ha un problema pq als catalans no els acabava d'agradar el seu decret de Nova Planta. I a sobre ve Pau Claris (antes Via Layetana) a protestar per l'excés d'hores de castellà.... deixant de banda els desajustaments cronològics el gag era bo!

EL MILLOR
- La brillant idea d'un jutge de l'Audiència per permetre que Batasuna es presenti a les eleccions sense crear alarma social: que en comptes de dir-se Batasuna es diguin Btsna, és a dir, pronunciant-ho rapidíssim perquè no s'entengui. I de propina, els imposa un nou vocabulari per als seus mítings:

ON DIU: Gora. HA DE DIR: Xistorra
ON DIU: Autodeterminación. S'HA DE FER: Dues picades de mans.
ON DIU: Lluita armada. HA DE DIR: El vino que tiene asunción.
ON DIU: ETA. S'HA DE FER: Ajupir-se tres cops seguits.

La mostra del míting d'Otegui segons les instruccions del jutge és delirant (i amb un punt Martes y 13)

EL PITJOR
- Fer de Mas un addicte de l'escena catalana després del seu pas per la Passió d'Esparreguera: de mexicà a Port Aventura, de mascota de l'Espanyol, de palmero a la Fira d'Abril...

KA FORT
- Imatges captades per un videoaficionat de la seu de CiU. Duran i Mas discuteixen acaloradament (casualment, davant la finestra, com allò de l'edifici Windsor de Madrid). Duran estira dels cabells a Mas i oh, resulta que el tupè és fals i porta perruca! Mas s'emprenya encara més i tira Duran daltabaix de la finestra.

SURREALISTA
- La trobada Llach-Papa on aquest mostra un graaaaan interès en anar a l'últim concert de Llach i aquest després de dir-li que no hi ha entrades intenta colocar-n'hi dues de la revenda.

ARXIU HISTÒRIC
- El gag del segon aniversari de l'arribada de ZP al Govern en què ZP desitjava que Carod i Maragall desapareguessin.... ui..... quasi!

L'ENQUESTA
- "La immigració". El pijo: "El gran problema dels immigrants és que són un poco feos". El políticament correcte, que al final no se sap què ha dit. El guarda de seguretat: "Jo no sóc immigrant, sóc de Cornellà". L'argentí, que se sent "invadido por los inmigrantes". La mare enrrollada.... uf me n'he cansat.

ELS ACUDITS DE MATEU PRADOS
- El dilema de l'aeroport està entre una línia low-cost i una altra que costa unou.

LA NOVETAT
- La parella Cuní-Melero amb tòpping de Rahola. Brillants les imitacions i felicitacions especials a l'equip de maquillatge (bé, a la Rahola li falta una mica d'epilady i de lluentons). Esteu d'acord en què aquesta incorporació és un gran encert? Matins.si, matins.no.

LA IMATGE DEL DIA (o de la dècada)
- El President Maragall vestit de fallera major.

EL CAMEO
- Pellicer buscant el plató d'informatius troba un Montilla molt entusiasmat amb el canvi que li regala un pernil. Pq? "Perquè te'l mereixes, i més que te'l mereixeràs quant més bé parlis del Govern". El següent en felicitar-lo (pilotejar-lo, vull dir) és Puigcercós, i un altre pernil! I el tercer pernil ve de la mà de Piqué. I el quart ve de Mas "entre guapos ens hem de donar suport", que hi afegeix una caixa de cerveses.

EL MONÒLEG DEL PRESIDENT MARAGALL
- Catalans, potser em noteu alguna cosa estranya. Fixeu-vos-hi bé. Exacte. Vaig vestit de fallera. Quin flash, no? Qué cabróooon? Era com una dèria que tenia des de petit. I sortint d'aquí me'n vaig a una recepció amb ambaixadors. Direu, faràs el ridícul. No, perquè m'he posat corbata. M'he vestit així per fer la pilota al Govern valencià, que ha decidit tallar les emissions de TV3, com si fossin emissions de gas tòxic. Què faran els valencians que ens miren? Però si ara veiem cadenes de tots els països! L'altre dia buscant el 3/24 vaig pillar la tele del Maorroc? Vaig pensar, on va la Bàrbara Arqué amb xilaba, i sense depilar? I si veiem la tele dels marroquins podem veure la tele dels veïns, no? Sobretot si parlem el mateix idioma, o semblant. Com a mínim, paella es diu igual. Així que, porfi, Govern valencià, deixeu que els valencians puguin seguir veient TV3. A canvi nosaltres us donarem... aigua. Va, i el castell de Montjuïc, no se'n parli més. Visca els Països.... valencians.


dijous 29


LES PERLES (per ordre d'aparició)

- Els avis del casal de Verges són les primeres víctimes de la retirada de Llach, incapaç de moure fitxa al dòmino sense cantar.... Soler li pregunta "què faràs a partir d'ara Lluís?" Tot i més sobre el concert de comiat (el llibre, el DVD, el video-joc, sis hores d'entrevista al mes amb en Bassas...)

- La pugna entre Acebes i ZP per trobar un "regalet" que agradi al jutge [de l'11-M, s'entén]. L'estrella és un Mercedes descapotable negre, "el color le hace juego con la toga".

- Cuní planteja la pregunta del dia: "Creieu que l'AVE hauria d'anar pel litoral? Matins.si, matins.no. Bé, si sou Mònica Terribas podeu posar matins.perque. Ha tingut molta gràcia l'embolic de Cuní amb la seva pròpia pregunta que naturalment no pot repetir perquè és enrevessada que no vegis.

- Franco: "Pero bueno, a quién se le ocurre devolverle el castillo de Montjuïc al Ayuntamiento, que no saben que es democrático? Esto es como entregarle la caña de pescar a la trucha!"

- Els empresaris catalans okupen les pistes de l'aeroport. La diferència amb la vaga de l'estiu passat és que aquest any AENA no ha suspès el tràfic aeri i se'ls ha carregat a tots.

- El lema del Govern imposat per Montilla: "El bon governant, parla poc i va tirant".

- Adrià&Rusqui. Adrià rep a la seva cuina al proveïdor de la NASA i els seus invents per la nova temporada: un accelerador espectral crepuscular, un corpusculador posicional que fa ketchup i, sobretot, un millorador tèrmic integral que, convenientment aplicat al propi Adrià, el converteix en Rusqui!

EL MILLOR
- Autogag. Crisi de l'equip de guionistes de Polònia. Soler: "Ja sé que no hi ha maragallades, però home, no teniu idees??". Salta la notícia: "Ja sabeu això d'Esquerra? Poseu la tele!" [El més fort és que es veu el tall real de la calçotada de Vendrell]. Oe, oe oe oe, oe, oe.... "ràpid, tots a escriure gags! Gràcies, Esquerra, amb tu els humoristes estem salvats" Com diu el Mateu Prados, "Esquerra s'ha tornat a superar".

EL PITJOR
- El pare que porta els seus espermatozoos a fer-se una hipoteca, perquè si s'espera a què facin 18 anys no seran a temps a pagar-la...

KA FORT
- El Mateu Prados proposa que qui vulgui ajudar a Losantos a pagar la indemnització de 60.000 € a Puigcercós i Carod marqui amb una creu la casella de l'església catòlica a la pròxima declaració de renda.

SURREALISTA
- M. Teresa va a veure ZP amb les últimes enquestes a la mà que acosten el PP a dos punts del PSOE.... tant s'hi acosten els del PP que ZP és Rajoy, Rajoy és ZP, ZP té cara de ZP però veu de Rajoy, i a l'inrevés.... M. Teresa és Acebes amb cara de M. Teresa.... ui quin embolic!

ARXIU HISTÒRIC
- El gag del príncep Felip demanant una assegurança pel cotxe i responent el qüestionari: "¿Trabajo: Artesano, trabajo mucho con las manos [saludant, vol dir]... Familiares a su cargo: No, al suyo!"

LA CANÇÓ (a ningú se li escapa que la música és la de Viatge a Itaca)

[Llach] Surto per fer el viatge cap a Itaca
els catalans esteu tots desolats
sé que ploreu per ma retirada
ara què escoltareu, si el Serrat no s'aguanta
I ara què pensareu sense el meu lideratge

[Acebes i Rajoy] Més lluny, ves-te'n molt més lluny
y no vuelvas más
a tocar la pera
Si no, pronto nos verás
ante un tribunal denunciando
o en la calle manifestando

ELS ACUDITS DE MATEU PRADOS
- Sembla que al final Esquerra no canviarà de socis, però el seu dirigent Xavier Vendrell podria participar en el programa "Cambio radical" per millorar la seva imatge.

LA NOVETAT
- El personatge del conseller Castells (poc lograt, de fet). El que m'ha encantat és la idea que se li acut per fer diners.... trobar un patrocinador per la senyera davant l'astorament de Puigcercós. El patrocinador no triga a aparèixer... la Caixa, parlem?

LA PICADA D'ULLET
- Soler llegeix La Vanguardia [claro, claro] i arriba Montilla dient que ell sempre llegeix els diaris abans de decidir res. Bé, l'horòscop, més aviat. Però hi ha trampa. La versió de l'horòscop que li llegeix Soler s'assembla sospitosament a la "desafortunada" expressió de Toni Bolaño a Jordi Barbeta...

EL CAMEO
- El Conseller Tresserras se'n surt molt bé. Es cola en una reunió de Govern i davant la sorpresa de Soler li diu "Home, és que a vegades costa diferenciar el Govern de Polònia del de debò". I encara, deixa pasmat a un Soler molt pilota quan li diu: "No em faci la pilota, no serà que vol demanar-me una subvencioneta o una cosa d'aquestes, no?"

EL MONÒLEG DEL PRESIDENT MARAGALL
- Catalans, què divertit això d'Esquerra, el refèrendum, amb Mas i tot. Si fins em va trucar Montilla desesperat... bé, d'aquella manera que es desespera ell [l'imita] "escucha, Pasqual, estic nogensmenys"... El tio no està acostumat als imprevistos, penseu que té una agenda amb tot apuntat, reunions, projectes, les bronques que ha de fotre als nens (als conselleres, vull dir).... ja està bé que tingui algun marrón, així es divertirà una mica. Aquest Montilla fa cara d'avorrit, pensava jo, i se'm va acudir fer-li una brometa, i vaig trucar al Vendrell, que és molt amic meu des que el vaig fer conseller i al cap de 25 dies el vaig fer petar. I li vaig dir, per què no dius que Esquerra es planteja pactar amb Mas? Ara direu, què cabróoooon! Doncs sí, però el Montilla també em va fer una brometa un dia i aquí estic. Doncs ara, que pringui una mica, què collons! Visca Catalunya.


Talleu, és bona!