dimecres, 25 de juliol del 2007

Perles del Polònia 41 (19/07/2007)

Estimats Poloniaddictes,

Amb un cert retard però aquí les teniu.... jo, com el Polònia, tornaré al setembre, i potser amb alguna sorpresa (i/o maragallada). L'últim programa ha estat un resum del millor de la temporada, presentat mes a mes per alguna vella glòria del programa... i una megaperla final amb el cara a cara Maragall-Maragall.


SETEMBRE (Saura: en aquesta sala hi ha l'arxiu del Polònia... i els millors vídeos de les comissaries)

- Les llistes electoral i els equilibris que cal fer per aconseguir la paritat. A IC la solució és presentar en/na Xuan/Xuana Saura.

- El jurament trekkie del ministre Clos "se me ha ido el santo al monte", preguntant al rei si ha d'escollir entre Indústria, Comerç i Turisme.

- El Puigcercós intentant que el Carod es reconegui en la foto del cartell electoral quan és... el mateix Puigcercós!


OCTUBRE (Bono: eh, se acuerdan de mi? seguro que me echaban de menos)

- ZP buscant candidat a l'alcaldia de Madrid... Bono el rebutja i en un inversemblant atac de discreció es llença per la finestra per fugir dels fotògrafs... ZP: "Mira que le he dicho que no se precipite"

- El Rei i el Príncep a la desfilada militar del 12 d'Octubre jugant al "Veo veo".... con la "c", la "caquita de la cabra"... el Rei diu que amb la gorra i l'uniforme se sent com el porter de discoteca més car de la història.

- El segrest d'un autocar d'avis per omplir el míting... primer Mas i Duran i després la Consellera Tura amb els Mossos.... la iaia crida "que no ens portareu a Benidorm?"

- La versió Acebes-Bruce Lee de l'anunci de TV:

VO: Open your mind... free the forms... like acid boric... a one, a page, a garra adenauer... touch me the pinga, dominga... and it becooomes very big... but from loosers to the river you will be... the king of the Kentucky Fried Chicken... and now the river is the eye... the acid boric, my friend.

VOS: Obre la ment... allibera't de les formes... com l'acid bòric... l'àcid bòric serveix per tot... elimina la pudor de peus... mata insectes... però si apareix a casa.. d'un etarra i al pis d'un islamista... pot ser la bomba... sigues àcid bòric, amic.

No t'adaptis a la realitat, sigues la realitat.


NOVEMBRE (Mas plora recordant el seu "és no és" de l'1 de novembre)

- Els de CiU han hagut de muntar un restaurant per fer calerons... Mas de mâitre i Duran de cambrer. A la cuina, Felip Puig i Oriol Pujol, i fregant els plats... David Madí. El plat del dia és l'estofat de DVD "Com que ens n'hem de menjar tants ha sortit bé de preu" ;)

- El President Maragall que ve a despedir-se a l'estil de Julieta Venegas enmig d'un paseíllo de mocadors blancs:

Me vooooy, qué lástima pero adióoooos, me despido de ti....

Ja veuràs com em trobareu a faltar
quan no sapigueu què comentar
perquè en Montilla és un muermu que us farà badallaaaaar

S'han acabat les maragallades a Jerusalem,
teniu un problema que es diu 3 per cent,
mai no serà una aventura canviar tot el govern..

Noooo voy a llorar ni decir que no merezco estooo
perquè és probable que m'ho mereixi
però no en dóna la gana... por esooooo

Me vooooy, qué lástima pero adióoooos, me despido de ti....


DESEMBRE (Carod i la cançó que s'enganxa)

- Número musical final extraordinari amb coreografia inclosa: (poseu-hi la música de Jesucrist Superstar a tot drap)

[Puigcercós] Què hi fas aquí Carod, quina sorpresa més
[Montilla] Que aquesta sigui l'última que em fas aquest any
[Maragall] El tio mai aprèn que aquestes coses no es fan.
Quan va votar no a l'Estatut va ser un bon espant
[Piqué] El nou Govern d'Entesa segur que us surt malament
[Mas] Ja veureu com al 2007 sóc jo el President
[Mas] Sóc millor que tu
[Puigcercós-Montilla-Carod] No t'ho creus ni tu
[Carod] Això ja pot ser
[Montilla] No me la foteu
[Maragall] No em sabria greu
[Montilla] No me la foteu
[Carod] A mi no em mireu
[Montilla] No me la foteu
[Puigcercós] Ell serà una creu
[Tots] 2007, 2007, que Catalunya no faci un pet (bis)
[Rusqui] 2007, 2007, [Adrià] Veniu al Bulli que lo es baratet
[Carmen Sevilla] 2007, 2007, [Papa] tutta la gente tindrà piu fe
[Franco] 2007, 2007, [Saura] jo vull sortir, m'estic posant verd
[Mateu Prados] 2007, 2007, [Tura] apunta't ja a ING direct
[Felipe] 2007, [Letizia] 2007, [Rei] voy a esquiar a Baqueira Beret
[Tots] 2007, 2007, que Catalunya no faci un pet
[Puigcercós] Oh yeah, per favor, oh yeah

- Franco, Hitler i Mussolini organitzant-li una festa de benvinguda a Pinochet amb música militar de fons i jocs de "susto o muerte".... però aquest finalment no s'hi presenta i Franco ja sap perquè: "se habrá ido con los americanos, Nixon, Reagan, etc."

- Montilla parla amb veu de doblador "Carod, ets més lent treballant que les obres de l'AVE"... ah, és que ÉS un doblador. El gran Abel Folk apareix amagat darrera un quadre....


GENER (Rajoy: ETA es el tema que más preocupa a los españoles después de la Pantoja)

- Declaracions de Rajoy als periodistes després de l'atemptat: "Estamos gravemente preocupados, son momentos de recogimiento y reflexión". S'obre la porta de la sala de reunions i es veu a un Acebes eufòric en ple guateque: "Mariano, llama a Pedro J. y dile que ya le sacamos 3 puntos al PSOE". Rajoy no sap com sortir-se'n: "Disculpen a Ángel, está gravemente consternado.... bien, voy a por hielo, digo a por soluciones".

- Mas convida Piqué a dinar per intentar fer oblidar el notari però no cola "no fugis d'estudi, convergent". En un altre despatx hi ha el mateix notari, lligat i emmordassat. Mas li enxufa un rotllet de primavera a la boca i li diu: "Paciència, notari, quan tothom s'oblidi de tu podràs sortir". Però Mas hi té tirada en això del notari i li diu a Piqué: "No penso pactar amb ERC, ara mateix truco a un notari perquè en doni fe" [sona el mòbil del pobre notari a l'altra habitació]

- El Conseller Saura (amb gavardina tipus Colombo) renya a una pobre parella a qui han entrat a robar perquè no tenien seguretat privada [la Conselleria està per aconsellar]. "Us han pres alguna cosa de valor" Ells: "les joies, la play-station". Conseller: "No vull dir material, sinó alguna més important, com els valors". Ells: "Home, l'esperança encara no l'hem perdut". Extraordinari!!! Per si no els havia enfonsat prou, el Conseller encara pretén multar-los perquè la casa no és sostenible: tenen la calefacció sota una finestra i han deixat morir una planta. Per acabar-ho d'embolicar, el gag s'acaba amb el Conseller dient-los que ha estat tot una broma (excepte les multes), una campanya de la Generalitat per treure ferro al tema dels robatoris.


FEBRER (Acebes: no hi ha manera que parli del febrer, ell, "erre que erre" amb el mes que més obsessionat el té)

- Acebes fent d'acusat/intèrpret al judici de l'11-M. En teoria parla en àrab però tota l'estona que se sent ETA, ETA...

- Otegui trucant al Servicio de atención al cliente de ETA: "Le atiende Nerea, alias palurda. Si quiere pagar el impuesto revolucionario marque uno, si quiere formar parte de un comando pulse dos." Amb l'operadora tampoc hi ha massa sort: "La tregua? En el ordenador me aparece como vigente". Otegui s'emprenya: "No me venga con matices, que soy vasco. Póngame con el mando.". Nerea (ex-reponedora del Eroski): "Si quiere le paso con Alcalá-Meco. "

- El quartet Adrià&Adrià i Ruscalleda&Rusqui... Conclusions: A l'Adrià de debò se l'entén menys que al del Polònia. No cola que l'Adrià autèntic recomani tant les coses henhilles. Ah, i que els cuiners a la cuina i els actors al Polònia :(


MARÇ (Llach venent els CDs dels seus concerts en comptes de presentar els vídeos, ai pillín)

- El català en perill, Mas a Piqué: "Aviat parlar català serà tan raro com ser d'Unió" perque li costa fer entendre al cambrer que vol un "cafè". Ha d'acabar canviant a "café". Carod pronostica que el català desapareixerà d'aquí a... 20 segons. I, efectivameeeent, però els que canvien són ells, que ara parlen en castellà i el cambrer en català. Més munició per la Gabancho? Ànims, Pueyo.

- Penós gag sobre com treballa Llach la seva inspiració... al wàter.

- Els excessos alcohòlics de De la Vega i ZP després del trencament de la treva i el fracàs de la llei... del vi.


ABRIL (ZP: Apoyaré los gags del mes de abril.... y dentro de un año los gags de Polonia serán mejor que los de ahora)

- Mas a la dutxa rajant contra el tripartit "ens manlleven l'aigua dels jacuzzis"... ui, però si també hi ha Duran. Monos tots dos amb el gorro.

- El Vaticà desaprova la parròquia de Vallecas... però el Papa ja ha pres mesures. S'ha plantat una caçadora texana sobre la vestimenta blanca i guitarra elèctrica en mà xilla: "Ale, tronki, amén" ??????


MAIG (Hereu: On són les cintes de maig que haig d'inaugurar?)

- Jordi Hereu, la màquina d'inaugurar. Ell i fotògrafs inaugurant cosetes pels puestus: "Cada família ha de tenir el seu hereu, voteu-me".

- Aznar, borratxo "Los españoles de verdad saben beber; en cambio los moros, the mors, no toman alcohol."

- Xavi Trias esperant els resultats electorals, diumenge al vespre. Després dels sondejos desfavorables, Mas i Duran sembla que li fan costat però... li han preparat una festa sorpresa, amb les mòmies de cadàvers convergents amagats al soterrani: Roca, Molins, Cullell... Ell també és carn de sac però una oportuna trucada del Madí comunicant els 12 regidors obtinguts per Trias el salva del seu destí! Per allò de la derrrrota amb rrrregust de victòrrrria...

- El President Montilla se sent "crescut" amb els resultats electorals, així que el veiem... on, sinó?... a Catalunya en miniatura cridant "Catalunya és meva": Rodalies, TV 3, Montserrat... llàstima que ensopega amb el monestir de Sant Cugat! L'únic que vol prendre-li el control és l'ombra de ZP: "Cuidado, que Catalunya es el único juguete que nos queda". Tota Catalunya és dels socialistes.... tota? Nooo, un petit llogarret sobreviu al seu poder, i Masterix i Durobelix amb la seva pòcima de Rom Pujol en són els seus pobladors.


JUNY (el Rei: es que me parto...)

- Cuní&Rahola. Rahola versus "una nodrida rrrepresentació" de votants de Plataforma per Catalunya. Extraordinari. És que no és un gag inventat, és que és una autèntica reproducció del que va passar!!! Inoblidable la Rahola i el Cuní embogit cridant "Prou! Prou! Aquí quan jo dic prou és prou! Publicitat, per favor! Mireu què m'heu fet fer? [...] Voleu que rebenti el decorat? Matins.si, matins.no!"

- ZP vomitant una quantitat ingent de no sé què cada cop que sent les paraules "Sebastián" o "Madrid". De la Vega ho ha pillat: "ya veo que este nombre te revuelve el estómago".

- Hereu presenta el traçat de l'AVE i Quim Nadal a començar a perforar el túnel. Amb la pols tus i algú li diu: "Vol un carmel?" Nooooooo. El Conseller, pic en mà, acaba provocant un daltabaix (literalment). Un periodista li pregunta, quan creu acabarà? El Conseller impertèrrit afirma que al 2037 "però tranquils que encara no haurà arribat l'AVE"


JULIOL (Montilla amb nogenysmenys ni mica de gràcia, el pobre)

- El debut de la Ministra Chacón "que guai, traballaré amb el Jóse". Jo ja m'he encarregat a la papereria una carpeta com la seva, plena de fotos del Jóse, com si fossin adhesius del Superpop [encara surt, el Superpop?]. Ella, en la seva primera actuació, com que no acaba de trobar el to.... no serà premonitori, oinc?

- Puigcercós i Carod amb el projecte Desconnexió d'Espanya. Sembla que dirigeixen l'operació des d'una central elèctrica o un satèl·lit... Després d'una petita explosió, au, Catalunya s'independitza físicament d'Espanya. Carod: "Home, Joan, jo em pensava que això de desconnectar-nos era una metàfora". Puigcercós: "Que sóc de Ripoll, jo, i allà no estem per metàfores". Catalunya va a la derica i Carod es mareja, sembla que van massa prop de la costa perquè Puigcercós no controla prou el timó i embarranquem a l'Àfrica. Carod: "Ara sí que no tindrem mai AVE".

- La paròdia de l'anunci del Golf i la confusió dels colors... el protagonitza Montilla "potser confundu alguns colors, però no confonc el color del meu Govern, gris, però no gris de gris, sinó de Grease: A gachuu, you make me faberrr"


i per fi.... Maragall (VQ, Versió Queco). Últim monòleg: "en aquesta temporada hi trobo a faltar alguna cosa, no sé, potser una maragallada, un que... és que ara no ho sé explicar, necessito algú que m'ajudi" I a qui va a trobar? A Maragall (LA, l'autèntic)


ALGUNES PERLES:

VQ: Què és una maragallada? LA: El que fas tu
LA: Això que dius que dic, no ho dic
LA: Jo puc imitar-te a tu, què cabróoon
VQ: Una maragallada és el que faig jo. O sigui, que tu no fas maragallades?
VQ: Si no fos per l'Estatut, tu i jo encara seríem presidents?
VQ: Són molt tiquismiquis, no? LA: Som, molt tiquismiquis
VQ: Trobes que els de Polònia es passen? LA: No, trobo que es queden curts
VQ: En percentatge quantes decisions equivocades vas prendre, un 3%?
VQ: El Montilla no és molt soso? LA: Home, el Montilla és el Montilla

Buenu catalans, fins aquí el Polònia d'aquesta temporada...

VQ: Visca Catalunya (mà al pit) LA: Visca! (puny clos)

2 comentaris:

Rubén Castro ha dit...

La veritat es que per tots els seguidors i seguidores del PØLØNÍA, aquest es un gran espai!!

Jo també, com molta gent, estem desitjosos de veure cada dijous el (al menys per a mi) millor programa de sàtira política del moment.

Però també esperar a l'actualització del Diari de Miquel Iceta per veure l'anàlisi que feies del programa d'aquella setmana.

Gràcies per la teva feina i per ajudar-nos a plorar...de riure, una mica més, amb els amics de PØLØNÍA!

@nuriaiceta ha dit...

Gràcies a tu, cada cop som més els poloniaddictes, eh!