dilluns, 16 de juliol del 2007

Perles del Polònia 13 (7/12/2006)

Estimats Poloniaddictes,

Més val tard que mai, espero ;)

LES PERLES (per ordre d'aparició)
- Franco participa al concurs "Quiere ser millonario?" Com que troba que totes les respostes possibles a la pregunta sobre la dictadura són ofensives i comunistes es demana el comodí de la trucada... al 091, "que vengan 2 agentes de la Brigada social y se lleven al presentador".
- Acebes se sotmet al polígraf (a T5 o a A3?): a la pregunta sobre si va mentir amb l'11-M ell diu que NO i el polígraf dictamina que diu la veritat; a la pregunta sobre si ETA i el PSOE fabriquen àcid bòric ell diu que SÍ i el polígraf dictamina que diu la veritat; a la pregunta sobre qui va enfonsar el Prestige ell diu que va ser un atemptat islamista, amb la col·laboració de la guàrdia civil i els amics de Carod-Rovira i el polígraf dictamina que diu la veritat; a la pregunta sobre quina és la capital de Lituània ell diu que és Àvila i el polígraf dictamina que diu la veritaaaaaaaaaaat. Mariano i Espe s'ho miren i Espe ens ho explica "es que cuando miente se lo cree de verdad".
- El Nadal al PP: La loteria, el lot "cava no catalán, licor de ácido bórico, chorizo de Andratx y yemas de Santa Teresa de Ávila", i l'amic invisible (resulta que ni Mariano, ni Gallardón, ni Piqué en tenen...). Ande, ande, ande, la marimorenaaaaa.- Assessors matrimonials "marca ACME". Un alcalde socialista i una alcaldessa popular amb problemes... l'assessor descobreix allò que els uneix... la corrupció, així que els aconsella que explorin aquest terreny comú (mai millor dit). Ells s'hi posen amb entusiasme allà mateix: "requalifica'm, requalifica'm".
- Reunió de veïns al Vaticà per posar un ascensor. Caldrà fer una "derrami". El Cardenal que viu a la "primera planti" naturalment s'hi nega, però l'argument és infal·lible "li anirà de perli quan arribi del Capabri". Entra un guàrdia suís xop i el Papa li pregunta "plovi a boti i barrali?" Nooooo, són les goteres de la capella sixtina... sembla que les prioritats en les obres hauran de canviar... res de "moqueti o tdti".
- Ferran Adrià apareix com el Messies de la cuina moderna "que la rúcula sigui amb nosaltres". El millor cuiner del món dirigeix un MBA (Master en Bulli Alimentation) davant de tres pobres japonesos als quals atorga un diploma a canvi de 600.000 € cada un. El plat: Desfragmentació de salmó fumat [amb herbes d'Holanda] amb vinagreta de poma "No lo intenten en sus casas".
- La idea que Montilla parli amb veu de doblador "Carod, ets més lent treballant que les obres de l'AVE"... ah, és que ÉS un doblador. El gran Abel Folk apareix amagat darrera un quadre.... per acabar fent propaganda de Pels pèls. Montilla se'n va "a escampar llur boira".

EL MILLOR
- El President Maragall diu que "després de dues setmanes de la meva esperada i merescuda jubilació, ja no puc més!!! El veí m'ha presentat un recurs perquè l'altre dia amb el taladro li vaig fer un forat a la paret rotllo Carmelo... la Diana m'ha transferit les competències de la bugada i mireu com s'ha quedat d'encongit el seu pijama... clar que quan era President també la cagava, però llavors feia petar algú d'Esquerra o m'inventava un Fòrum!... Però no pateixis, Diana, avui no et farà falta el pijama [traient-se el mític batí]... quants sacrificis s'han de fer...".

EL PITJOR
- El Rei eliminant els monstres de l'habitació de Leonor.... s'ha carregat un osset de peluix "es que cuando veo un oso me pongo ciego". La Leti li diu que si vol caçar es dediqui a "cazar mariposas o setas, como los catalanes". El gag acaba amb el Rei i el Príncep en una barraca de fira matxacant altres ossets de peluix (d'incògnit).

KA FORT
- Lluís Llach porta 6 hores de recital de comiat a Porrera "no m'estaré gaire estona esplaiant-me amb les explicacions... dedico aquesta cançó a tots els que no s'han adormit.... o sigui la meva masovera que està a casa esperant-me".

SURREALISTA (o no)
- La reunió a l'Ajuntament amb un representant dels antisistema... ni cap ni peus la negociació de pati de col·legi, però és que al final resulta que el perla és fill d'un dels dos de l'Ajuntament i li acaba donant diners perquè es presenti dutxat a dinar a casa els macarrons de diumenge...

LA PICADA D'ULLET
- Toni Soler vessa sense voler el "zumo de cuenta naranja" del Mateu. Apareix Espe fregant el terra "porque el sueldo es muy justito". Franco critica que avui dia les dones no s'estan a casa i Mariano diu que els temps han canviat i ell ajuda molt "no sé... tiro de la cadena". Al final és Soler qui frega "perquè hi ha caigut molta caspa".

LA NOVETAT
- La primera aparició del Conseller E-Maragall en la reunió del Consell Executiu.... naturalment, és el President P-Maragall sense bigoti... la resta del gag amb el President Montilla i el seu botó electrocutador no mereixen més comentaris... excepte allò de "tinc tot el Govern ple d'enxufats".
- Primer capítol de Sup-Hernani. No és altre que Otegui en plena lluita interna entre fer de Supernanny pacificadora de la kale-borroka "id a jugar a la pelota.... vasca" o de Sup-Hernani gudari que ensenya les consignes més abraonades i les tècniques més depurades.

LA CANÇÓ
- El Rei està preocupat per si al final s'ha de "cambiara o cambiase" la Constitució "se movería la fecha en el calendario? perderíamos el puente?.... es que si Letizia tiene un varón nos cae un marrón". El President Maragall també tem pel pont (el dubte en la tria de l'escapada està entre les Repúbliques Bàltiques i Sant Miquel del Fai). Lluís Llach ja s'ha decidit pel Bàltic "us he dit que em retiro?"... i tots tres entonen:

[el Rei] No te quieres enterar, ye, yé
que la voy a reformar, ye, ye, ye, yé
por si acaso Letizia tiene un niño
y nos cae encima un buen marrón

[Llach] Jo no votaré que sí, desssssí
perquè en vull una d'aquí, desssssí, desssssí
[Maragall] Quines ganes de fer una reformeta
si és més fàcil tirar de veta

[el Rei] Yo quiero una Consti, una Consti ye, yé
que no nos coja a contrapié
Porque somos Borbones ye, yé
Y no nos cansamos del paripé

ELS ACUDITS DEL MATEU PRADOS
- Tot i que les pistes d'esquí estan buides per la manca de neu, l'ocupació hotelera no ha baixat.... gràcies a l'okupació, és clar.
- El nou vídeo de la FAES sobre ZP que l'involucra en la guerra civil americana... "Aquest vídeo anirà de boca en boca y manipulo porque me toca".