dilluns, 16 de juliol del 2007

Perles del Polònia 15 (22/12/2006)

Estimats Poloniaddictes,

No ens ha tocat la loteria.... oi? Sempre ens quedarà Polònia i demà és la Nit de Nadal;)


LES PERLES (per ordre d'aparició)
- "Salve amiguitos", el Ministre Clos arriba a la reunió del Govern per parlar de les negociacions amb ETA. Sembla que ell n'és l'interlocutor però que no ha trobat encara el seu telèfon a les pàgines grogues.... d'altra banda potser no és el millor moment, tant el President Zapatero com la Vicepresidenta De la Vega arrosseguen la ressaca del "sopar d'empresa". Fins i tot sembla que la Vicepresidenta porta el mateix vestit del dia anterior i que hi ha hagut ressopó amb ZP. El Ministre Clos n'explica els detalls a Toni Soler amb aquell idioma propi seu: "Va ser un camping qui pugui, vam acabar a les quantes... aquí hay pepino, qué fuente.... Atención al gato"
- Per fi. El President Maragall s'estrena en el càrrec de regidor del programa amb l'ordre de "col·locar" la gent [caldrà explicar-li que no cal que ho faci amb drogues, sinó dient-li a la gent on s'ha de situar]. Per fi, entra en el paper i acusa a Duran i Lleida de sobreactuar en l'assaig del seu gag, però aquest es defensa: "És la meva naturalesa..."
- El lot de Nadal de CiU. Duran i Lleida suggereix a Mas que sigui un crespó negre per posar a la senyera, un regal barat perquè no tenen diners, però Mas ja ha fet altres plans.... i uns magnífics lots de Nadal l'esperen sobre la taula. "Com? és que Sala Martín t'ha ensenyat com estalviar?" Però no, sembla que els calés han sortit de la butxaca presidencial... només així s'explica la visió del President Montilla repartint trossets de torró com a lot als treballadors de Palau i al Conseller Saura fent penitència per haver-se deixat robar...
- "Hola, som l'Adrià i la Rusqui, parella televisiva". La recepta, nadalenca, és clar: Torró multifuncional amb inducció de l'esperit nadalenc". M'ha encantat el tió que caga estrelles Michelin i que la inducció de l'esperit nadalenc es faci acostant monedes de xocolata als bafles de la minicadena on sonen nadales: "Allà sota una penyaaaa". Ja ho sabeu, demà a la nit cal cantar: "Ralla tió".
- El President Maragall assajant la cançó del tió per ordre de la Diana. "A veure si em porta la capsa dels Clicks... Visca Catalunya, i Visca el tió".

EL MILLOR
- Letizia, avorrida davant la perspectiva del discurs del sogre "Es para mi un motivo de honda satisfacción en estas fechas tan señaladas...", proposa diversificar el missatge segons les cadenes: per exemple, que se sotmeti al polígraf d'Antena 3 "He desado feliz navidad a todos menos a Peñafiel" o nominar tipus Gran Hermano a Marichalar per les seves corbates, a la Reina per arrossegar-lo a l'òpera o a Letizia per no tenir un nen i poder reformar la Consti... però no, el millor serà prendre models publicitaris, ergo, fer una nova versió de l'anunci de Bruce Lee:

Empty your mind
Free the political
like me
I was the prince with Franco
and the King with González, Ansar, and ZP too
The Presidents flow
but the monarchy stand
Be the King, my friend.

Obre la ment,
allibera't de la política
com jo
Vaig ser príncep amb Franco
i Rei amb González, Aznar i ZP
Els presidents flueixen
però la monarquia sempre roman
Sigues el rei, amic

No t'adaptis al règim
Sigues el règim

EL PITJOR
- L'acte en favor "del estalvi energético" convocat pel Ministre Clos. Paradoxalment, pretén cridar l'atenció sobre la importància de l'estalvi "sí, un trozo de tela que se pone en vez del mantel para dinars poc formals... pero esta es otra historia" amb un grandiós cartell lluminós que enlluerna fins i tot als nostres amics marcianus.

LA PICADA D'ULLET
- El conte de Nadal avançat.... hi havia una vegada un President de la Generalitat català de soca-rel que no s'atrevia a fer-ho públic als seus conciutadans. La gent es pensava que el seu origen era andalús i s'obligava a ell mateix i a la seva família a escoltar flamenc, a parlar un català nogensmenys espès, a sopar pescadit frit, a que la dona el rebi a casa amb un "Ya habei plegao?" i a saludar amb un Bona noch ..... però era així ? Nooo.... en realitat al nostre President a casa no li diuen Pepe sinó Pitu, no sopa pescadit frit sinó escudella, diu que frisa per veure la seva dona i que les guspires de la seva passió són visibles des dels cims de Canigó, a casa no escolten el Molinero sinó sardanes i la seva dona està farta de la situació: "Amor, com pots portar aquesta doble vida.... has de confessar que ets un català d'RH negatiu". Però el President pateix pel seu país: "La societat no està preparada per tenir un President català".

LA NOVETAT
- El Papa Benet fa per primer cop la benedicció Urbi et Orbe en català (amontillat): "Catalanus i catalanes, Bon Àdhuc. Esta noch es nit bona i us quieru mandar un missatxe de pau i felicitat i desear-vos alegria a tots els capsigranys i famílies. Com ho diu el dich: per Nàdal cada abella al seu pànal. El 25 de desembre, um, um, um"

SURREALISTA
- El joc dels líders carismàtics tripartits per triar alts càrrecs al Govern... la Nina acaba com a Directora General d'Educació gràcies a la seva experiència com a directora de l'Acadèmia d'OT i malgrat haver destrossat Abba als escenaris.

LA CANÇÓ
- Franco amb barret de Pare Noel i simbomba: "Las muñecas de Falange se dirigen al portal, para echar la puerta abajo y llevarte a encarcelar...". Records franquistes: "la lotería siempre repartiendo como los grises, y las pelotas de goma que cuando te dan en el ojo te hacen ver lucecitas".

ELS ACUDITS DEL MATEU PRADOS
(No hi ha, van ser taaaan dolents)